Ako riešiť zatínanie zubov u dospelých?
Ahojte, všimla som si, že poslednú dobu zatínam strašne zuby. Alebo sa nimi hrám, že si ich klepkám akoby o seba. Akože čo s tým môžem urobiť? Dá sa to riešiť aj nejak inak ako s dlahou od zubára? Kamoška mi hovorila, že ona s tým mala problém asi 4 roky, že to neriešila ale potom vraj nasadila magnézium a veľmi sa na to sústredila a už to nerobí. Myslíte, že to magnézko by mohlo pomôcť? Veľmi ďakujem za každú jednu odpoveď.
a prečo nie dlaha? v noci to odkontrolovať nevieš… cez deň len vedomé sústredenie sa - jazyk máš položený kde, na podnebí alebo na dolných zuboch?
zatinanie a "hranie" sa je osychologicky problém, napatie v organizme, na to pomoze viac uvolnenia, pohody, nenahanat sa...
@hygienka mám. Ako to súvisí? Takže cvičiť a mohlo by to po čase pomôcť?
@biba_18 na dolných zuboch, prečo?
@kacena4 skúsim, ďakujem.
takže - na noc dlahu ☺️ a jazyk na podnebie… jazyk na podnebí núti sánku sa otvárať, je to starý jogínsky trik na uvolnenie napatia v tvári…
Držanie napätého/stiahnuteho bruška nasilu =Napäté panvové dno=napäté tvárové/sankove svaly.
Ak.mas problém napr s inkontinenciou, povoleným panvovým dnom a snažíš sa ho zatinat, držať napäté tak tým nevedomo zatinaš aj svaly hore.
Minulý týždeň som o tom videla video, ak ho nájdem, pošlem link. A áno, treba cvičiť. A vedomo uvoľňovať brucho a panvové dno. Tiež s tým mám problém

Nemáš problémy s panvovým dnom? Skús si odsledovať. Jedno ovplyvňuje druhé.