Ako riešiť stratu pigmentu na pokožke?
Dievky, vcera som sa opalovala a dneska som si vsimla ze mam na urcitych miestach na opoch nohach a aj tvari velke biele flaky....vyzeraju ako ked sa opalite a osupete sa...nie su uplne biele a vidiet su iba pod urcitym uhlom...bojim sa ze by to mohlo byt vitiligo...nemate niektora skusenosti?
@vanilkovazmrzka ved to mi je cudne praveze...ale podla fotiek na vyzera nan
Daj fotku, máme v rodine vitiligo a začína na tvari a končatinách, a tiež z ničoho nič zo dňa na deň sa objavilo, nedá sa s tým nič robit
Tak este je mozne ze to mas dlhsie, len na opalenej pokozke sa zvyraznil kontrast… kazdopadne je to asi najma esteticka zalezitost, nie je to zivot ohrozujuce ochorenie. Sleduj par dni, pripadne ci sa ti tie blede miesta opalia, a najlepsie ti potom povie lekar.
@zuzubb007 ono to na fotkach preveze vobec nie je vidiet...ci uz dam blesk alebo bez blesku...skor ja ked sa na seba pozriem tak mi to hned udrie do oci
@vanilkovazmrzka pockam este a ked sa to bude rozsirovat tak zrejme pojdem k lekarovi
Moze to byt plesen pytiriasis versicolor - nici pigment
@seahorse27 to som si pozerala na nete ale to su vacsinou mensie flaky ...ja mam ovela vacsie
@seahorse27 súhlasím s tou plesňou...dcéra mala jeden rok po dovolenke celú flakatu tvár....našťastie sme to doliečili...
@ejbyk mozno by aj toto mohlo byt...skusim si na to v lekarni kupit nejaky krem na plesne a mozno to pomoze
Nám pomohol šampón Nizoral natierala som ho na tie flaky..kyslá smotana...a nenatierat žiadnym krémom,mastiť!..nechať to úplne zosusit...
@ejbyk dakujem skusim tuto radu tiez

Alebo si si tam obtrela vacsie mnozstvo opalovacieho kremu.
Vitiligo sa asi neobjavi zo dna na den nemyslis?