icon

Ako riešiť vyrážky a pľuzgiere na tele?

jajka2211
28. jan 2025

Dobrý deň prajem,

prosím, vedeli by ste mi pomôcť?
Pred pár dňami som si všimla, že sa mi na chrbáte vytvorili male červené vyrazky, neriešila som to. No hrozne sa rozšírili. Dokonca sa z niektorých vytvorili pľuzgiere. A rozširujú sa smerom od driekovej časti chrbta, cez slabiny až po brucho. A slabiny ma dokonca bolia zvnútra.
Ďakujem za odpovede.

Pekný deň

Ako riešiť vyrážky a pľuzgiere na tele?Ako riešiť vyrážky a pľuzgiere na tele?Ako riešiť vyrážky a pľuzgiere na tele?
renesance80
28. jan 2025

no to vyzerá na kontaktnu alergickú reakciu alebo reakcia na jedlo ,

aneetra
28. jan 2025

tak ale s tymto by som sla na kozne. neskusala si si dat aspn fenistilove kvapky alebo nieco od alergie? mozno natriet este imazolom ten je dobry.

tanyan
28. jan 2025

U obvodného by som najskôr požiadala o odbery a ster alebo by som navštívila nejakého kožného lekára.

jajka2211
autor
28. jan 2025

Mam doma Zodac, dala som si hned, ako som si ich zbadala. Natrela som si to mastickou Fenistil.
Uvažujem, že pôjdem s tým na pohotovosť, lebo sa to rozšírilo veľmi rýchlo.

Ďakujem za reakcie

tinka_1807
28. jan 2025

@jajka2211 Fuu, toto vyzerá na ukážkový pásový opar. Presne takto som to mala. Najskôr virazky, potom pľuzgiere, prejavuje sa najmä na chrbte. Je to aj veľmi bolestivé. Choď to riešiť s lekárom, treba na to lieky.

zmrzlinka8
28. jan 2025

@jajka2211 pásový opar. kľudne aj na pohotovosť. v každom prípade k lekárovi.

jajka2211
autor
28. jan 2025

Išla som k Dr. Je to pásový opar. Mám lieky Herpesin tablety 400 a krém Ialugen Plus.
Najhoršie je to, že mám 2 mesačné bábätko a ako prvorodička sa neskutočne bojím.