Ako sa nazýva oprava odbitého zuba?
Ahojte, možno divná otázka, ale neviete ako sa v "zubárčine" povie doplnenie kúska odbitého zuba? 😃 zdravý zub, omylom odbité z neho asi 3mm (staršia záležitosť) a chcem to doplniť.
Moja zubárka to nerobí, takže sa musím objednať inde a chcem si dopredu pozrieť cenník a aj aby som pri telefonáte vedela vysvetliť, čo vlastne chcem a či to vôbec ten daný zubár robí, len neviem ako sa tento úkon nazýva..Mimochodom ak ste niečo také absolvovali koľko ste platili?
Dá sa to aj plombou, závisí od stavu zuba, však povieš ako tu a na vyšetrení sa už ďalej dohodnete.
Myslim, ze to volaju rekonstrukcia, ale cennik podla mna nenajdes, lebo to bude individualne podla rozsahu prace. V principe domodeluje zub z nejakeho kompozitu.
No pokiaľ viem, sú len dva spôsoby ako ho "dorobiť". Mam jeden zlomený zub ... Teda teraz už korunku.
Ak je zlomený len trochu, tak sa dá "dostávať" plombou. Ale musí to byť naozaj len kúsok. Akonáhle je to väčšia plocha, alebo je zub dokonca prasknutý, tak ho zbrusia, výberu koreň a nasadí sa korunka. Tento proces som absolvovala aj ja. Samotná korunka je viac druhov - u mňa som platila cca 300€ za korunku. Plus úkony predtým (vybratie nervu a vyplnenie koreňa zuba, zbrusenie zuba,...) cca ďalších 200. Takže spolu to vyšlo asi okolo 500€.
@tinka_1807 ako píšem, je to záležitosť 3 mm. Prakticky to nie je ani vidieť ale mne to prekáža.
mne zubár takto robil dva zuby,lebo som ich mala užšie a vykrivené,akoby pootočené....neviem to vysvetliť.Normálne mi ich ako keby oplácal tou hmotou,čo sa robia aj výplne,a vymodeloval mi krásne rovné zuby.🙂
Cenu ti nenapíšem,lebo mne toho robil viacej a bol nezmluvný.
Normálne povedz,že máš odlomený kúsok zuba,nepotrebuješ to nijako špeciálne nazývať
Ja som mala odlomene z dolnej päťky, normálne mi zubár to domodeloval , biely kompozit,takmer to ani nevidno. Sestrina dcera si odbila kúsok z predného zuba,spadla z bicykla,a to isté jej urobili,proste zubár to opraví. Prvýkrát počujem,že to nejaký zubár nerobí,ja som bola v tom,že je to bežný zubarsky úkon,modelacia zubu.

netuším ako sa to volá v zubarine, ale ja by som to hľadala ako domodelovanie zuba