Ako riešiť svrbenie a žalúdočné problémy?
Dobrý deň,potrebujem radu.Už nejaký čas ma trápilo zle od žalúdka,únava,bolest svalstva a po čase aj svrbenie tela.Zašiel som k obvodnému lekarovi ktory spravil CRP a bolo zvýsene,nasadil Summamed.
Liecba ale nezabrala velmi,zobral krvne testy a vytery nos,hrdlo a stolica.
Vytery a stolica negat.
Krv len malo zvyseny cukor,ale parametre Hematologia - Neu 43.9 znižene,LYM 47.4 mierne zvysene,(čo vraj moze znacit malú infekciu podla netu čo som našiel) ale k tomu sa lekar nejak nevyjadril a poslal na Koznu,ale teraz beriem antb Penlac kvoli akutnemu zapalu moč.ciest,beriem na žaludok Omeprazol ktory trochu zabera,a na svrbenie zatial Cetirizin ale nejako velmi nezabera.
Prejavy na kozi nemám žiadne,mal som preventivne aj antimykotika ale to tiež nezabralo.
Ma niekto podobnu skúsenosť ?
Navšteva koznej počas Antb je vhodná ? Budu antb skreslovať ?
Ďakujem za každú radu.
@tundra pečenové testy boli podla lekára v norme.
@pattrreezz skus tu dietu,vysad cukor,mäso,muku,daj si viac zeleniny,ovocia,lachku stravu.Ja chodim roky na akupunkturu a vzdy prehmata pecen a pozrie jazyk.
@tundra Mal som protikvasinkovú dieta a tiez antimykotika na podozrenie na Candidu,ale bez zlepšenia.Obvodný chce vysetrnie od koznej aby mohol dalej riešit ale silno pochybujem ze kozna niečo zisti ked nemam žiadne prejavy na koži.
@pattrreezz tak mas dva symptomy- unava a svrbenie tela.Podla mna za pokus to stoji.Summamed su celkom silne antibiotika,co pecen, este viac zatazili.Viac ti poradit neviem.
@tundra Ďakujem za rady.V obdobi ked mi zacinalo byt zle od žaludka som este prestal fajčit,lebo aj to som si myslel že prispieva k zle od žaludka,a to už je vyse 4.tyzdne a posledné necele 3.tyzdne svrbi telo,ale vraj to nieje kvoli tomu ale podla začiatku ťazkostí to pasuje….je to zvláštne,Candida preventivne preliecena ale nezlepšilo sa,tym padom lekar vylučil.Pečenové testy v norme,Cukor len mierne zvysený.
@pattrreezz to vyzerá na potravinovú intoleranciu.. svrbenie je skôr spojené s histaminovou intoleranciou a bolesť žalúdka. Treba ísť na gastro zrejme

@pattrreezz svrbenie tela môze byt spôsobene,zatazenou pečenou.Je to jeden zo sprievodnych javov.Daj si dietu a uvidis,ci sa stav zlepsi.