Ako riešiť závraty a problémy s rovnováhou?
V auguste 2024 počas kľudnej chôdze som bez akýchkoľvek príznakov stratil rovnováhu. Po postavení sa zo zeme mávam dodnes závraty teda uz 6mesiacov. Závraty sú typu: ( pocit, že padám do strán, pocit, že plávem v priestore a motá sa mi hlava). Prvé 2mesiace som nedokázal prejsť viac ako 30m kľudnou chôdzou pretože ma súbežne začala opúšťať silav pravom lýtku, začalo mi byť nevoľno (bez zvracania) a bol som donútený si ľahnúť. V kľude keď som ležal-ležím alebo sedel-sedím závraty nemávam. Počas prvých dvoch mesiacov sa mi pridrižili problémy aj počas ležania. Síce som nemal závraty (tie mávam len ak začnem chodiť) ale začal nával tepla v nohe, triaška, zlial ma pot a prišlo mi nevoľno. 5x som volal 112, a skončil na pohotovosti Novej Nemocnice v KE. Neurológ nič nezistil. Pichol mi prvý krát apaurin a analgin a poslal ma domov. Po opakujúcich stavoch a návštevách na pohotovosti som zo žiadankami pobehal XY vyšetrení a to napr: CT mozgu 2x, Magneticka mozgu 1x, RTG chrbtice, RTG hrudnika, USG brucha, Meranie mozgových tepien, VNG vysetrenie stredného ucha, krvné testy asi 10x, meranie tlaku asi 10x, Echokardiograficke vysetrenie srdca atd. Vsetko všade v poriadku. Az na magnetickej krcnej chrbtice zistili stavce v blok postaveni zo zahrotením stavcov. To som riesil chiropraxiou a na dca nesiace som mal stav o 50percent lepsi. Dokazál som však zájst do obchodu len 1km alebo vyvenčiť osačo už aj tak bol pokrok lebo to predtým bolo nemyslitelné. Pred pár dnami sa mi stav vrátil skoro na samý začiatok. Opat som navstívil chiropraktika no presli len 2dni a stav sa zlepsil max tak o 10percent len. Nedokážem riadne fungovať, chodiť do práce nič. Len ležím a pohybujem sa len po byte pretože ak výjden na ulicu a prejdem viac ako 100metrov mám opať závraty, opúšťa ma lýtko teraz prezmebu v ľavej nohe. No už neviem čo stým keďže som absolvoval asi všerko už. Dokonca aj meranie nejakých vecí elektrinou v nohách čo som vyššie nespomenul a taktiez EKG srdca atd stale všetko bolo ok, aj hladina cukru aj tlak bol stále v poriadku. Aj mozgové vlny a vnemi mi merali nasadením takej čiapky prísavkami zabudol som ako sa to volá a aj tam všetko ok. Jediné kde sa niekto vyjadril, že je nejaký problém bolo po magnetickej krcnej chrbici. Ale čo stým? A také stavy mať z toho? Ked nie je kontakt s miechou ani nič? Rieši niekto niečo podobné prosím vás?
@gribka1
@neriesitelny ako to zvládate psychicky?
@breeen Psychiku mam v pohode. Mna len tak nieco nezlomi. Len neviem do prace chodit, tym padom prijem citit slabsi a to je jedine co ma irituje na tom celom, ze som pol roka zavrety v byte a neviem nic riesit kvoli tym stavom. Po dvich mesiacoch som dokazal ist do obchodu a vyvencit psa (na chvilku a nie velmi daleko od panelaku kde byvam). Obmedzuje ma to ale mam pomoc rodiny oporu priatelky, mame male babo polrocne takze psychika je ok. Skor ma to hneva, ze sa stym nic nerobi z lekarskeho hladiska okrem absolvovani vsetkych vysetreni
@gribka1 po vcerajsej diskusii na fore ked som to precital od viacero ludi tak si to dam spravit
@neriesitelny potom napis,ked budeš vediet diagnozu. Drzim palce
@neriesitelny Ahoj, už 2 mesiace mám tieto isté problémy, čo Ty a nikto mi nevie pomôcť. Prvýkrát som našla človeka, čo popisuje veľmi podobný problém, ako mám ja. 2 mesiace nevijdem z bytu, lebo mi to rovnováha nedovolí. Chodím von iba s doprovodom na chvíľu na prechádzku, alebo k lekárovi. Bola som hospitalizovaná týždeň, mala som robené krvné testy, CT mozog, MR mozog, RTG krvná chrbtica, ORL vyšetrenie, VNG vyšetrenie, všetko je v poriadku, v utorok mám MR krčnej chrbtice. Doma fungujem na princípe, že sa držím stien, čo to porobím, ale s problémami. Pri ležaní a sedení v aute to necítim. Pri sedení doma niekedy, no najhoršie, keď stojím a chodím. Celý čas od rána do večera ma to ťahá na pravú stranu, ako keby som mala spadnúť. Chcem sa Ťa opýtať, či si bol nakoniec na tých testoch na boreliozu? O tom premýšľam aj ja, i keď v mojom prípade to bolo tak, že po hospitalizácii som išla z nemocnice sama domov a v poriadku. Potom prišli rehabilitácie, po druhej mäkkej technike sa môj stav zhoršil a pokračuje do dnešného dňa. Ďakujem ak si nájdeš čas a odpíšeš. Prajem pekný deň

Dôkladné vyšetrenie krvi bolo? Na boreliózu a iné .... Keď už máš všetko.