icon

Ako riešiť rednutie vlasov?

4. jan 2026

Ahojte, mam 28r a celý život som mala jemné riedke vlasy ale bolo ich dosť. Teraz posledné mesiace hroza.. mastia sa ešte viac než predtym kvoli tomu že mam pocit že mam asi tak tretinu vlasov čo predtym. Neviem či mi vypadli ale na objem ich je veľmi malinko nepomohlo ani sa ostrihať. Používala som rozne šampony na mastne vlasy od Biodermy Madary ale len viac mi krepovateli. Teraz užívam cca 2 mes vitaminy Revihair s metioninom prasličkou a vitaminmi a vidim že mi rastu baby vlasky ale žiaden zazrak to nie je. Treba to dlhšie užívat? Alebo čo vam pomohlo?
Nič extra som za tych par mes nezmenila akurat som schudla par kg… a mam menej oddychu. Mam ich skoro stale v drdole čo im škodí lebo mi nie je prijemne keď citim že mam par vlasov v cope alebo rozpustene :// som zufala

anonym_3498c3
4. jan 2026

To by aj mňa zaujímalo , podobný problém riešim tiež.

anonym_84eccc
4. jan 2026

Ja mam tiez velmi jemne vlasy a uz dlhsiu dobu pouzivam toper pripnem a zopnem do copu .Tam podla mna nic nepomoze ak mas jemne vlasy zdedene ako ja😒Tiez som skusala vsetko mozne ale nic nezabralo,nosila som aj klipy aj poloparochne .

autor
4. jan 2026
@anonym_84eccc

Ja mam tiez velmi jemne vlasy a uz dlhsiu dobu pouzivam toper pripnem a zopnem do copu .Tam podla mna nic nepomoze ak mas jemne vlasy zdedene ako ja😒Tiez som skusala vsetko mozne ale nic nezabralo,nosila som aj klipy aj poloparochne .

@anonym_84eccc no ja som ich síce mala jemné ale teraz mam pocit ze ani ked ich večer polosuche dam do vrkočov nespraví mi to skoro žiaden objem ako predtym :( alebo drdol

anonym_2ee323
4. jan 2026

Za mňa nedávať do vrkočov či drdolu vlhké vlasy, nechodiť spať s úplne nevysušenými vlasmi, vlasy sú náchylnejšie na pokošdenie a tiež pokožka sa dusí, hrozí vznik kožných plesní... naopak odporúčam saténovú návlečku na vankúš a pravidelnú masáž hlavy... mne pomohlo aj nasadiť zinok, ale to už je individuálne a záleží od príčiny, prečo náhle zredli...

anonym_84eccc
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_84eccc no ja som ich síce mala jemné ale teraz mam pocit ze ani ked ich večer polosuche dam do vrkočov nespraví mi to skoro žiaden objem ako predtym :( alebo drdol

@anonym_autor ja tiez za posledne mesiace uplne bez zivota take nic 😒tiez doma nosim drdol ale mam taku gumicku vyzera to ako vlasy tak to mi trochu urobi objem .

domkakvet
4. jan 2026

@anonym_autor dovodom moze byt aj stres.

janaemamax
4. jan 2026

@anonym_autor ja pouzivam tabletky forcapil, su super, mne velmi padali vlasy po porode a zo stresu, teraz skoto ziadne a este mi aj rastu nove, baby vlasky, beru sa 3 mes., potom par mesiacov pauza a zase mozes brat

anonym_79370d
4. jan 2026

@anonym_autor ostrihaj sa na mikádo,a dávaj si vlasy na veľké nátačky,nie je nič hroznejšie ako riedke dlhé vlasy,a ešte pricapené k hlave,keď máš z nich drdol.

miadi
5. jan 2026

Ked telu chybaju vitamini a minerals prve coho sa zbavuje su vlasy . Treba sa p ne starat aj z nutra .ak si chudala a obmedzila si protein tak sa necuduj ze zredli vlasy . Mala by si denne jest 3 vajicka . Maju dobry cholesterol ktory pomaha aj vlasom pri tvorbe keratin. Aj orechy je dobre jest a vitamin D v zime aj zinok . Sampon nie je tak podstatny ako strava.

miadi
5. jan 2026

Dalej ak mas stres tvori sa hormones cortisol vdaka ktoremu ti vypada viac vlasou a ine neziaduce ucinky .,

niki35
5. jan 2026

@anonym_autor píšeš že si celý život mala jemne riedke vlasy aj keď nie až v takom stave v akom ich máš možno teraz ( aj keď neviem v akom stave aktuálne sú ) . Zrejme to máš geneticky dané, s vekom sa vlasy môžu ešte preriediť. Bola si aj u lekára aby skúsil zistiť príčinu?
Ja mám taký problém už od svojích 11tich rokov a nič sa nezmenilo. Lekári nič nezistili. Ja to mám zrejme i dané lebo aj mamka má riedke a aj jej sestra akurát že mamke zriedli potom ako som sa narodila a jej sestre postupom veku okolo 40tky tak neviem prečo sa to stalo mne v detstve. Ja som sa s tým už ako tak zmierila a viem že to tak majú milióny žien na svete, nosím toper rovnako ako aj baba čo tu písala vyššie - nasadiš si vlasy a dáš si ich dole kedy chceš. Nie je to hanba.

gigie24
5. jan 2026

@anonym_autor Daj si pre istotu urobit hormonalny profil a
uvidis ci za tym nie je hormonalna nerovnovaha. Pri rednuti vlasov a zlej kvalite vlasov je dolezita vyziva zvnutra aj zvonku, cize vnutorne uzivat aspon rok specialne vitaminy co uz aj robis a po kazdom umyti vlasov si kvalitne vmasiruj vlasovu vodu, bud specialnu proti vypadavaniu vlasov, ak je to pre teba drahe, tak obycajnu zihlavovu vodu. Masirovanie je dolezite, lebo prekrvenie pokozky stimuluje rast vlasov 😇🍀

iva_23
Včera o 09:59

@anonym_autor Ahoj , mala som veľký problém , dokonca som mala úplne holé miesta / alopecia a v lekárni v zahraničí mi pani doktorka poradila toto a vlasy začali konečne rásť, je to voda ktorú každý večer cca 2 mesiace vmasíruješ do pokožky hlavy , neumývaš .

frzeiovn
Včera o 18:43

Ja to iste. Riedke a jemne. Vyskusala som uz vsetko co existuje a nic. A vobec nerastu. Staram sa o ne dobre. Davam si pricesky clipy, alebo tak 2x do roja si dam zahustit eurolock.

anonym_71fa67
Včera o 18:50

@anonym_autor ja to riešim predlžovanim vlasov. Áno, asi im to škodí ale ja už to beriem tak že mne už nemá čo vypadat. Tiež sú riedke a vždy boli. U nás genetika podľa mňa. Takže kým som mladá chcem husté dlhé vlasy aj za tú cenu. Ak mi vekom vypadnú ako mame, tak pôjdem do parochne. Na ig je množstvo videí ako pekne to vyzerá keď sa kúpi kvalitná parochňa