Ako sa nechať vyšetriť bez hradeného poistenia?
Ahojte viete mi niekdo poradiť ohľadom vysetrenia keď som chorá alw som zamestnaná v Čechách ale ešte nemám hradené zdravotné ? Žijem na Slovensku momentálne som chorá a volnopredajne lieky mi nepomáhajú…uvažujem že pôjdem na pohotovost aby vyšetrili a dali antibiotiká :/. Neviete náhodou koľko si samoplatca platí za návštevu pohotovosti ?
@terezia001 pocuvaj, ak si zamestnanec v CR, nejde o to ci mas zdraotku platenu, id eo to , ci si uz prihlasena ako zamestanenec. Ak si, zdravotne poistenie ti plati.
U nas si sa bola fyzicky odhlasit zo zdravotnej poistovne? tam si sa bola fyzicky prihlasit, mas karticku?
Chod normlane k lekarovi, EU poistnec moze ist u nas kludne ku klasickej praktickej lekarke. Ak nieco budu chciet uhradit, tak ti to povedia. Na pohotovosti, pochybujem ze ta budu vyuctovavat. Tam sa plati iba ten poplatok za "prichod" ak sa dobre pamatam.
A este tolko k tej inteligencii: PRE KAZDEHO zamestnavatela platia rovnake pravidla, ja pokym nemam zamestnanca prihlasneho do socialky, zdravotky = tak pracuje na cierno. plati to tak u nas, ako aj v CR a vsade urcite.
@terezia001
alebo natoľko hlúpa, že pracuješ bez zmluvy a odvodov 😘
@terezia001 tak načo píšete o pomoc,keď viete že tu je hlúpy národ,však taká vzdelaná,múdra žena a pýta hlupákov o radu 🥺
Autorka sorry, ale musíš byť bohovsky chorá, keď máš energiu od rána od desiatej do večera urážať vsetkych naokolo. Odpoveď si tu dostala. Ako samoplatcu Ta vysetria všade. Lekár má cenník pred ambulanciou zverejnený.
@simca06022011 hej už som na tej pohotovosti bola platila som len 2€ alw tam o toto nešlo…ja veľmi dobre viem že každý zamestnávateľ je povinný od zákona platiť za svojho zamenstanca poistenie pokial to nieje praca na živnosť…tu ide len o to že mám “brigádnicku zmluvu” a až po nástupe do prace bolo mne aj mojej známej povedané že zdravotné nám zaplatia až náš zárobok presiahne cez 10 tisíc korún…s tým že ako tam bude ta suma prihlásia nás od nástupného dňa do prace…tu to tak bohužiaľ funguje a nikdo nám o tom nepovedal 🤦🏻♀️ Preto som sa pýtala pretože mna zajimalo aký dlh budem platiť ako samoplatca za vyšetrenie na SR ja budem totižto prihlásená vo všeobecnej zdravotnej v ČR čiže budem môcť chodiť na vysetrenia a k lekárovi len tam pokial si nevybavim ten papier…ale už som na pohotovosti bola a lieky mám
@terezia001 nie, ty ak budes v sr, a ochories, tak na ten preukaz cesky (rovnako budes mat vystaveni ten EU, ako mame aj my tu) budes vediet sa dat osetrit aj u nas ak bude nieco taketo "urgent", moj prakticky lekar napr. na zaklade eu preukazu ma bezne pacientov v cakarni.
JA vidim skor problem v tom, ze mas byt stale prihlasena v ZP, niekde, a poistne musi byt uhradzane, ked ho za teba niekto iny neuradza (stat, zamestanvatel, uhradzas to ako samoplatca)... a ak nie je, lebo oni ta neprihlasia (ani zo slovenskych dohod sa nie vzdy platia odvody), vznika ti dlh na poistnom, ktory aj tak budes musiet doplatit. TAk pozor aby si sa nestala neplatic... radsej si to poriadne zisti, aby si nemala na koniec problem. AKo to funguej v CR mzdach neviem, u nas tiez nemam vela dohodarov :D, ale u nas sa urcite neda prihalsit zamestananec napr. mesiac, dva dozadu. Tu si sa zo ZP odhlasila?
@simca06022011 práveže som si to zisťovala aj zo známou s ktorou robíme v tej firme na to aby mna vyšetrili v eu aj na Slovensku musím požiadať a zaniesť do poisťovne 🙂 ale mne by nevadilo keby som mala len CZ lebo u nás v zapadove stojí nemocnica a lekári na prd…tento zamestnávateľ ta pani čo to má na starosti je uplna trúba…nikdo nás o tom neinformoval ale majú na to účtovníčku čiže ako zarobím viac ako 10 tisíc tak nás automaticky prihlásia do poisťovne s tým že od začiatku mesiaca len ona vždy čaká na konci mesiaca koľko mame odpracovaných hodín mame tu zmluvu na brigádu ale akože odvody mame normálne platené len u nich to funguje takto a keďže ja som momentálne teraz ochorela kedy nemám ešte zarobených nad 10 tisíc a niesom prihlásená musela som ísť ako samoplatca na pohotovost :/
no nemyslim, ze je to celkom tak, ale teda drzim palce nech ti to dobre dopadne🙂
V kazdom pripade si cim skor vybav kartu poistenca, EUckovu, nech nemas stres ak budes musit ist na SK pohovotovst alebo k dr...
https://www.mesec.cz/clanky/dohoda-o-provedeni-...
https://www.vzp.cz/platci/informace/zamestnavat...
https://www.vzp.cz/platci/informace/zamestnavat...
@simca06022011 určite vybavím počkám na prihlásenie a pôjdem ai o to požiadať aby som mala kľud konečne ďakujem 🙂
@terezia001 áno ja som bola v tej situácii. Som slovenka, dlhodobo som žila na cr. Poisťovňu som mala tiež na cr. Vrátila som sa už na stalo naspäť po rokoch. A ešte som tu nemala poisťovňu a akurát som ochorela na zápal trojklanneho nervu. To bolo strašné. Doktor ma zobral. Dal lieky ktoré som už platila celé a na pohotovosti má zobrali na kartičku z ČR bola európska. To musíš mať aj ty. Na túto ťa zoberú. Ja hneď na to vybavila poisťovňu Slovensku. Mne sa to stalo hneď jak som sem prišla z ČR

@1ryba nepovedali mi na pohotovosti preto sa pýtam tu 🙂