Ako riešiť svalovú nerovnováhu a bolesti chrbta?
Mali ste niekto veľké bolesti celého chrbta, ktoré boli spôsobené svalovou dysbalanciou, nerovnováhou?
Mám nepríjemné bolesti celého chrbta, rebier, brucha, krku... Vyšetrenia v podstate v poriadku, nepreukázali sa žiadne zásadné veci v chrbtici, akurát ochabnuté a skrátené svaly sú momentálne mojim problémom a bojujem s každodennými bolesťami.
Čo vám na to najlepšie pomohlo? Cvičím momentálne pravidelne a chodím aj na masáže. Prípadne ako dlho vám trvalo, kým sa bolesti zmiernili? Ďakujem.
Trva dlho aj roky,kym si das chrbat doporiadku. Roky ho zanedbavas a hovori sa,ze 2x taky cas trva,kym sa da do normalu. Treba poctivo cvicit,mat cvicenie ako dennu rutinu.
@strawberry0797 ďakujem. Poobzeram sa po takom cvičení a pôjdem to skúsiť.
@marca12 ja mám problém už asi druhý rok. Minulý rok na jar sa mi polepšilo a priznám sa že som prestala cvičiť. A to bola chyba. Na jeseň sa mi to vrátilo a trvá to dodnes. Ale už cvičím pravidelne tak už len asi vytrvať. Mám strašne stuhnuté a skrátené svalstvo. Chrbát plný spaziem a bolestivých miest. No čistá katastrofa.
S tymi spazmami ti rovno odporucam fyzioterapeuta. Oni ti ich najprv ponatahuju. Az potom zacnete cvicit.
NO mne napr.SM systém veľmi nepomáhal, pomohlo mi skúr cvičiť pilates ale len od jednej trénerky....vtedy som si predplatila fitshaker a cvičila pilates odtiaľ každý deň ráno a večer, sú to videá cca 25minut....naopak ak som chodila na SM systém alebo som chodila na pilates kočke čo ho skupinovo cvičila(certifikovaná trénerka) tak ten pilates mi nerobil dobre.....ty musíš nájsť cvičenie po ktorom budeš cítiť zmenu.....
@mogaa ďakujem. Rozmýšľala som práve že pilates alebo jogu by som skúsila. No musím to vyskúšať a uvidím, už si to len sama asi odsledovať.
naozaj skús cvičiť aspom 2 tt pilates z fitshakera - Andrejku Peniakovú.....ale poctivo ráno jedno cvičenie a večer jedno cvičenie.....mne od nej robili dobre aj pilatej a joga pre tehotné......stojí to 9,9 na mesiac takže ani nie cena za 1 cvičenie SM ak chodíš súkromne tam sú iné pálky....
@mogaa veď práve, ja som už toľko peňazí dala za kadejaké cvičenia a masáže a neviem čo. A nic z toho. Ďakujem, skúsim.

SM cvicenie to riesi. Su aj dobrou prevenciou vyskocenia platnicky a degeneracie diskov. Ak cvicis spravne, ulavu citis okamzite po kazdom cviceni. Ak nemas vyskocenu platnicku a nepotrebujes individualne cvicenie s terapeutom, mozes sa prihlasit na skupinove SM cvicenie (ak v tvojom okoli su). Pripadne zopar hodin s vyskolenym fyzioterapeutom, ktory ta nauci to spravne cvicit, potom mozes cvicit sama doma.