Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Čaute holky, ako sa cítite po tieto dni? Ja mám druhý deň menzes, no otras len do plaču mi je, smutno ale dôvod na to nemám doma všetko ok.od piatka som PN zápal dutín, stretli ste sa s tým niektorá, že kombinácia antidepresíva a antibiotiká môžu zhoršovať psychicky stav? Alebo to robí ten menzes. Ďakujem za každú odpoveď. 😉
@maki43 ja som niekde čítala, že sú aj ATB, ktoré nie sú kompatibilné s AD. Pýtala si sa v lekárni, či sa môžu užívať s tvojimi AD. Majú na to program, kde to vidia.
Samozrejme ani menzes ti nepridáva na nálade a tiež aj choroba. Zvys vitamíny, magnezko. Prajem ti skore uzdravenie ❤️
@maki43 ahoj ja som dlho nebola chorá a menzes tiež nemám ale čo čítam tak to môže mat vpliv , neboj to prejde určite , odychuj veľa držím palce
@slavkasobanska ďakujem pekne 😉
Baby bola som dnes u tej psychiatricky mala som take zmiesane pocity ale dost sa mi venovala a vypytovala ,dala mi Coaxil,Amytriptilin a Lexaurin na vecer.Nieje to vela liekov?
@miskahryzka333 ťažko povedať , ja mam viac no keď sa ti polepší určite ti zníži a nepoznám nič z toho len lexaurin
@miskahryzka333 to 2 druhy antidepresív a jeden benzak no neviem na čo dala 2 druhy no na večer by to nebral nemusíš zaspať skôr ráno sa berú alebo ešte na obed antidepresíva a lexaurin pri pocite atakuu či na upokojenie nejakej stresovej situacii
@sardinka852 jednu davam rano a druhu vecer su to nizke davky ale vraj ma stym velmi dobre skusenosti.Ten neurol viac menej podla potreby na zaciatok len.Za 10 dni idem na kontrolu.
@miskahryzka333 a čo Ti povedala máš skôr úzkostné stavy či miernu depresiu či čo?Amitriptylin brala ešte moja babka to je starý liek, ale keď Ti ho dala asi vie prečo.Ake máš dávky?Lexaurin si nedávaj pokým nemáš pocit, že ten zaciatok je zlý, že máš ešte väčšiu úzkosť či depresiu.Teba čo viac hnevá ten tvoj muž a vzťah, alebo práca?Máš pocit, že si vyhoreta, že sa nevies naštartovať?koľko si u nej bola aj Ta prekvapili nejaké otazky
@sardinka852 on sa berie na noc toto je asi také AD čo nepovzbudzuje a možno je na ukludnenie, spanok...
@miskahryzka333
@eliska13 vraj atypicka depresia stredne ťažka😢.Podla mojho rozpravania ma najviac trapi ta praca ,muza uz nejak neriesim a nezmenim ,chcem sa zamerat len na seba.
Aj ona povedala ze cim skor do prace ze to mi velmi pomoze.Vraj niektori ludia potrebuju vypnut ,su prepracovany a ja naopak z toho steretypu otravena.
Otazky ma nejak neprekvapili a myslim ze mala aj dost zaujem ,pytala sa na to asi naco potrebovala.A hlavne na vztahy sa pytala ,na rodinu atd.
@miskahryzka333 veď keď ti to tak vyhovuje niet čo riešiť poznam pár ľudí čo to berú a im to nevyhovuje ale každý sme iný každému sadnú inak no to co ty beres sú naozaj slabulinke antidepresíva len coaxil je ssri a amitripilin je snri 2 druhy a ten istý efekt
@eliska13 veď človek sám musí skúsiť ako vyhovuje
@sardinka852 ja neviem ci mi to vyhovuje ved este som ani nezacala ani tie lieky nepoznam.Tak asi vie co robi chvalia tu dr.tak hadam bude dobre.Povedala mi sama ze su slabsie ale ze v mojom pripade by mali zabrat.
@miskahryzka333 veď urcite doktor vie čo má dat no mne strelili na prvý krát tak fajn doktora keď mu dá dobre lieky a je taký ľudský sa aj chodí dobré tam podebatovat
@miskahryzka333 tak super, že ste si sadli a mala záujem.Jasne, že Ti to pomôže budeš sa cítiť,že robíš niečo pre seba, niekto Ťa ocení.Budes mať náplň dňa.Takto viem ako to je upratat, navariť a čakať na deti a už máš toho plne zuby.Mas pocit, že sa musíš do všetkého premáhať, že nie si dosť aktívna ty si aj dobre spala nie, lebo sa mi zdá, že teba nič nejako extra netrapilo.Nebuď zhrozená z toho, že stredne ťažká.
@eliska13 no mna to tak vydesilo ze "stredne ťažka" ale hned mi hovori ze je teraz straaaasne vela ludi s tymto problemom a to este je ich kopec co psychiatra nenavstivy.
Myslis ze mi tie lieky pomozu trosku?
@miskahryzka333 mne tiež napísala do papierov, že stredne ťažká, tiež som z toho bola hotová
@sylvia30 no mna to prekvapilo pretoze fungujem v podstate "normalne" ,len sa premaham obcas ze sa mi nechce,no nakoniec urobim co treba.
@slavkasobanska a ktorú máš zubarku, v PP niekoho?
@miskahryzka333 akoby si o mne písala. Najhoršie je ráno sa premôcť vstať, potom to už nejak samo ide.
@sipcek2 inak vcera som na youtube nasla videa od jedneho pana vola sa Martin Lajprík a podla vsetkeho to je psycholog a ma tam uzasne meditacne veci na uzkosti ,nervozitu atd.Ja som dala sluchadla a bolo to super ,fakt som sa ukludnila pri tom odreagovala.
Tie moje rana su des ,akoby som mala kazdu chvilu zomriet
@miskahryzka333 on je perfektný má strašne ukludnujuci hlas.Ja som ho zaregistrovala v telke, keď mal tú hypno show a občas chodil do telerana.
@sipcek2 ahoj áno dr.Zikkova
@sipcek2 Ziklova pri autobusovej stanici
@miskahryzka333 ja som prišla k psychiatricke s nespavosťou a odišla do strednetazkou depresiou. Keď som vyšla z ambulancie, čakal ma tam otec. Rozplakala som sa ako malé dieťa, lebo som si predstavila, čo urobila táto choroba mojej mame....
Ja som tiež po celý čas fungovala normálne, o rodinu aj domácnosť bolo postarané.

@eliska13 ale tie bolesti však , mna zatiaľ nič neboli , len to sú hrozné ceny , no nič neurobíme