Ako sa volá krvná skupina A2+ Rh pozitív?
Dobrý deň chcem sa spýtať ako sa správne volá moja krvná skupina A2+ Rh pozitív. Preto sa pýtam až by som niekedy darovala krv. Ďakujem za odpoveď. Chcela som ju nájsť na internete ale nikde som moju krvnú skupinu nenašla.
@janai1 Ďakujem že ste mi to poslali.
😱 to naozaj je A1 aj A2? Pri darovani sa to aj rozlisuje? Lebo to vidim prvy krat
@vanilkovazmrzka Ja mám takú krvnú skupinu.
@vanilkovazmrzka A2 Rh pozitív
@natkasmejko A2 je podskupina krvnej skupiny A. Takže ak sa niekto pýta hovoríš iba A.
to + tam máš zbytočne navyše napísané. To je Rh faktor. Buď pozitív alebo negatív
@janai1 Áno viem pardon tak je A2 Rh pozitív moja krvná skupina.
Hlavne ked pojdes darovat krv, nikomu nemusis hlasit skupinu. Spravia ti rozbor a vsetky udaje ti zapisu sami do preukazu 🙂
@vanilkovazmrzka Viete až by niekto potreboval moju krv tak by som išla darovať aj moja mamina išla niekedy darovať krv.
@natkasmejko krv je potrebna stale, ked chces ist darovat, chod kedykolvek. Ono aj ked niekto zhana ludi konkretnej skupiny, vzdy mozu ist darovat aj ludia s inou krvou a nemocnice si ich medzi sebou vymenia tak ako potrebuju.
@vanilkovazmrzka Aha ďakujem za info
@natkasmejko to čo povies ty o svojej skupine, neberie nikto aj tak ako overenú info. Ľudia sa môžu zmýliť. Takže vždy sa aj tak preveruje odberom, akú máš ks. A v prípade akútnej potreby sa môže podať 0-
@vanilkovazmrzka tiež som netušila že existuje ešte nejaká podskupina.
@ina2405 Aha

https://pdfweb.truni.sk/e-ucebnice/svdm/data/b6...