icon

Ako sa staráte o pleť, ktorá je mastná a má prvé vrasky?

mirka399
4. aug 2016

Ahojte kočky. Už dlhšie mám dilemu. V poslednom čase a mi začínajú objavovať prvé vrásky a tuším, že budem musieť zmeniť moju doterajšiu starostlivosť o pleť. Všade ale čítam o krémoch n vrásky a hidratacia. Môj problém ale je ten,ze ma ešte stále lokálne trápi mierne akné (25r),ktoré máme viac menej dedicne. Kocky ako sa o pleť, ktorá je miestami mastná, ale už starne ? Kozmetička mi poradila dior hydra ale ten mi nerobí akosi dobre, tak si idem k Vám po radu, či nemáte nejakú overenú starostlivosť.

Strana
z2
seahorse27
4. aug 2016

@mawka ja napodobne 😀

mawka
4. aug 2016

@seahorse27 my zrejme potrebujeme kybel liftaktivu denne na cele telo 😀 😀 😀

seahorse27
4. aug 2016

@mawka Mozno aj vnutorne 😀

mawka
4. aug 2016

@seahorse27 😀 😀 sme to odhalili 😀 😀 😀

mirka399
autor
4. aug 2016

Ďakujem babule za rady. Rozhodla som sa pre vichy, konkrétne prípravky si ešte orestujem. 😊A čo sa týka toho, ako sa stravujem a pijem, tak na dennpijem veľa vody, cvičím, zdravo sa stravujem. A čo sa týka čistenia, chodila som na hĺbkové ku kozmeticke a len sa mi to zhoršovala. Máme to dedicne, mama ma tiež vzorovu životosprávu aj starostlivosť o seba, skúšala snáď všetko a stále sa jej sem tam vyhodi výraznejšie akné. Predtým som bola verná miceralke od bioderma roky a clinique starostlivosť pre mastnú pleť, teda sérum, krém a čistiacu penu. Ďakujem za rady a určite vyskúšam

humajnicek
4. aug 2016

@mirka399 hĺbkové čistenie nesedí každému. Mám susedu ktorá chodila na hĺbkové raz do mesiaca pravidelne. Z toho čistenia sa jej pleť spamätávala dva týždne. Takže neviem či práve to je dobrá voľba. Určite správna kozmetika je polovica úspechu. Držím palce 🙂

nuska
4. aug 2016

@mirka399 hĺbkové čistenie je niekedy drastické, ja som myslela len také denné domáce čistenie pleti. Ten aloe sprej ma aj dezinfekčné účinky, takže by bol vhodný na vyrážky. Ak chceš nejaké lepšie, tak mám super prístroj na domáce ošetrenie pleti. Stačí ráno 1 minúta a večer 1 minúta. Funguje na princípe oscilácie a teda pleť neničí, len čistí.

mirka399
autor
4. aug 2016

To aloe btiez skúsim, doma mám veľké aloe, ktoré bolo skôr na menšie ranky prikladane, ale čítam na zahraničných forach domace recepty , tak iste skúsim

nuska
4. aug 2016

@mirka399 no aj my máme doma, ale používam len na rany a prípadne herpesy. Na to čistenie som si kúpila, lebo sú tam aj iné bylinky. Nie všetky aloe sú rovnako účinné, medicínsky len asi 3 druhy. A jesť, piť by som ho určite nepila, aj keď aj ja som už našla recepty na to, lebo ak sa zle spracuje tak ťa poriadne preženie 🙂

mirka399
autor
5. aug 2016

Ja som si práve u výrobcu mydiel z aloe vera kúpila rastlinku, ktorá je určená na kozmetické spracovanie asi pred rokom v tržnici a robím si z nej masku na vlasy, ktorá je bozska 😍tak pridám aj vonkajšiu na pleť 🙂

elenkataki1
30. sep 2016

Ja som určite za čierne tekuté mydlo a na vrásky používam teraz serum z morskych rias a kolagenu.

mawka
30. sep 2016

@seahorse27 moja, tak nabehla si na liftaktiv? ja uz mam par dni serum a ppc bohova vec. 😀 ozila mi plet normalne. dost rozdiel pred par dnami a teraz. resp tyzden to je. fakt dost dobre.

alexa358
30. sep 2016

Nečítala som predošlé príspevky, tak možno ste to už niektorá spomenula 🙂
Moje osvedčené prípravky na ktoré nedám dopustiť sú : koloidné striebro, aloe vera a domáci jablčný ocot - tento má zvláštnu vôňu, ale mne pomáha 😉

mandevilla
30. sep 2016

Skus kozmetiku, co sa tyka veku prislusne tomu. A ako bonus lokálne masticky ako napriklad duac gel od koznej. Casto peelinguj a maskuj zlupovacimy maskami. Akne je problem rohovatenie pokožky, viac ako je bezne. Pod rohovinou sa tvori maz a tak sa por dokola upchava, masti a koza rohovati. Preto je to o pravidelnom odstranovani rohoviny tak, aby sa nestihol upchat por.

michaelkanr
30. sep 2016

Z mojej skusenosti -micelarka je na plet neskutocne agresivna, rovnako rozne odmastovacie gely, pilingy a pod. Pokozka potom paradoxne reaguje zvysenou tvorbou mazu, je dehydrovana, casto sa vyskytuju alergicke reakcie (ja som mala dva tyzdne flak akoby monokel pod okom, to ma donutilo k zmene). Mne sa osvedcilo presedlat na prirodnu kozmetiku, oleje, mydla, pletove vody. Nastala vyrazna zmena k lepsiemu.
Nuz a podstatnymi vecami su aj strava, stresy, prostredie v akom zijeme. Ja ked zdravsie jem, vzdy mam plet aj vlasy lepsie.
Skus zaradit do kozmetiky nejake prirodne produkty a uvidis, ci zaznamenas rozdiel.

seahorse27
30. sep 2016

@mawka Este nie, ale tesim sa teda 😄 Mam kupene akurat ocne serum. Hned ako dominam Juvenu, tak idem na to 😉 A kupujem aj nocny krem.

miroslava_vancova1
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2