icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

banbys18
22. júl 2019

@cupiii si tehotná, spomínala si aj to napätie v prsiach,že?aj tie zhoršené stavy,ktoré si podpisovala,môžu mať súvis so silnými hormonalnymi zmenami.ak berieš AD,nečakaj na ďalší test a.chod si to radšej overiť l dr.

slavkasobanska
22. júl 2019

@banbys18 ja nie,ja sa skôr bojím o seba .že sa mi niečo stane..

banbys18
22. júl 2019

@slavkasobanska ano,aj to,ale to mi spôsobuje len ,znesitelnu,úzkosť.ta smerom k blízkym je už za hranicou znesitelnosti

slavkasobanska
22. júl 2019

@banbys18 no chodíš k psychológovi??ja to riešim stále aby som to zvládla .

cupiii
22. júl 2019

@banbys18 stredu som obj. uz na 7.00 strach mam velik

banbys18
22. júl 2019

Áno,ale neviem už s tým pracovat.v poslednom období má to ,valcuje,
Občas to tu čítam a rovnako ako ty či cupii pociťujem sakra zhoršenie.raz sílna úzkosť spojená s beznadejou,že toto už nedokážem zvládnuť,potop zas pocit úplného otupenia,bezzmyslovosti....neviem,čo je horšie cítiť aspoň niečo - strach,alebo je horšie vôbec necitit

banbys18
22. júl 2019

@cupiii bojíš sa,že si tehu?

cupiii
22. júl 2019

@banbys18 za posledne 2 mesiace sme s manzelim spolu spali asi 5x a aj to opatrne takze je to dost nerealne ale ten test na vydesil

banbys18
22. júl 2019

@cupiii ja som s manželom spala raz,počas dojčenia a bez prvej menštruácie po.prvom pôrode a ,ono,to má už pomaly 5....

eliska13
22. júl 2019

@cupiii ja si myslím, že si tehotna🙂

cupiii
22. júl 2019

@eliska13 😣

eliska13
Autor odpoveď zmazal
cupiii
22. júl 2019

idem kupit iny test a skusim...

eliska13
Autor odpoveď zmazal
ivka185
22. júl 2019

@mimiqa No to je super ,len tak dalej.😀

banbys18
22. júl 2019

@eliska13 tak nad tým sa nezamyslas.je to samonaskakujuci program.a racionálne poznanie prehráva.

ellizabeth
22. júl 2019

Ahojte,prosím,kto má skúsenosť s hospitalizáciou na psychiatrii. Mám pár otázok,napr. ako dlho ste tam boli,čo ste tam roboli..( šak predsa to nie je tak,ze celý deň ležíte v posteli)ci???

patricia_b
22. júl 2019

@ellizabeth ja som mala terapiu jeden krát do týždňa inak som len ležala na posteli

dika
22. júl 2019

@cupiii podla mna nie. Test reaguje na hladinu hcg a ked je pizitivny si tehu☺

ellizabeth
22. júl 2019

@patricia_b to snáď nie,veď to môžem aj doma ležať... Teraz už vážne neviem čo spraviť... A ak sa smiem opýtať ako dlho si tam bola???

patricia_b
22. júl 2019

@ellizabeth bola som dva krát po dva týždne ... prvý krát aspoň tie úvodné vyšetrenia, ale okrem toho sa nič nedialo

patricia_b
22. júl 2019

@ellizabeth oni ti tam ale sledujú, že ako zaberá liečba, či nie sú kontraindikácie, lebo každý deň je malá vizita

ellizabeth
22. júl 2019

@patricia_b ďakujem za info,lebo svokra bola tiež kedysi a ona hovorila,že sa tam aj veľa rozprávajú a mali aj volské aktivity...tak no uvidím,hádam ešte niekto napíše... Lebo dnes som tam bola,povedali mi aby som zajtra nastúpila,ale ja sa strašne toho bojím... Roky som sa tomu úspešne vyhýbala,ale teraz už je to na nevydržanie...

slavkasobanska
22. júl 2019

@ellizabeth ahoj .nemáš sa čoho báť,ja som bola už 7 x ..a už si to tam aj užívam .nastavia ma na liečbu,som pod kontrolou, spíš,terapia,oddych ..mne to stále pomôže .väčšinou tam som 3_4 týždne,...ale to je individuálne..ale záleží aj od nemocnice..bola som v Levoči- hrôza, Liptovský Mikuláš- super...aj ma vedia nastaviť na liečbu .držím palce a neboj sa..

ellizabeth
22. júl 2019

@slavkasobanska ako ja sa ani tak nebojím o to čo sa tam bude diať,ale skôr sa bojím,že ako to zvládnem keď budem od manžela a dcéry... Len chcem tam ísť,aj mm si myslí,že by mi to pomohlo,len dcéra je ešte mala,ja bez nej nevydržím 3-4 tyzdne.

slavkasobanska
22. júl 2019

@ellizabeth veď tá prídu navštíviť...to je to najmenej,veď to robíš aj pre ňu,keď tebe bude dobré,bude aj jej ..zober to tak .

ellizabeth
22. júl 2019

@slavkasobanska ja viem,len je to strašné ťažké,ja dnes celý deň len plačem... Už to vôbec nezvládam..

cupiii
22. júl 2019

@eliska13 slabe slovo ja som v soku kupila som si digi test snad to vyvrati

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal