icon

Ako sa zbaviť neutíchajúceho kašľa a bronchitídy?

7. sep 2025

Už dlhší čas mám strašný kašeľ, pískanie na prieduškách .
Asi alergia ,alebo čo..lieky beriem na alergiu od manžela, mám spreje od alergologičky ,vybrala som rôzne kvapky, čaje varim a huba sa mi nezavrie.Najhorsie tie záchvaty kašľa,dusivý,dráždivý...
U lekára som zatiaľ nebola.
Mám bronchitídu.
Vlani ma donútil obvoďák sa dať očkovať na chrípku, keďže ak raz riadne ochoriem neviem sa zbaviť kašľa.
Nebývam často chorá,ale ak ma lapne tak aj dva mesiace sa neviem zbaviť kašľa.
Už som.s toho zúfalá .
Horúčku nemávam len vnútornú.
Teraz sa chorá necítim ani sople ani hrdlo.
Len potenie a jeden den nejakú črevnú virózu .Úplne ma odrovnala a nevedela som celý den aj noc vstať s postele.
Máte skúsenosti? Ďakujem.

margotka17
7. sep 2025

@anonym_autor ja som chytila minulý rok neskutočný kašeľ. Spala som v sede, ak by som bola ľahla, končím s dychom a dusím sa. Začalo to v čase kvitnutia repky. Myslela som si, že mám alergiu. Boli chvíle, keď už som sa nemohla nadýchnuť, chrápot a piskót v hrudníku neskutočný. Dali mi na urgente injekciu, no po chvíli bolo po účinku a opäť som mala problémy. Začala som jesť Zodac, ten mi troška účinkoval a po 2 mesiacoch kašeľ prešiel. Mám pocit, že to nebola alergia, ( nepotvrdilo sa to na alergologii) ale astmaticky záchvat. Muž to chytil po mne cca 3 tyzdne, tiež ten istý problém, až sa dusíl aj pozvracal. Skončil na vyšetrení vo Vyšných Hagoch s tým, že má začínajúcu astmu. Skús zavolať do Hagov a objednať sa na vyšetrenie, sú veľmi milý, ústretový a skutočne chcú pomôcť človeku.

autor
7. sep 2025
@margotka17

@anonym_autor ja som chytila minulý rok neskutočný kašeľ. Spala som v sede, ak by som bola ľahla, končím s dychom a dusím sa. Začalo to v čase kvitnutia repky. Myslela som si, že mám alergiu. Boli chvíle, keď už som sa nemohla nadýchnuť, chrápot a piskót v hrudníku neskutočný. Dali mi na urgente injekciu, no po chvíli bolo po účinku a opäť som mala problémy. Začala som jesť Zodac, ten mi troška účinkoval a po 2 mesiacoch kašeľ prešiel. Mám pocit, že to nebola alergia, ( nepotvrdilo sa to na alergologii) ale astmaticky záchvat. Muž to chytil po mne cca 3 tyzdne, tiež ten istý problém, až sa dusíl aj pozvracal. Skončil na vyšetrení vo Vyšných Hagoch s tým, že má začínajúcu astmu. Skús zavolať do Hagov a objednať sa na vyšetrenie, sú veľmi milý, ústretový a skutočne chcú pomôcť človeku.

@margotka17 To faaakt?Preboha. Veď toto, že na mna je už alergický aj môj obvodak.Furt keď idem riešim dokola kašeľ.Nic mi nepomáha. Na alergológii dokopy nič. Vždy také arius kedysi teraz Ruphafin a spreje. A pritom sa chorá necítim.Len ma ide zadusiť a nie a nie odkašľať.Píska,vrčí vo mne..čisté zúfalstvo. Nikde.Lebo u nás sa dostať na pľúcne aj alergológiu trvá pár mesiacov.

autor
7. sep 2025
@margotka17

@margotka17 Veľa zdravička, nech Vás už také obchádza.

margotka17
8. sep 2025
@anonym_autor

@margotka17 To faaakt?Preboha. Veď toto, že na mna je už alergický aj môj obvodak.Furt keď idem riešim dokola kašeľ.Nic mi nepomáha. Na alergológii dokopy nič. Vždy také arius kedysi teraz Ruphafin a spreje. A pritom sa chorá necítim.Len ma ide zadusiť a nie a nie odkašľať.Píska,vrčí vo mne..čisté zúfalstvo. Nikde.Lebo u nás sa dostať na pľúcne aj alergológiu trvá pár mesiacov.

@anonym_autor treba to riešiť, tým, že som sa skoro dusila, ma zobrali bez objednávania aj na alergologii aj na plucne. Nenechaj to tak, dobre dýchanie je podstatné pre zdravie človeka.

margotka17
8. sep 2025
@anonym_autor

@margotka17 Veľa zdravička, nech Vás už také obchádza.

@anonym_autor ďakujeme, nápodobne 👍

autor
8. sep 2025
@margotka17

@anonym_autor treba to riešiť, tým, že som sa skoro dusila, ma zobrali bez objednávania aj na alergologii aj na plucne. Nenechaj to tak, dobre dýchanie je podstatné pre zdravie človeka.

@margotka17 To je pravda. Ďakujem

anonym_ccf2a5
8. sep 2025

@anonym_autor Možno máš astmu a ani o tom nevieš. Určite treba ísť k lekárovi, on ťa pošle na ďalšie vyšetrenia. Sirupy, kvapky na kašeľ, pastilky ti to nevyliečia, bude sa ti to zbytočne dlho ťahať