Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@lentilkazdenka.dakujem za odpoved.ja beriem vecer 0.5 spolu s fevarinom.a ako prvu pomoc ked je velmi zle si.mam dat helex 0.25.dnes som ho veru aj musela pouzit..na obed..tak dufam ze mi to cim skor tiez zaberie..ty si mala vlastne tiez depresie?ake si brala ad?
@janefonda.no super teda..my sme tiez boli taki vyletnici stale..len teraz sme akurat mali stvrtok ist na dovolenku do tatier a aj sme ju zrusili..aj som si zato poplakala ale necitim sa nato..proste pre mna je teraz vyzva,aj ist na nakup.s detmi.na ihrisko ..inak dnes poobede to bolo najskor hrozne ale nakoniec sme stravili s detmi a kamoskami asi dve hodiny na detskom ihrisku a smiala som sa a bavila a uzivala si ze sa mi trochu polepsilo..to uz teda je ze clovek sa ozaj nauci tesit fakt z malickosti...len sa bojim zas trochu zajtrajsieho dna..toto je to hnusne..keby vien kedy je ten posledny zly den.a ze uz len lepsie bude..ale manzel mi povedal ze v pohode odsunieme dovolenku usetrime korunky a ze ked budem o.k budeme zas behat kade tade..
Ahojte baby .. 🙂 Ako čítam viaceré sme mali dnes horší deň ... Aj já ... :/ Neviem prečo ... Teda ono to nikdy nemá dôvod ... Cez deň som sa prekonala a teraz večer úplne točenie hlavy, zle od žalúdka ... :/
No veru u mna tiez nikdy zly den s nicim nesuvisi..proste je zly a hotovo..ale zas ja aspon vecery mavam dobree..a dokonca som sa najedla a zajedam veceru presladenym pikaom..co deti nevidia to.moze mama zjest😉
Mne moc nechuti jesť,jem minimalne vôbec nie som hladná.Koľko ste pribrali z liekov?
Napriklad ja som schudla velmi.vela.23kilov asi za sedem mesiacov.najskor som sa tesila ze kojenie stres okolo deti.a nakoniec z toho depresie a dostat do seba jedlo je niekedy boj..hlavne rano a doobeda..vecer ked mi.konecne daco zachuti tak si dam naozaj co.mi chuti...ja uz skusam lieky vlastne od januara a ja som nepribrala vobec.skor je u.mna vacsinu dna to nechutenstvo..az na svetle vynimky
No ja som prvý krát bola pol roka po porode a s ad som mala váhu najviac 87 kíl.Potom som schudla na 55 to je aktualna váha.Bola som ako velryba 😨
@elissa88 ako sa ti podarilo schudnut?
@sandra2308
Menej som jedla ako predtym,sladkosti jem minimalne skoro vôbec ale keď mám chuť žijem aj celú čokoládu.Keď som chcela schudnut nešlo to ani za svet.Potom som sa na to vykaslala a išlo to samé.A to som ešte brala ad.
@simona_simi to mi je ľúto 😞.. asi fakt dnes blbý deň. Ja som doobedie mala také o ničom, zle myslienky má prepadli, ale poobede aj večer je už celkom fajn.. Je to fakt ako na hojdačke, mne stačí , že má niečo zabolí a už moja hlava pracuje na 100%😞 Držím prsty snad zajtrajsok si viac uzijeme..🙏😘
@ivka1985ahoj.ja som akurat sice neni tehu ale pamatam si prve tehotenstvo s adamim.to som otehotnela mesiac po vysadeni ad po prelieceni depresii..a veru mala som take pocity ako ty..uzkost strach a obavy.pluss velkaaaa nespavost..ale zvladla som to..isto to das aj ty..druhe tehotenstvo bolo vcelku lepsie..len potom osem mesiacov po porode si.ma zas depresie nasli..ale neboj sa zvladnes to..vsetko bude v poriadku..ake stare mas prve dietatko?
Ahojky kočky aj vy máte tieto posledné dni také o ničom?v septembri to bude už rok čo beriem ad - paretin 20 mg, doteraz to bolo fajn ale v poslednej dobe resp.posledne štyri dni cítim zhoršenie a bojím sa relapsu.. nemôžem v noci spať, rána mávam ťažšie,sem tam mi nabehne blbá myšlienka,do ničoho nemám chuť,z ničoho radosť...je pravda že v poslednom čase som to mala nabité ale teraz sa snažím oddychovať,pred menzesom nemám.. síce vplýva na mňa spln ale už je tiež po ňom... ach jaj...
Ahojte baby no ja mam uz asi tri mesiace blbe dni , tocaky, a vtedy uz hlava pracuje na 100 percent a myslienky tie su od vymyslu svete ach jaj cakam kazdy den ze uz bude lepsie.
ahojte kočky, ja som sa už dlhšie cítila vcelku dobre a dnes mám strašné tlaky na hrudi a zrýchlený pulz a je mi tak celkovo divne, jasné, že pracujú aj nervy a mám strach, je to normálne? Máte s tým niektorá skúsenosti?
Ja som dnes v praci a ešte dva dni celé.Nad ranom som sa zobudila zase stres ze idem do roboty a ako to tu zvladnem.Bojujem ako sa dá,už nech som doma.Stále žiadne zlepšenie.Utorok to budú 3 tyzdne čo beriem lieky a stále nič.Kedy mi to zaberie 😒o týždeň idem na kontrolu.
Ahojte no ja mam tento tyzden tiez zhorsenie neviem od coho to zavisi ale mam dojem akokeby my uz lieky prestali ucinkovat strasne som unavena nic sa my nechce toci sa my hlava no hnus a o sustredeni ani nevravim nevnimam ked my nieco priatel hovori tak reagujem az po chvilke ach ako sa ma clovek stymto vyrovnat a normalne fungovat ked ma taketo stavy
@adzy no ja mam tiez ten pocit ako keby mi lieky prestali ucinkovat tiez sa citim na h....o to so teraz doma za chvilu mam po dovolenke a uz teraz ma desi co bude v praci. Co nam ine ostava ked sa nas ta hnusoba drzi len cakat a verit ze to bude lepsie. Este ze sa da aspon tu niekomu zverit kto to chape a preziva cosi podobne.
Ahojte. Ozivam sa po dlhsej dobe, aj ked vas pravidelne citam... tie,ktore si ma nepamätaju... pisala som sem uz, ze beriem AD znovu po roku. Rok som mala klud a zase prisli depresie, tak od maja beriem Sertralin najskor 50 mg, teraz uz 100 mg. Ked som brala pred rokom, zabrali mi po 2 tyzdnoch, a rok som ani nevedela ze mi nieco je. Proste rano som si dala tabletku a cely den bol OK... Ale teraz to trva strasne dlho. Kym mi zabrali tabletky, tak 4 tyzdne dom nemohla vecer zaspat, rano zobudzanie okolo 5tej, hned nevolnost, tras, striedanie zimnica a navaly horucavy a nechutenstvo. Za mesiac som schudla 8 kil. Po 4 tyzdnoch mi AD konecne zabrali. Myslela som si ze bude vsetko OK, potom prisla MS a znova to iste, tak som zvysila davku na 75mg. Po MS konecne zas dobre.
Potom sme isli na dovolenku, tyzden predtym som sa tesila ako male decko, ze budeme vsetci styria tyzden spolu, uzijeme si, ze uz mi je OK, este vecer som dobalila posledne veci, isla som spat s tym ze ako sa tesim, a rano sa zobudim a zle na vracanie, tras, nechutenstvo. Hovorim si ze super, na dovolenke svedske stoly a mne nebude chutit jest, tak som si hned rano supla Lexaurin, este prvy den bol taky vseliaky, ale potom to nastastie preslo a bolo zas OK.
Potom tyzden doma OK a zase mi prestalo chutit jest, nemohla som vecer zaspat, tak som si davku zvysila po dohode s psychiatrickou na 100 mg. Znova je to lepsie, ale su to takmer tri mesiace a stale sa necitim „normalne“. Nechapem to, predtymmi stacila polovicna davka a nemala som jedine zakolisanie za celu dobu a teraz je to tri mesiace, davka dvojnasobna a stale to nie je tak ako kedysi. Tiez mam vycitky, preco prave ja, ved mam vsetko, zdrave deti, velky dom, dobreho muza, peniaze nam nechybaju a vidite... tato choroba sa nevybera. A tiez som mala take stavy kym zabrali AD ze som sa nedokazala tesit z deti, z muza, nemala som zaujem sa co ja viem namalovat, netrapilo ma ze som strapata, nemala som chut si nieco pekne kupit, co inokedy ked mi byvalo dobre by som nakupovala stale :D Ale uz som sa rozhodla ze to beriem tak, ze no co uz, budem na liekoch, ini ludia beru ine lieky, tak ja budem tieto, len nech je mi dobre. Len keby to tak bolo... kazde rano vstavam s nervozitou ako mi bude, ci mi nebude zle,ci budem vladat navarit,byt cely den domas detmi a toma caka hladanie novej roboty, po 6 rokoch na materskej.
@mikimavka no ja mam to iste brala som 75mg alventy 12 rokov bolo mi super a teraz 3 mesiace mi bolo horsie tak mi zvysil na 150mg, a beriem to uz 3 mesiace a je
mi stale rovnako ani lepsie ani horsie. A tiez kazde rano stavam nervozna ze ako mi bude ci zvladnem domacnost,pracu atd.
@ivka185 Cítim to momentálne rovnako ale ako pozerám, každej sa pohoršilo ... Žeby fakt s tým splnom ? Alebo tie prechody počasia ? Dáme to baby nejako ! Nie sme samé a sme tu viaceré ... Musíme sa povzbudzovať :* Keby som nevysadila nič z tohoto sa nedeje ... Ja som pred tým s liekmi fungovala 7 rokov a žiadne zlé dni ani len náznak ... A teraz to trvá, kým sa to telo zotaví ... Pondelok ideme na dovolenku a normálne som vycukaná aby tieto stavy neboli takéto a budem musieť preležať na izbe :(
Ahojte.Ja tiež som tu dávnejšie nebola,ale stále sa tu kuknem.Beriem tiež Alventu 75mg a Helex SR 0,5mg 2xdenne.Uz to bude asi mesiac aj niečo čo som na liekoch.Vratila som sa k nim asi po dvoch mesiacoch pauzy lebo som mala nepríjemný zážitok a tak mi ich moja doktorka nasadila pretože sa u mňa opäť objavila úzkosť, strach, nespavosť.Lieky mi zabrali, už som sa ako tak vrátila do normálu,ale včera išla som si večer normálne ľahnúť a celú noc som oka nezazmurila.A ráno do práce na 12tku.Neviem vôbec prečo.U mňa sa úzkosť a strach objavili spolu s anémiou.
Trochu som sa rozpísala.Este jedna otázka, možno trochu diskrétna:ako je to u vás po sex. stránke.Pretoze u mňa je to na bode mrazu a vidím ako to manžela trápi.
@simona_simi tiež mi to napadlo,ale nejako som to predtým nepociťovala.

Baby ste aj niektorá z petržalky?