icon

Ako sa zbaviť seborey vo vlasoch?

torvi48
30. jan 2025

Dobrý deň chcem sa spýtať na otázky ohľade seboreji ☺️
Objavila sa mi seborea vo vlasov a neviem sa stým zmierit že mám niečo vo vlasov bojím sa že sa mi to objaví aj na tele a nebudem sa stým zmierit že mám niečo na tele keďže som dosť chorá na to že mám niečo na tele či je to chrastička hoci čo, zbavili ste sa niekedy toho ?
Ja teraz som bola u koženej a dala mi Alpicort mám si to dávať do vlasov ale nevidím žiadnu zmenu .a mám strašný strach stoho že mi to ostane navždy keďže som dosť mladá a pracujem z ľuďmi dosť ma to obmedzuje keďže mi stále padajú strašne veľa lúpili alebo čo to je také biele strašne to srbi je to dosť premna ťažké 🥺prosím žiadne kritiky budem rada za každú radu ☺️a skúsenosť a obdivujem ženy ktoré stým vedia žiť ♥️

denisa_deniska
30. jan 2025

@torvi48 mne pomohla až mastička s kortikoidom, mala som to vo vlasoch a v ušiach, keď sa mi to znova objavilo, opäť som ju použila, myslím, že to do tých 2 mesiacov úplne prešlo..

denisa_deniska
30. jan 2025

@torvi48 zrovna ten alpicort mi predpísala kožná mimo tejto seboreii, ale to som riešila vypadávanie vlasov, ktoré malo inú príčinu. Takže neviem prečo ti predpísala na seboru toto, ale tak snáď ona vie..

hopsas
30. jan 2025

@torvi48 predpisovala mi na to kožná kortikoidy ale vždy to zabralo len na na pár mesiacov. Jediné čo pomohlo na furt je henna. Skús ale kvalitnú nie z DM. Mne pomohlo hneď na druhý raz. Odvtedy si dávam hennu pravidelne a už sa to nevrátilo.

valeriana79
30. jan 2025

Ja by som ťa hlavne chcela podporiť, aby si tak nestresovala, lebo práve stres môže seboreu zhoršovať.
Najúčinnejšie zaberaju kortikoidné maste a roztoky, problém je, že po prerušení užívania sa stav môže ešte zhoršiť.
Prípadne vyskúšaj šampón Nizoral alebo SkinCap, ale s tým druhým nemám osobnú skúsenosť.
Držím palce, aby to bolo rovnaké ako u mňa - keď som psychicky v pohode, seborea úplne zmizne.

nnika4260
30. jan 2025

Mne najviac zaberá sprej alebo krém Skincap, aplikovať raz týždenne do pokožky vlasov, nechať ideálne na noc pôsobiť a ráno zmyť 🙂