icon

Ako sa šetriť po operácii štítnej žľazy?

janate
18. apr 2013

Zienky prosim vas o radu.Som dva tyzdne po operacii stitnej zlazy(uplnom odstraneni).Nemam vobec ziadne komplikacie a vsetko sa lieci presne ako ma 🙂 . Co neviem je,ako sa chovat po operacii.Mne nebolo nic povedane ani u operatera a ani u lekara ☹ .Termin k lekarovi mam az o mesiac,tak prosim vas co mate skusenosti 🙂 .Vela som ale pocula,ze sa nesmiem vobec namahat.Dokonca vraj aj namaha ako natriast paplon je nebezpecna ☹ .Co je pri malom dietati podla mna nemozne.Teraz som u rodicov a vela mi pomahaju.Prosim vas,ake mate vy skusenosti?Co sa mi moze stat pri namahe v tomto pooperacnom stave?Ako dlho sa treba setrit?Ake mate skusenosti?Dakujem vopred za vsetky rady 🙂 .Jana

anula
28. máj 2014

@janate
nijako. Ziadne setrenie nie je potrebne, zi uplne normalne.

dvekacicky
13. júl 2014

ahoj,ja som po operacii stitnej 3 tyz.mne vyoperovali pravy lalok laparoskopicky,mne lekarka povedala ze,hoci sa vonkajsia rana pooperacie zahoji ryhlejsie vnutorne rany sa hoja 3 mesiace a ze najviac mozem zdvyhat 3 kg,nebezpecne je ochoriet lebo kasel zhorsi vnutornu ranu,takze som dalej na pn,lebo pracujem v predajni s topankami

121majka121
18. mar 2015

Ahojte som uz rok po operacii stitnej zlazy uplne odstranenie pre zhubny nador absolvovala som dvakrat liecbu radiojodom a uzivam eutirox150 poslednu dobu som dost schudla hlavne v nohach neviem co to moze bit? Stale mam navaly tepla a busenie srdca neviem ci mam zase navstivit endokrinologycku som s toho zufala mam 52 rokov

lubenka01
27. apr 2015

@121majka121 Ahoj píšeš, že si absolvovala liečbu radiojodom, chcela by som sa spýtať na stravovanie pred a po liečbe radiojodom. Tatko by mal nastúpiť na liečbu koncom mája. Dakujem.

121majka121
28. apr 2015

Lubenka01 .. Ahoj mesiac pred pred liecbou je nutna nizko jodova dieta ja som si zohnala v enzime hymalajsku sol ona je bez obsahu jodu a je aj v niektorych lekarniach jedla som zeleninu ,ovocie okrem kivy nesmu sa jest ziadne udeniny ,pit kava nesca,ani cocacola ziadne morske ryby,soja,obmedzit normalnu sol chlieb aj pecivo som jedla je to velmi narocna dieta ale da sa zvladnut clovek je velmi slaby ale po radiojode sa uz dieta nedrzi zase sa zaradi do normalu dufam ze som trochu pomohla. Ahoj