icon

Ako sa naučiť správne chodiť o barlách?

26. nov 2025

Ahojte som po operácii nohy a učím sa chodiť o barlách a vôbec mi to nejde. Zatiaľ neviem preniesť váhu na operované nohu. Nemám dobrú fyzickú kondíciu ( mám hendikepované obe nohy) Prejdem vždy max pár krokov a mám neustále pocit, že spadnem. Ako sa naučiť správne chodiť na barlách? Mám pocit, že sa to nikdy nenaučím a tým pádom nohu nerozchodim. Videá o správnom chodení o barlách mám už pozriete no aj tak mi to nejak nejde 😌

biba_18
27. nov 2025

aké máš barly? francúzske alebo nemecké?

btus
27. nov 2025

ja som ešte pred operácioi kolena bola u rehailitačného, aby mi ukázal ako potom chodiť. A aj potom som bola na rehablltácii, kde mi to presne ukázali znova. Objednaj sa niekde, kde ti to ukážu, aj skontrolujú tvoju chodzu

anonym_c2a794
27. nov 2025

Ja som mala operované obe nohy, jednu som mala v sadre od stehna po prsty na nohách a nejako som sa naučila. Najprv bol vozík, potom barle, tie som používala dva mesiace. Zvykneš si na ne, a nájdeš si svoj vlastný spôsob. Len musíš denne skúšať veľa krát. Zo začiatku to ani mne nešlo, ale našla som si systém.

anonym_5fd64d
27. nov 2025

Mala som zlomený členok, 8 týždňov sadra a barle, na rehabilitácii ti má ukázať ako máš správne dostupovat

mimicka2013
27. nov 2025

@anonym_autor otazne je, ci mas aj hned prenasat vahu na operovanu nohu. Su pripady, kedy operovanu nohu nesmies zatazovat prve tyzdne. Takze skor si to skonzultuj s doktorom na kontrole aj oni poradia so zaciatkom ako pouzivat ale ak mas moznost urcite chod na rehabilitaciu. Tam by ti vedel dat tiez doktor vymenny listok.
A to ze nevies preniest vahu na operovanu nohu moze byt aj psychickeho charakteru, ze si ju podvedome chranis a preto bojujes so zvyskom tela a sa twda unavis. Skus na zaciatok si ju len odlahcit, popracovat na spravnom drzani zvysku tela nech si s barlami viac vzita a zatazuj ju az postupne

autor
27. nov 2025
@mimicka2013

@anonym_autor otazne je, ci mas aj hned prenasat vahu na operovanu nohu. Su pripady, kedy operovanu nohu nesmies zatazovat prve tyzdne. Takze skor si to skonzultuj s doktorom na kontrole aj oni poradia so zaciatkom ako pouzivat ale ak mas moznost urcite chod na rehabilitaciu. Tam by ti vedel dat tiez doktor vymenny listok.
A to ze nevies preniest vahu na operovanu nohu moze byt aj psychickeho charakteru, ze si ju podvedome chranis a preto bojujes so zvyskom tela a sa twda unavis. Skus na zaciatok si ju len odlahcit, popracovat na spravnom drzani zvysku tela nech si s barlami viac vzita a zatazuj ju az postupne

Bolo mi povedané len že mám pomaly začať chodiť. Ono to je komplikovaná operácia. Pohyb v členku mám obmedzený. Môžem pohnúť clenkom len hore dole. Do strán sa už nedá. Neviem nájsť správny spôsob statia na barlách, čiže sa musím najskôr naučiť to

autor
27. nov 2025

Inak nemám zlomeninu. Mám osteotomiu chodidla a transfery šliach. Všetko nám zoskrutkovane

euka210
27. nov 2025

@anonym_autor dlzka barli je dobre nastavena?...celkova a aj na ruky? Lebo toto moze robit problem.

autor
27. nov 2025
@euka210

@anonym_autor dlzka barli je dobre nastavena?...celkova a aj na ruky? Lebo toto moze robit problem.

@euka210 Mám ich nastavené tak ako mi hovorili v nemocnici ale skúsim zmeniť výšku