Ako sa u vás prejavujú panické ataky?
Ahojte, chccem sa spytať ako sa vam prejavuju panicke ataky?
Ahoj u mňa to bola arytmia, taký prúd myšlienok že som ani jednu nemohla zachytiť, potenie, pocit akoby som nemohla zavrieť oči, strašný strach že sa niečo stane alebo že zomriem, a samozrejme nemohla som dýchať, trvali mi asi pól roka a keď som sa naučila s tým pracovať tak prešlo …
Ahoj u mňa to bola arytmia, taký prúd myšlienok že som ani jednu nemohla zachytiť, potenie, pocit akoby som nemohla zavrieť oči, strašný strach že sa niečo stane alebo že zomriem, a samozrejme nemohla som dýchať, trvali mi asi pól roka a keď som sa naučila s tým pracovať tak prešlo …
@anonym_04f4b1
@modratrixie z čoho to vzniklo viete?veľa stresu či čo bol spúšťač.Tento týždeň sa mi to v malej miere stalo už druhý krát.Nieco ste zmenili v životnom štýle, minerály tak celkovo ako tomu predchadzat
@anonym_04f4b1
@modratrixie z čoho to vzniklo viete?veľa stresu či čo bol spúšťač.Tento týždeň sa mi to v malej miere stalo už druhý krát.Nieco ste zmenili v životnom štýle, minerály tak celkovo ako tomu predchadzat
@anonym_8cd517 vieš čo ja som bola celkovo nespokojná v živote nemala som žiadny koníček, nešťastne detstvo, traumu pri dospievani, manželstvo o ničom aj práca, ja som si našla taký koníček ktorému sa venujem do dnes 😀a v podstate som šla kvôli tomu aj na cestu hrdinov SNP, a áno veľa magnezia na začiatku, išla som aj k psychologičke 😀som si myselela že ma pošle na psychiatriu a ona mi po 2 sedeniach povedala že ju nepotrebujem, to mi pomohlo a ešte veta čo mi povedala že keď sa niečo zle stane tak to nemusí mať žiadny dôvod iba sa to stane, ani neviem prečo mi práve toto pomohlo, no a potom mi pomohlo keď ma napadali kadejaké myšlienky tak si uvedomiť ako to funguje že je to len atak, nechať tie myšlienky prúdiť a nezasahovať do nich,bola som na seba dobrá, ľahla som si, pustila film a tak 🙂, keď som sa proti tomu prestala stavať tak to prešlo, no s dýchaním to bolo ťažké cele mesiace som sa sústreďovala na každý nádych a každý mesiac to ustupovalo, a potom keď som už prežila sama na horách tak som sa cítila ako pán 😀🫣odvtedy sa tomu venujem, ale papaj hlavne to magnezium ja som si dávala magnerot 2 tabletky denne, teraz ešte keď som sa rozvadzala alebo menila prácu alebo teraz keď som mala 2 čiarky 😀🫣tak cítim úzkosť trošku ale to už nič nie je oproti začiatkom, inak čo mám kamarátov tiež sa to naučili zvládať a už teraz tie záchvaty nie sú také silne tak ak to máš prvý krát tak vydrž ono to prejde a už to budeš lepšie zvládať, to je môj príbeh no 🫣😀
@anonym_04f4b1
@anonym_8cd517 a ešte že spúšťač ako konkrétny deň bol že som sa opila a ráno si dala kávu … potom som už ani nepila ani kofeín vôbec lebo je mi z neho zle a potom mi to spúšťalo ataky
@jennifer235 Pocit paniky, busenie srdca, problemy s dychanim, prehltanim, tuhnutie tela, zimnica, triaska, derealizacia.
napätie v svaloch, tras rúk alebo čeľuste / pier a pocit že som v tuneli také hučanie v ušiach keď niekto počas toho hovorí tak ho počujem ako keby sme boli v tuneli ani to neviem poriadne opísať.

Individuálne, ale zvyčajne sa prejavujú náhlym a intenzívnym strachom alebo úzkosťou. Trvajú väčšinou niekoľko minút až pol hodiny, no aj dlhšie. Doprevádza to búšenie srdca, pocit silného tlkotu, dýchavičnosť alebo pocit, že sa človek dusí, potenie, triaška alebo chvenie, tlak na hrudníku až pocit, že ide o infarkt, nevoľnosť, závrat, slabosť, mravčenie alebo tŕpnutie (najmä prsty, tvár), návaly tepla alebo zimnica, strach zo smrti (často veľmi silný), pocit odtrhnutia od reality alebo vlastného tela = derealizácia, depersonalizácia. A rôzne iné chutovečky.