icon

Ako sa zbaviť negatívnych myšlienok?

simi_luk
25. júl 2024

Ahojte, chcem sa spytat, ci to ma aj niektora z vas, popr. chcem vediet, ako by ste riesili moju situaciu, som uz v koncoch.
Neustale mam v hlave negativne nutkave myslienky, co ak.
Co ak budem raz chora, co ak nejaky moj blizky zomrie,…je to strasne, aj ked si poviem, ze na to uz mysliet nebudem, stale sa to ku mne vracia😓. Neustale sa v mojej hlave objavuju akesi scenare, ze takto sa to presne stane atd…uvedomujem si, ze to nie je normalne, ze to je chore. No bojim sa, ze sa to naozaj stane. Ja uz neviem, ako dalej.
S tymito myslienkami neviem normalne fungovat. Neviem sa posunut dalej. Skusam stale, nejde to. Okrem toho mam v hlave obrovsky chaos, neviem, ci to nechat tak, alebo sa sama skusit nejak z toho dostat, vymotat…alebo vyhladat nejaku odbornu pomoc…poradte prosim, ako by ste riesili takuto situaciu?🙏

Strana
z2
simi_luk
autor
25. júl 2024

@bublinka1426 Do prace chodim uz odvtedy, co som vysla zo skoly ;)…nie som zrovna clovek, ktory by sa praci stranil. Takze velmi zbytocny komentar. Myslim, ze toto s mojou otazkou na problem vobec nesuvisi.

bublinka1426
25. júl 2024

@simi_luk zomrel ti niekto ochorel alebo odkedy pozorujes? toto sa nevyvinie zo dna na den, co je zbytocne? ak mas pochybnosti dlhsie, mas SVOJHO LEKARA,jeho si sa zabudla opytat? urcite by ta smeroval tam kde ostatne odporucania...s cim ti mame pomoct. toto co mas ty ma vela ludi, hlane po korone
na co cakas?

ninka297
Odpoveď bola odstránená
simi_luk
autor
25. júl 2024

@bublinka1426 Trva to uz dlhsie, ale nikdy to nebolo sz v takomto stadiu…az pred nedavnom som si zacala uvedomovat, ze to je zjavne asi psychicky problem…ale samozrejme, nieco muselo byt spustacom. A zomrel mi v rodine niekto az potom, co uz som tieto problemy mala…vtedy som si zacala mysliet, ze to je koli mne, ze som to vyvolala ja.

simi_luk
autor
25. júl 2024

@bublinka1426 A celkovo, ja som na vsetko od zaciatku citliva. Neviem, co mohlo byt priamym spustacom.

bublinka1426
25. júl 2024

@simi_luk smer lekar, urcite ta nasmeruju.neviem ci ku psychiatrovi treba vymenny, urcite ti padne vhod sedenie.

a viem o com pises. ale ja mam dovod. a ver ze to je este ovela horsie

simi_luk
autor
25. júl 2024

@bublinka1426 Ach, snad sa da z toho dostat…dakujem za radu🙏.

bublinka1426
25. júl 2024

@simi_luk URCITE Ti lekar poradi. drzim palce ...o tomto viem pisat roman.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
simi_luk
autor
25. júl 2024

@ninka297 Velmi pekne dakujem, este raz 🙂 🙏.

jankasmejka
26. júl 2024

@simi_luk aj ja mám negatívne myšlienky z tých tém, čo tu čítam. Buď každé dieťa je doma diagnostikovaný autista, menštruačné pomôcky, toxický vzťah a negatívne myšlienky, lebo si nevie nájsť miesto v živote.

xsoniax
26. júl 2024

@simi_luk tiež mam také myšlienky. Niekedy je to horšie, niekedy lepšie... Začalo to 2018, ked som mala síce nie úplne najvážnejšie ochorenie, ale trvalo to dlho + plus v praci bol strašný stres a to bolo vlastne spustac... Vtedy som si uvedomila tu krehkosť bytia....A začal sa objavovať casto strach zo smrti - ci svojej alebo blízkych ľudí. 2021 sa mi narodila dcérka a este sa to zhoršilo. Ten strašný strach o dcérku, alebo, ze by sa mne niečo stalo a uz by nebol nikto na svete, kto by ju ľúbil ako ja. Hovorila som o tom s manželom a rodičmi, ze to jednoducho nie som ja a strach ma strašne paralyzuje. Začali sme viac chodiť na výlety, rapídne som obmedzila návštevu internetu (keďže siete presne vedia, ze posielať mi videa smrteľne chorých ľudí má asi nesmierne vzrušuje) a je to omnoho lepšie. Netvrdím, ze to úplne prešlo, ale je to neporovnateľne lepšie. Mamina mi odporučila návštevu odborného lekára, ak by sa ďalej situácia opakovala a stala sa neunosnou a obmedzovala ma v dennodennom fungovani. Držím palce

ppzetko
Autor odpoveď zmazal
simi_luk
autor
26. júl 2024

@xsoniax Takze nie som sama…

bublinka1426
26. júl 2024

@simi_luk vobec nie. coraz viac ludi toto ma.

simi_luk
autor
26. júl 2024

@bublinka1426 Len akoby ja si stale kvazi myslim, alebo teda skor mi tie myslienky vnucuju to, ze mam v uvodzovkach “dar” vidiet veci dopredu. Smrt blizkeho, atd…bojim sa toho. Potrebujem len cloveka, ktory by toto vyvratil, a povedal mi, ze to, co robim, nie je zdrave, ze to je len a len v mojej hlave…

bublinka1426
26. júl 2024

@simi_luk psychiater

simi_luk
autor
26. júl 2024

@bublinka1426 a podla vas to je iba v hlave?

bublinka1426
26. júl 2024

@simi_luk tak na taketo nieco sa vacisnou cloveku udeje nieco zle traumatizujuce negativne myslienky nepridu same od seba...

simi_luk
autor
26. júl 2024

@bublinka1426 Ale nechapem len tomu, ze preco vlastne takyto strach, z tychto urcitych veci. Preco to namyslanie…nic sa mi zatial nieco podobne v mojom zivote nestalo…ani neviem, nepamatam, odkedy toto vlastne vzniklo…ako viem, je zbytocne to tu pisat, ale velmi ma to trapi…

ninka297
Odpoveď bola odstránená
princezpuss
26. júl 2024

@simi_luk moj manzel ma presne to iste. Zacalo to v cca roku 2017 a teraz pred mesiacom isiel za psychiatrickou. Dala mu polovicu detskej davky a je to lepsie, ale musi sa aj on snazit tieto myslienky odhanat hned ako prichadzaju a medituje. Ano, da sa tomu dopomoct ale je to hlavne na Tebe. Akurat vcera sme to skonstatovali ze cim kludnejsi a pohodlnejsi zivot, tym viac taketo myslienky viria cliveku v hlave- nedava to zmysel. A teraz, dnes nam hospitalizovali synceka, hovori, ze hoci je zle obdobie, teraz vobec nema na tie myslienky pomyslenie. Cize uplne naopak. Ked by sa mal tesit zo zivota, z deti, ze sme zdravi tak si to nevie kvoli tymto myslienkam vychutnat. Strasne dufam ze to raz uplne pominie ale uz tomu prestavam verit 😕

simi_luk
autor
26. júl 2024

@princezpuss To ma mrzi, viem, cim si prechadza…a aj vy…nie len ze trpia tí, co to maju, resp. maju take myslienky, ale aj tí ludia okolo…najblizsi. To ma mrzi asi najviac.

princezpuss
27. júl 2024

@simi_luk presne tak, zacarovany kruh..

szimi556
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2