icon

Ako sa prejavuje ADHD u dospelých?

9. okt 2024

Dobrý deň,mám pocit niekedy,že robím veci,ktoré nechcem.Riad sa najmä emóciami a mnohokrát nie som spokojná s tým,ako som sa správala,čo som vravela.Skacem ľuďom do reči,hoci si mnohokrát dám záväzok,že budem len viac počúvať.

kacena4
9. okt 2024

podobne ako pises, ono to záleží od toho nakolko clovek pracuje na svojom spravani niekto skonci v base lebo sa ho nenauci ovladat. iny len drobnosti ako vysoky vykon chciet vsetko spravit hned vykonnost na 110% skakanie do reci, vyslovis iazdu myslienku co ta napadne bez premyslenia....

autor
9. okt 2024

@kacena4 vďaka za informácie,čiže to skúsim riesit

nynia
9. okt 2024

Ja mám diagbostikované ADHD až v dospelosti a prejavy, nedostatok sústredenia alebo naopak hyperfocus na niečo, čo ma zaujalo, zabúdanie piť, jesť, ísť na WC keď po ceste ma zaujme niečo zaujímavejšie 🤣, minimálna orientácia v čase niekedy 10min sú pre mna ako 2min inokedy ako 2hod s čím súvisí aj to, že ťažko sa mi odhaduje koľko času načo potrebujem a potom nestíham alebo naopak, prokrastinácia to je kapitola sama o sebe, každá pozitívna alebo negatívna emócia spôsobí vo mne "výbuch" t.j. veľa ľudí nechápe prečo všetko tak veľmi prežívam, preskakovanie z jednej témy na druhú, daydreaming, vkuse na niečo myslím, je málo toho, pri čom vydržím dlhšie všetko nové, čo ma zaujme veľmi rýchlo aj opadne a ešte veľa ďaľších prejavov ale tieto ma teraz napadli

autor
9. okt 2024

@nynia vďaka

simsalabim
9. okt 2024

@nynia presne toto moja mladsia, diagnostikovana na prahu dospelosti. Tiez vzdy skakala do reci, alebo sa zapoji do rozhovoru s temou uuuplne od veci. Nie je schopna si zapamatat 3 a viac instrukcii (napr. do pracky daj obrus, pracku nastav na program bavlna, nastav 40 stupnov, pouzi Ariel 80 ml a do strednej priehradky daj pol vrchnacika avivaze - konci pri druhej instrukcii). Velka vyberavost v jedle. A urcite este vselico ine, co ma teraz nenapada…

autor
9. okt 2024

@simsalabim vdaka