icon

Ako sa lieči leukoplakia vulvy?

aninka421
20. máj 2015

je to bolestive svrbi to a aj pali ako to mam vyliečiť niečo aj prirodne,zatiaľ mi predpisala len masť na to

Strana
z2
tatiana_84
1. jan 2024

@maka50 poslali ma na kozne, kozna dala slaby kortikoidny krem, podla pokynov som potierala a teraz mam polroka pokoj, klop klop, aj tie sive mapy zmizli, palenie, bolest tiez. Kontrola podla stavu.

maka50
1. jan 2024

@kubko9 Ďakujem a kto alebo kde to robia ..pomohlo to ??

maka50
1. jan 2024

@tatiana_84 ahoj ..prosím ako sa volal ten krém ..mne dali imacort , bolo to po ňom lepšie no len na chvíľu

tatiana_84
2. jan 2024

Mne dala advantan zmiesany s camphor pastou(davkovanie najprv viackrat denne a nasledne sme znizovali frekvenciu), az na udrziavaciu davku. na svrbenie myslim borovu vodu-alebo take nieco. A dost mi pomaha nosit sukne, lahunke nohavice a ked to bolo zle aspon nachvilku pomohol rozalgin alebo clogin-umyvala som zvonku.
Ono tie kortikoidy niesu daka vyhra-syna mam silneho atopika-ale bola to po dlhom case vec co mi pomohla a ked sa davkuje spravne a nepouzivaju sa casto.

maka50
2. jan 2024

@tatiana_84 ďakujem za odpoveď 😀 skusim si to da predpísť

kubko9
2. jan 2024

@maka50 pomohlo, neviem presne 7-8 rokov, teraz som mala druhú sériu.MUDr. Višňovský.Nie je to navždy,ale cítim sa super.

maka50
8. jan 2024

zdravím dievčatá ..u mňa nastala obrovská zmena k lepšiemu ...už druhý týždeň neužívam antikoncepciu a odznievajú všetky príznaky , biele fľaky zmizli , dokonca aj svrbenie ...možno táto info niekomu pomôže ..pekný večer .

natalkaa2011
28. jan 2024

@maka50 prosím o čo konkrétne ide , teda tá leukoplakia. Ja som mala podozrenie na sliznici v ústach, slabá vzorka, nebolo 100% potvrdené, teraz na sliznici v oblasti pyskov odobratá biele mapy, potvrdený lichem planus. Mám bolestivosť, pálenie v mieste, kde sa spaja predložka klitorisu az na pysky. Máte to podobné, či to je ine niečo?

maka50
29. jan 2024

@natalkaa2011 áno ja som mala presne tie isté príznaky , aj mi brali vzorku z 3 miest a bolo to negatívne , celý rok som mala nervy v pr...ale našťastie mám asi vulvitídu čo sú podobné príznaky takže teraz liečim to . A ako som písala po vysadení antikoncepcie biele fľaky zmizli a cítim sa super , ani to svrbenie a pálenie už nie je také strašné .Držím palce

kubko9
17. feb 2024

@natalkaa2011 je to autoimunitné ochorenie,vlastne telo sa brani proti sebe. Naruší sa pigmentácia,leukoplakia je doslova biely povlak. Moze byť aj na sliznici v ústach, vznika v dôsledku dlhodobého mechanického dráždenia.V ústach napr. Piercing, strojček,zlomeny zub. Zdola - v mojom prípade neustale zápaly, ktoré nikto neriešil, teda kvasinky,koky, baktérie.V dôsledku mojej zlej neliecenej imunity - štítna žľaza a celiakia,plus alergie. Trvalo 8 rokov, kým zistili,kde je problem. Teda u mňa - viacero autoimunitnych ochoreni naraz, v puberte - hormonalne zmeny.Teda môže byť aj tehotenstvo,prechod... Teraz beriem lieky na štítnu, držím bezlepkovu,imunita je lepšia.Je to dôsledok niečoho. Nie som lekar,som pacient,preto,ak niečo niekomu nesedí,ok. píšem moje problémy a moje zistenia,v skratke.

Strana
z2