Ako sa testovať samotestami?
Čítala som ( dávala to novinárka na ig), že sa odporúča testovať samotestami najprv do hrdla a až po Tom do nosa. Robíte to tak? Ak áno z akej časti hrdla robíte odber? Nemôže to mať vplyv na falošnú pozirivitu?
@marseillefan aj ja tak testujem, ale ževraj dokážu zachytiť pozirivitu skôr týmto spôsobom
O tomto prvy krat pocujem. Ja testujem vzdy len do nosa. Aj v navode to je napisane. To je antigen a nie pcr
@terina25 áno viem že je to v návode, to som práve videla ako "novinku" že by to malo skôr zachytiť omikron, keďže ten normálne časti údajne AG nezachytil hneď ako máte príznaky, ale až neskôr
Neviem. Moja dcera napr.vysla doma antigenom pozitivna a na pcr negativna. Vraj test zachytava aj chripku a ma ist normalne do skoly🤷
@terina25 áno to viem, aj ja som mala v triede taký prípad, ide mi len o toto či to neikto tiež nezachytil s či to ideme aj robiť doma
@terina25 a mala aj príznaky ?...môj muž to mal tak isto, ale pozitívny nebol
Omikron skôr zachytis v hrdle, preto už testovanie v nose nemusí stacit
Tak toto som nepocula vobec, a staci mi ked sa testujeme len do nosa :D Nepotrebujem si "vytierat" vsetky (no otvory) 🙂
@janka54321 ano. Vsetci sme mali a aj mame. A pozitivny len syn po pcr. Dcera pozitiv len antigen,pcr negat. A mne termin na pcr ani nedali 🤷
robime to od zaciatku tak, ako sa to pise na navode 🙂
Ja som to vcera pocula tiez prvy krat a to dokonca odporucala priamo nasa detska doktorka. Vraj z nosa vychadza obrovske percento falosne negativnych, z hrdla je to vraj spolahlivejsie 🤷🏻♀️
Vážne radšej sa budeš riadiť, čo povie novinárka ako testovať než čo máš v pribalovom letáku k testu, ktorý vypracovali odborníci? Testujem sa tak ako sa má, domáce testy nie sú PCR a netreba ich robiť aj z hrdla jedine malým deťom, tým to môže byť príjemnejšie a menej stresujúce než z nosa
Inak nerozumiem tomu preco sa niekde pise na spicku nosa, ja ked sa testujem tak poriadne do nosa ked uz to robim.
vsade je predsa navod na konkretny test a podla toho treba postupovat, aby bol vysledok ok ... ale su aj lizatkove testy viz https://www.covid2019.sk/samoodberovy-test-na-c... ... tie su asi najjednoduchsie a aj dieta to dokaze, podla toho videa co tam je
Ahoj, áno robila som tak. Najskôr hrdlo, potom nos. Pozitívne antigény, aj potom PCR. Ster iba z nosu bol negatívny.
Samotesty si robievame len teda z nosa, podľa návodu. Pri tých čo máme doma sa o hrdle teda nepíše nič
Ja ked som bola pozitivna prvykrat, som si robila 2x antigen len z nosa a pozitiv hned…teraz som 3 tyzdne po covide, chytila som nejaku crevnu virozu, pre istotu som si robila AG aj z nosa aj z hrdla 4 dni po sebe a negativ 🤷🏻♀️ Podla mna na tom nezalezi, ak si pozitiv tak si aj z nosa 🤷🏻♀️

My sa vždy testujeme len do nosa a tie testy nám doteraz vždy vyšli správne. Keď sme boli pozitívni, vychádzali pozitívne (potvrdené PCRkom) a keď sme boli negatívni, vychádzali negatívne.