icon

Ako riešiť stratu pigmentu na pokožke?

17. jún 2024

Dievky, vcera som sa opalovala a dneska som si vsimla ze mam na urcitych miestach na opoch nohach a aj tvari velke biele flaky....vyzeraju ako ked sa opalite a osupete sa...nie su uplne biele a vidiet su iba pod urcitym uhlom...bojim sa ze by to mohlo byt vitiligo...nemate niektora skusenosti?

vanilkovazmrzka
17. jún 2024

Alebo si si tam obtrela vacsie mnozstvo opalovacieho kremu.

Vitiligo sa asi neobjavi zo dna na den nemyslis?

autor
17. jún 2024

@vanilkovazmrzka ved to mi je cudne praveze...ale podla fotiek na vyzera nan

zuzubb007
17. jún 2024

Daj fotku, máme v rodine vitiligo a začína na tvari a končatinách, a tiež z ničoho nič zo dňa na deň sa objavilo, nedá sa s tým nič robit

vanilkovazmrzka
17. jún 2024

Tak este je mozne ze to mas dlhsie, len na opalenej pokozke sa zvyraznil kontrast… kazdopadne je to asi najma esteticka zalezitost, nie je to zivot ohrozujuce ochorenie. Sleduj par dni, pripadne ci sa ti tie blede miesta opalia, a najlepsie ti potom povie lekar.

autor
17. jún 2024

@zuzubb007 ono to na fotkach preveze vobec nie je vidiet...ci uz dam blesk alebo bez blesku...skor ja ked sa na seba pozriem tak mi to hned udrie do oci

autor
17. jún 2024

@vanilkovazmrzka pockam este a ked sa to bude rozsirovat tak zrejme pojdem k lekarovi

seahorse27
17. jún 2024

Moze to byt plesen pytiriasis versicolor - nici pigment

autor
17. jún 2024

@seahorse27 to som si pozerala na nete ale to su vacsinou mensie flaky ...ja mam ovela vacsie

ejbyk
17. jún 2024

@seahorse27 súhlasím s tou plesňou...dcéra mala jeden rok po dovolenke celú flakatu tvár....našťastie sme to doliečili...

autor
17. jún 2024

@ejbyk mozno by aj toto mohlo byt...skusim si na to v lekarni kupit nejaky krem na plesne a mozno to pomoze

ejbyk
17. jún 2024

Nám pomohol šampón Nizoral natierala som ho na tie flaky..kyslá smotana...a nenatierat žiadnym krémom,mastiť!..nechať to úplne zosusit...

autor
17. jún 2024

@ejbyk dakujem skusim tuto radu tiez