icon

Ako sa účinne zbaviť svrabu?

824775
20. feb 2024

Zdravím už tretij mesiac sa nevieme zbaviť svrabu,od vtedy sme sa natierali 6 krát infectoskabom a aj tak stále sa ti vráti ,po každom natieraní sme všetko vydávali ,kúpili sme si naparovač,sušičku ,tepovač,každý deň perieme aj tri várky,všetky deky ,vankúše hračky sme dali do vriec,deti majú iba zopár hračiek čo sa môžu s nimi hrať aj to vkuse perieme a naparujete na 100 stupňov ,doktorka povedala naposledy že nám už nič nepredpiše že poisťovňa jej to nepreplat.0Prosim vás poraďte niekto že ako sa toho zbaviť ,už stoho unavená .dakujem

Strana
z5
martulienka58
4. jún 2024

@824775 prosím Vás, svrab začína na rukách? Či môže najprv na nohách?

shania12345
4. jún 2024

@martulienka58 hocikde , bˇvraj na rukách ale ja som si našla na predlaktí , dcérke na zápästí

824775
autor
5. jún 2024

@martulienka58 hoci kde sa môže začať ,mne sa začalo na nohách ,mojej dcére na rukách ,manželovi podpazuchou iba

martulienka58
5. jún 2024

@824775 a začína to jemnými bodkami či hneď vo veľkom? Ja mam paniku, ale na tele nic nevidím. Len si podvedome už namyslam 🤦‍♀️

shania12345
5. jún 2024

@martulienka58 dcérka mala akoby vyrážky exzem ale vacsi ou sú 2 pro sebe jednou roztočí vojde druhou vyjde … a ja som mala normalne ukážkovú hnusnu cestičku … a hlavne to svrbí a v noci

martulienka58
5. jún 2024

@shania12345 dakujem

824775
autor
16. jún 2024

@shania12345 zdravím ako ste na tom?mne malý po piatich týždňoch sa mu zas vyhodili vyrážky na pipiku som zúfalá stoho a ešte k tomu som na infekčnom v nemocnici s močovymi cestami ,neviem čo si mám o tom myslieť že čo sa mu to vyhodilo zas lebo nikto iný zatiaľ nič nemáme tak ja už neviem čo robiť

shania12345
19. jún 2024

@824775 zdraviiiim tak my po dovolenke a sem tam aj mala má nejake vyrážky ale to už úplne ináč vyzera ako pred tým verim že toho sme sa už zbavili … neškriabe sa kludne spi aj my a manželom tak hádam už sa to nevráti , mrzí má to že musíte byt na infekčnom skore uzdravenie prajem a ten pi dur možno j preto že je vonku teplo tak sa vyhadzal

824775
autor
21. jún 2024

@shania12345 a to len na pipik a vajickach už neviem čo si mám myslieť ale už prešlo po na kremovani šesť alebo sedem týždňov tak neviem vojenské to ale bojím sa aby to nebol svrab zas

shania12345
21. jún 2024

@824775 kludne to môžu byt zapareniny … vy ste doma tak všetko luxovali vyhadzovali a čistili že b som sa veeeelmi divila a tie maste plus lieky …. Verim že už to neni toto ….

824775
autor
21. júl 2024

@shania12345 zdravím ako sa máte?svrab sa vám nevrátil?my už mame za sebou len mi ostali exemy ktoré nechcú prejsť keď ich natieram tak je to lepšie keď prestanem tak sa to zhorší ,deti sú v poriadku

shania12345
26. júl 2024

@824775 ahoooj minule som na vás myslela , no snáď sa nevrátil minule má zacali svrbiet ruky tak medzi prstami neviem prečo , manžel aj mala sú ok 🙂 som rada že už máte konecne po … prajem nech už na to ani nepomyslite 🙂

aktiz
2. sep 2024

A treba dodržiavať aj nejakú karanténu, či môžem chodiť do práce?

824775
autor
3. sep 2024

@aktiz zdravím!krd sa nskremujete tak na druhý deň môžete ísť do prace

shania12345
9. sep 2024

@aktiz no to ja neviem keď sa nakremujete či fakt tým zahubite všetko … závisí aj od prace ktorú vykonávate 🙂 pokial by som bola nejaká opatrovateľka, sestrička atd asi by som pockala

denisaaaa
26. feb 2025

Dobrý chcem sa spýtať dostali sme svrab
Boli sme u koznej predpísala nám krém a že len 1x sa s tým natrieť všetko vydezinfikovať a dať von na 72h paplóny návliečky hračky oblečenie
A po 72hodinach celé vybrať .
Spravila som všetko ako kázala len teraz neviem keď vyperem oblečenie a všetky deky tak čo ďalej len mám dezinfikovať? Prosím poraďte mi som z toho už zúfalá ďakujem

shania12345
2. mar 2025

@denisaaaa nooo nám sa nestačilo natrieť len raz … neviem ak krem ste dostali aj je ti infectiscab tak určite po 14 dňoch zase sa natrieť a poriadne fakt každý cm tela … a všetko vyprat min na 60 stupňov ja sim ešte aj opraté dávka na 3 dni do dóz alebo mechov - odpadkových vriec a žehlila … topanky do mraznicky kde jw poriadny -… rovnako zahoďte špongie na riad hubky handričky, poriadne vysávať postele gauc koberce a estw si kúpte sprej normalne nájdete v lekárni je určený aj na svrab a vystrieľať ním čo sa dá matrace atd … je to pliaga zbaviť sa toho dá ale chce to kopec nervov a upratovania … osusky po každom sprchivani Som hneď davala prať… a taktiež keď sa natriete krémom predpokladám že na noc oblečte si pyžama s dlhým rukávom a ponožky ak budete umývať ruky znova ich natrieť krémom , natrieť sa cela rodina aj keď ešte nemá príznaky

shania12345
2. mar 2025

@shania12345 * mechov- vriec ( nie nechtov )

katarinka121
24. jún 2025

Ahoj, prosím môžte mi poradit, ako to urobit ked sa natrieme tou masťou vecer, este pred tým vymenit posteľné prádlo za ciste? Alebo až ráno? A drží sa ten svrab na povrchoch len ako gauc a také, alebo aj na stole, podlahe, kľučkach? A co s vecami, ktoré sú v skrini ? všetko oprat, vysusit a dáť do vriec ci to uz môžme nosiť hneď?

anonym_3028be
15. júl 2025
@katarinka121

Ahoj, prosím môžte mi poradit, ako to urobit ked sa natrieme tou masťou vecer, este pred tým vymenit posteľné prádlo za ciste? Alebo až ráno? A drží sa ten svrab na povrchoch len ako gauc a také, alebo aj na stole, podlahe, kľučkach? A co s vecami, ktoré sú v skrini ? všetko oprat, vysusit a dáť do vriec ci to uz môžme nosiť hneď?

@katarinka121 Večer sa človek natrie infektoscabom. Najlepšie sa nesprchovať, lebo na čistej pokožke by sa mohol krém vstrebať do hlbších častí kože. Krém musí pôsobiť najmenej 8 hodín. Po tejto dobe by všetky zákožťky by mali byť zabité. Aj keď sú zavŕtané v koži. Postupne časom sa dostanú von. Potom ráno sa osprchovať a obliecť čisté ožehlené prádlo. Vymeniť posteľnú bielizeň. Najlepšie aj povysávať a vyprášiť veci. To čo sa nedá a nestihne oprať minimálne na 60 stupňov celzia dať do plastových vriec. Dobre stlačiť, aby vzniklo vákum a uviazať. Nechať vo vteciach minimálne 3 dni! Nezabudnúť na obuv. Ja si močím aj preventívne nohy v octe a dobre vybrúsim kožu. Vydezinfikovať najlepšie savom všetky povrchy čo sa dajú. Handričky na čistenie aspoň povyvárať. Tieto opatrenia treba robiť aj po infekcii aspoň občas dobre vydezinfikovať domácnosť. Koberce a sedačky vystriekať tým sprejom na parazity a dobre je to prikryť igelitom.
Treba čítať návody. Zákožka po insekticíde zdochne po 8 -mych hodinách.

marek5000
30. sep 2025

Dobry den mali ste doma nejake domace zvierata? Macku alebo psa? My bojujejeme zatial len par dni ale mame stres prave z tej macky a psa v byte.. aj ked sa v nich ludsky svrab nemoze mnozit .. mozu fungovat ako nevyprate deky... ma niekto skusenost s ludskym svrabom a domacimi zvieratami v byte? Dakujem

petra0301
10. okt 2025

Ahojte prosím vás zbavili ste sa toho svrabu?

maria315
17. okt 2025

Ivermectin bez predpisu - https://euhealth247.com/sk/drug/stromectol Pomohlo mi to. ja som mal nedávno tiež jednu skúsenosť so svrabom. Dostal som sa z toho za cca 2 týždne.

petra0301
17. okt 2025
@maria315

Ivermectin bez predpisu - https://euhealth247.com/sk/drug/stromectol Pomohlo mi to. ja som mal nedávno tiež jednu skúsenosť so svrabom. Dostal som sa z toho za cca 2 týždne.

@maria315 ďakujem krásne

ddodo
25. okt 2025

Dobrý večer, viete aj nám poradiť čo máme robít syn to pravdepodobne doniesol zo škôlky už som stoho úplne vyčerpaný

typek89
9. nov 2025

Tiež sa trápim so svrabom už tri mesiace, všetko periem, žehlim, dezinfikujem. Mal som dva nátery infectoscab a aj sirovu masť a po ôsmich týždňoch sa mi zase kanálik vyhodil. Tiež neviem čo robiť už zase mi dala infectoscab

typek89
9. nov 2025
@maria315

@maria315 a ako sa to dávkuje? Tiež som nad tým rozmyslal

Strana
z5