Ako sa prejavuje ADHD u dospelých?
Dobrý deň,mám pocit niekedy,že robím veci,ktoré nechcem.Riad sa najmä emóciami a mnohokrát nie som spokojná s tým,ako som sa správala,čo som vravela.Skacem ľuďom do reči,hoci si mnohokrát dám záväzok,že budem len viac počúvať.
@kacena4 vďaka za informácie,čiže to skúsim riesit
Ja mám diagbostikované ADHD až v dospelosti a prejavy, nedostatok sústredenia alebo naopak hyperfocus na niečo, čo ma zaujalo, zabúdanie piť, jesť, ísť na WC keď po ceste ma zaujme niečo zaujímavejšie 🤣, minimálna orientácia v čase niekedy 10min sú pre mna ako 2min inokedy ako 2hod s čím súvisí aj to, že ťažko sa mi odhaduje koľko času načo potrebujem a potom nestíham alebo naopak, prokrastinácia to je kapitola sama o sebe, každá pozitívna alebo negatívna emócia spôsobí vo mne "výbuch" t.j. veľa ľudí nechápe prečo všetko tak veľmi prežívam, preskakovanie z jednej témy na druhú, daydreaming, vkuse na niečo myslím, je málo toho, pri čom vydržím dlhšie všetko nové, čo ma zaujme veľmi rýchlo aj opadne a ešte veľa ďaľších prejavov ale tieto ma teraz napadli
@nynia vďaka
@nynia presne toto moja mladsia, diagnostikovana na prahu dospelosti. Tiez vzdy skakala do reci, alebo sa zapoji do rozhovoru s temou uuuplne od veci. Nie je schopna si zapamatat 3 a viac instrukcii (napr. do pracky daj obrus, pracku nastav na program bavlna, nastav 40 stupnov, pouzi Ariel 80 ml a do strednej priehradky daj pol vrchnacika avivaze - konci pri druhej instrukcii). Velka vyberavost v jedle. A urcite este vselico ine, co ma teraz nenapada…
@simsalabim vdaka

podobne ako pises, ono to záleží od toho nakolko clovek pracuje na svojom spravani niekto skonci v base lebo sa ho nenauci ovladat. iny len drobnosti ako vysoky vykon chciet vsetko spravit hned vykonnost na 110% skakanie do reci, vyslovis iazdu myslienku co ta napadne bez premyslenia....