Ako sa zbaviť neustálych zdravotných problémov?
Ahojte.
Bude to trošku dlhšie, ďakujem za prečítanie.
Ide o to, že som stále chorá, a neviem sa, aj keď chodím po doktoroch, dostať.
Strašne ma to unavuje, neviem si užívať normálny deň bez toho, aby ma niečo nebolelo.
Mám 35rokov, 3 deti , z toho 2 s diagnózou.
Fakt mám toho dosť, ale psychiku mám v poriadku, som vedela, pozitívna, optimistická.
Mám vrodenú trombofiliu- je to ok, chodím na kontrolu raz mesačne, a vždy mám výsledky v poriadku...mala som s tým problémy len keď som bola tehotná a musela som si pichať do brucha injekcie.
Mám aj gastritidu, ktorá mi spôsobuje problémy doteraz....raz dobre, raz zle, ale nedali mi žiadny lieky, neviem čo mám poriadne robiť keď to na mňa príde- nejem mastné, ideme, vysmazane , nejak obzvlášť ťažké jedlá.
Vždy keď chcem ísť na gastro, že mi je zle, a neviem čo ďalej, doktor povie že veď to je gastririda a hotovo.
Dva roky dozadu ma začali bolieť nohy...kĺby, svaly, chrbtica ...dlhá cesta kde som sa od neurológa dostala až k reumatologovi , mysleli že mám Bechterovu chorobu, no MR to vylúčilo, ale nejaký faktor HLA mám hraničný, tak vraj preto mám tieto bolesti.
Cvičím jogu, chodím na akupunkturu, hýbem sa, ale tiež..keď prídu na mňa bolesti nôh kde mám aj opuchy- neviem čo robiť.
A teraz, aktuálne...ešte pred Vianocami ma začalo bolieť hrdlo ..hovorím si šak klasika , nejaká angína.lenze neprechadzalo...urobili sa mi červené bodky na podnebí, mandla mi trčí do pol hrdla , na nej biele bodky...bolia ma uši, krk na dotyk.. bola som na ORL..streptokok, ok...vybrala som ATB ale stále to trvá...v ústach na podnebí stále podnebí stále červené vyrážky, kašlem a cítim priedušky, krk boli na dotyk, uši bolia, a už prešli 3tt od ATb..nie a nie sa toho zbaviť ...4dni dozadu ma rozbolelo brucho a bolesť kŕčovito vyžarovala do hrude, do krku, a aj do ucha ktoré má bolí ..trvalo to asi 20minut ale plakala som , lebo už som zúfalá...stále dačo
Minuli týždeň som mala spinenie s krvácaním jeden den, a odvtedy ma bolí podbruško ...nič nezaberá ako inokedy...
Už som si aj myslela že som divná, ale naozaj vždy mi na niečo prišli, že som si to nedomyslala, proste sa mi to deje.
Chcem byť len zdravá a už neviem, kam sa obrátiť, čo robiť...chodím aj k alternatívnej liečiteľke, ktorá mi pomohla ale stále to nie je to že ....zobudím sa a všetko je ok.
Som zúfalá už ženy...
Ďakujem za prečítanie
@ana_s nie, ale už som aj nad tým rozmýšľala, lenže to zase keď poviem môjmu obvodnému , tak prevráti oči, lebo to on vie...on si myslí že si vymýšľam, áno že rada chodím po doktoroch, pritom...pri všetkom čo som bola mi vždy niečo potvrdili....že to neboli vymyslí, ale real.
Skúsim pozrieť ešte balíčky ktoré si môžem súkromné urobiť v laboratóriach...
Ďakujem 🙏
Moja sestra bývala takmer celoročne chorá, 8x za rok atb, furt dutiny priedušky hrdlo brucho , a nakoniec jej zistili HIT a intoleranciu na všetko mliečne . Musela a vlastne aj musí držať veľmi prísnu diétu, inak ma všetky priznaky späť.
@20erika07 ja mám tiež intoleranciu na laktozu- zabudla som spomenúť a mliečnemu sa vyhýbam...sem tam dačo, ale už viem presne kedy bude zle , a kedy trošku môžem....
@morigan555 nech prevracia oči, keby to bol niekto z jeho rodiny, obvolal by všetkých možných doktorov. Bohužiaľ, väčšina doktorov na SK je takých. Ale ty máš právo, aby ťa vypočul a aj poslal ku všetkým odborníkom, nedaj sa odradiť. Viem, nie je to príjemné takto chodiť po doktoroch, ale zdravie máš len jedno a máš pre koho bojovať. Držím palce, nech všetko dopadne v rámci možností čo najlepšie.
Ahoj, aku mas stravu? Ta robi velmi vela. Ja som bola v minulosti casto chora, anginy, rozne zapaly, ekzem, pomohla mi zmena stravy, vylucila som najprv mliecne vyrobky, lepok, biely cukor, potom aj kofein (uz si dam vynimocne kavu ale nie kazdy den). Najprv som nevedela vobec co mam jest :D a teraz nemam problem navarit kazdy den zdrav a syte jedlo. Zaradila som vela ovocia a zeleniny (doobedu jem len ovocie, ziadne tuky, cize napriklad ovsena kasa s ovocim, medom a skoricou, alebo ovocne smoothies). Pijem len vodu s citronovou stavou, bylinkove caje a kokosovu vodu. Je toho viac, kludne ti mozem poradit v sukromnej sprave ak by si chcela. Strava je nieco na co sa velmi (aspon z mojej skusenosti) lekari nepytaju, ale z toho nase telo zije. Ja som kedysi brala kadejake lieky aj na alergie same antihistaminika, vkuse antibiotika a kortikoidy kvoli ekzemu, uz je to nastastie minulost.
@morigan555 streptokok je sviňa niekedy ho treba poriadne preliečiť a jedny ATB nepomôžu.Chod znova k obvodnému nech aj gula očami..teraz sú také virózy a všelijake baktérie, že to trvá pomaly mesiac.Ja som mala virózu pár dní konečne dobre a zrazu bolesti uší, hrdla, chrbát a už mám ATB tiež streptokok už skoro 3 t som chora

Ahoj. Náhodou si si nedala ešte robiť testy v imunologickej ambulancii? Mne to príde akoby si mala nejakého bacila, ktorý nie je vyliečený, iba preliečený a pri každom menšom zápale sa ti nanovo objavuje.