icon

Ako sa pripraviť na RTG chrbtice?

5. jan 2026

Ahojte, mam taku otazku 🤦🏼‍♀️ ako teraz prebieha rtg chrbtice Mate niektora skusenosti s vysetrenim? Ako to prebieha?Naposledy som bola, keď som mal 15 kvoli skolioze ma furt povyzliekali takmer do naha, som hanblivejsia, čo si mám obliecť aby som tam nebola vystavena?

vler
5. jan 2026

@anonym_autor ja robim rtg v zahranici a pacientka si moze nechat napr tenke tricko. Podprsenku jedine sportovu bez akehokolvek plastu a hacikov. Pripadne mozes mat klasicku podprsenku a len tu si das dole, vrch oblecenia ak je tenky moze ostat.

viestta
5. jan 2026

@anonym_autor je uplne jedno co si oblecies, ak ci tak pojdes pod pristroj bez podprsenky a do pol pasa vyzlecena. Zober si tricko, ktore vyzlecies az pred pristrojom.

anonym_14b51b
5. jan 2026

Pootacaju ta z kazdej strany, v kabinke sa vyzlecies a ides do pol pasa vyzlecena, pretoze pri rtg uz nemas moznost kde si dat veci, jedine na zem , ale aj tak pride k tebe pracovnik a bude s tebou narabat.. cize hanba prec. Prezijes 🙂

hopatko
5. jan 2026

Inak vcera som bola na urgente a kopec urazov zlomenin, a pani s poranenim kolena, ze vobec si nemusela dat dole nohavice, takisto zlomena noha a ze jej spravili RTG v topanke. Asi nejaka novinka. Iba kovove nesmies mat nic.

anonym_0a7a67
5. jan 2026
@viestta

@anonym_autor je uplne jedno co si oblecies, ak ci tak pojdes pod pristroj bez podprsenky a do pol pasa vyzlecena. Zober si tricko, ktore vyzlecies az pred pristrojom.

@viestta to nie je pravda, mám čerstvú skúsenosť. Športovú podprsenku som si mohla nechať.

viestta
5. jan 2026
@anonym_0a7a67

@viestta to nie je pravda, mám čerstvú skúsenosť. Športovú podprsenku som si mohla nechať.

@anonym_0a7a67 asi zavisi od pracoviska, lebo mna vyzliekli do nahaviciek, kedze snimkovali aj panvu, nielen chrbticu

autor
5. jan 2026

Keď som mala 15 musela som do nohavičiek 😀 asi od pol pasa sa nevyhnem

anonym_2ffee8
5. jan 2026

Mne robili chrbticu normálne v podprsenke. Bola bez kostíc, takže nič neriešili.