icon

Ako sa pripraviť na kolonoskopiu s Clensiou?

veve234
7. jan 2025

Dobrý deň,
Dnes začínam s prípravou na kolonoskopiu. Držím hladovku. Večer musím vypiť Clensiu máte s ňou skúsenosti? Prosím poraďte mi ako ten hnoj vypiť pretože som si vedomá že to je hnusne. Kolonoskopiu som už absolvovala ale keď som pila prehanadlo cítila som sa ako Dumbledore v Harry potterovi keď musel vypiť ten jed aby dostali horcrux. Už som skúšala zapchať si nos alebo zapiť to vodou ale viac ako 1glg nedostanem do seba naraz. Je to boj. Máte nejaké hefty na to prosím?

Strana
z2
lilinka76
7. jan 2025

@lonely66 tak veľa šťastia a negatívny nález ❤️👍.Ja opakované vyšetrenie o 3 roky (teraz som mala po roku po prvej kolono), tak to považujem za úspech.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
veve234
autor
7. jan 2025

@lonely66 držím palce len nech to dobre dopadne. Ja tiež mám zadok na ihlách z toho čo sa vo mne skrýva a čo mi zistia. Je týchto problémov teraz hrozne veľa. A malo dobrých doktorov mám taký pocit.

lilinka76
7. jan 2025

@lonely66 napísala som Ti súkromnú správu

veve234
autor
7. jan 2025

@lilinka76 aj tebe nevedia prísť na to čo sa tam v tebe deje?

lilinka76
7. jan 2025

@veve234 Mne vedia. Mala som pozitívne okultné krvácanie pri preventivke a subjektívne problém s hemoroidmi. Podstúpila som v r.2023 prvý krát kolonoskopiu, vyštikol mi dr. polyp a histologia bola neuspokojivá - veľa degeneratívnych buniek. Teraz na opakovanej opäť polyp, ale histologia už o poznanie lepšia, preto ďalšie vyšetrenie o 3 roky. A hemoroidy mi poliečil proktológ gumičkovou metódou.

veve234
autor
7. jan 2025

@lilinka76 to ma veľmi mrzí. S polypmi bojujem aj ja. Krvácam takmer pri každej stolici. Ale na kolonoskopiu ma beru hlqvne kvôli nevolnostiam hnačkám zvracaniu a zvýšenému kalprotektinu

lonely66
Odpoveď bola odstránená
veve234
autor
7. jan 2025

@lonely66 Fuha a gastroskopii ti cez žalúdok robili? Ja som bola aj na gastro aj kolono a našli mi iba intoleranciu. No teraz po 2,5 roku pribudli nevolnosti vracanie a ďalšie problémy a kalpro mám 400. Neviem či neskúmajú či tam nemám crohna. Lebo nad tým už rozmýšľali. Len tenké črevo mi neskúmali zjavne.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
veve234
autor
7. jan 2025

@lonely66 áno už dolietavam akurát 🙈 ďakujem vám všetkým za rady naozaj veľmi si to vážim. Určite mi pomohla každá jedna. Pevne dúfam že aj vy obidve dopadnete dobre a prajem veľa zdravia

elenajezova
8. jan 2025

Tak ja už mám po vyšetrení a všetko je našťastie úplne v poriadku.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2