icon

Ako rozpoznať a zvládnuť sociálnu fóbiu?

26. jan 2025

Ahojte, ake ste mali priznaky socialnej fobie? Kedy vam vznikla? Čo vam pomohlo? V poslednej dobe mam extremny stres pri kontakte s novymi ludmi. Strasne vnimam, ze som napata, riesim v hlave ci to je na mne vidno. Nemozem sa napit, lebo ma napada ze sa mi urcite bude triast tvar alebo ruky, ani jest nemozem v pritomnosti novych ludi. Je to socialna fobia? Čo s tym? Ďakujem, neviem ci som tak introvert alebo je to uz socialna fobia.

rebi789
26. jan 2025

Psycholog

loliki
26. jan 2025

A odkedy to máš? Čo ti to vyvolalo? Nejaké nepríjemnosti alebo stres? Asi psychológ by vedel poradiť.

autor
26. jan 2025

@loliki praveze sa mi to deje tak pol roka, pred tym som to nemala … mam pocit ze mi to vyvolali konflikt s niektorymi ludmi a ked som potom musela s nimi byt v pritomnosti, pred nimi jest pit, tam sa mi asi stalo prvykrat ze som citila nejake taky tras, stres a odvtedy sa mi to stava uz aj s novymi ludmi, lebo uz na to myslim, ze sa to zasa stane

loliki
26. jan 2025

Ak je to v hlave, tak smer psychológ. Konflikty, hádky ... dať sa do poriadku, získať sebavedomie. Všetci sú takí istí ľudia ako ty, nič viac a nič menej. Neboj sa ich. Oni sa ťa tiež neboja. Buď ako tí ostatní. 🙂