Ako sa pripraviť na RTG chrbtice?
Ahojte, mam taku otazku 🤦🏼♀️ ako teraz prebieha rtg chrbtice Mate niektora skusenosti s vysetrenim? Ako to prebieha?Naposledy som bola, keď som mal 15 kvoli skolioze ma furt povyzliekali takmer do naha, som hanblivejsia, čo si mám obliecť aby som tam nebola vystavena?
@anonym_autor je uplne jedno co si oblecies, ak ci tak pojdes pod pristroj bez podprsenky a do pol pasa vyzlecena. Zober si tricko, ktore vyzlecies az pred pristrojom.
Pootacaju ta z kazdej strany, v kabinke sa vyzlecies a ides do pol pasa vyzlecena, pretoze pri rtg uz nemas moznost kde si dat veci, jedine na zem , ale aj tak pride k tebe pracovnik a bude s tebou narabat.. cize hanba prec. Prezijes 🙂
Inak vcera som bola na urgente a kopec urazov zlomenin, a pani s poranenim kolena, ze vobec si nemusela dat dole nohavice, takisto zlomena noha a ze jej spravili RTG v topanke. Asi nejaka novinka. Iba kovove nesmies mat nic.
@anonym_autor je uplne jedno co si oblecies, ak ci tak pojdes pod pristroj bez podprsenky a do pol pasa vyzlecena. Zober si tricko, ktore vyzlecies az pred pristrojom.
@viestta to nie je pravda, mám čerstvú skúsenosť. Športovú podprsenku som si mohla nechať.
Keď som mala 15 musela som do nohavičiek 😀 asi od pol pasa sa nevyhnem
Mne robili chrbticu normálne v podprsenke. Bola bez kostíc, takže nič neriešili.

@anonym_autor ja robim rtg v zahranici a pacientka si moze nechat napr tenke tricko. Podprsenku jedine sportovu bez akehokolvek plastu a hacikov. Pripadne mozes mat klasicku podprsenku a len tu si das dole, vrch oblecenia ak je tenky moze ostat.