icon

Ako sa zbaviť začervenanej pleti a rosacey?

ketinkamk
5. aug 2025

Ahojte , idem si k vám po radu lebo som už naozaj zúfala !!! Beriem akúkoľvek radu/pomoc 🙏🏻
Kedysi som mávala akné , veľmi som sa tým trápila a myslela som si že to nikdy neprejde a keď bolo akné konecne preč … prišlo začervenenie pleti 😫 Riešila som tento problém aj z kožnou lekárkou ktorá sa vyjadrila tak že to je vraj Rosacea/ružovka … predpísala mi rôzne krémy na skúšku a aj Rozex ale žiaľ všetko to len zhoršilo. Mala som aj konkrétne krémy na rosaceu , na začervenanie ale uplne bez výsledku . Jasné dá sa to kryť makeupom … ale rada by som tento problem vyriešila raz a navzdy !!! 🙏🏻
Tak ak sa tu nájde niekto kto mal ten istý alebo aspon podobný problém aký mam ja … Poraď mi PROSÍM čo mám robiť 🥺
mám malú dcérku a naozaj nechcem aby sa zamňa musela raz hanbiť .

simsalabim
5. aug 2025

A co si skusala? Mne asi najviac sedi Bioderma Sensibio. Ale super je aj Eucerin Antiredness.

ketinkamk
autor
5. aug 2025
@simsalabim

A co si skusala? Mne asi najviac sedi Bioderma Sensibio. Ale super je aj Eucerin Antiredness.

@simsalabim
od biodermi mi kožná radila všetky červené krémy ktoré si vraj na začervenanie … aj mi dala vzorky ale ešte viac sa mi to zhoršilo vôbec žiadna odozva .

simsalabim
5. aug 2025
@ketinkamk

@simsalabim
od biodermi mi kožná radila všetky červené krémy ktoré si vraj na začervenanie … aj mi dala vzorky ale ešte viac sa mi to zhoršilo vôbec žiadna odozva .

@ketinkamk tak by som skusila inu koznu. Mozno to vobec nie je rosacea. Ked ani Rozex nezabral.

ketinkamk
autor
5. aug 2025
@simsalabim

@ketinkamk tak by som skusila inu koznu. Mozno to vobec nie je rosacea. Ked ani Rozex nezabral.

@simsalabim aj nad tým som uz rozmýslala :/ už naozaj neviem skúšam čo sa dá ale bez výsledkov

lusyyy36
5. aug 2025

Rozacea sa neda vyliecit. Da sa len potlacit ale je to tazke. Mne doposial nepomohlo nic. Akurát tak sa mi vždy vyhodili vyrazky. Momentalne nepouzivam ziadne kremy, Iba sa večer odlicim s gelom, rano len voda, sem tam peeling (Co by sa nemal ale citim sa lepsie). A make up

domiklik
5. aug 2025

@ketinkamk mne na rosacea pomohli tripeptidy medi od Niod. Mam rosacea okolo nosa, zatiaľ sa mi darí to držať pod kontrolou.

liusa82
5. aug 2025

no lenže ak máš citlivú pleť tak na to ti nepomôže ozaj nič.Lebo to je taký typ pleti reaktívny.Trošku sa jej dotkneš už je dajme tomu načervenalá alebo pri teple,chlade ako komu.Ja mám tiež citlivú pleť a používam kozmetiku na citlivú iba ale tá načervenalosť sem tam tam stále je.Ako kedy,Hlavne ak je dakde v miestnosti prekúrene chlad mi robí naopak dobre.To máš to isté ako ked má niekto suchu alebo mastnu môže používať neviem čo aj tak to nezmizne.Iba sa to trošku potlačí.Treba kupovať upokojujúce rady na začervenanie a teda ten makeup.Ja mám dokonca kombináciu mastnejšej a citlivej a to je teda hladanie kozmetiky a prispôsobovanie.Ale ak si dám makeup tak nevidno nič pekne sa mi tvár upokojí ked ju nakrémujem a zakryjem a je.Iné je ak máš na nej dajme tomu ekzémy,psoriazu atd rôzne kožné ochorenia.Ale s klasickou citlivou pleťou či ti pomôže nejaká kožná to teda neviem

silvi70
5. aug 2025

@ketinkamk - skúšala si laserové odstránenie? Ak nie, skús konzultovať s odborníkmi - ak myslíš, napíš mi súkromnú správu - poradím (dcéra absolvovala....).

anonym_f4a65c
5. aug 2025

@ketinkamk ahoj, úplne ťa chápem. Mne pomáha:

čistiaci čistiaci gél balea z dm (vyskúšala som aj mega drahé z lekárne, to že práve balea pomáha, je náhoda)
https://www.mojadm.sk/balea-med-umyvaci-gel-ult...

Ďalej kyselina glykolova
https://eshop.natureal.sk/sk/plet/2704-the-ordi...

Na to sérum, z domu ti pošlem, ktoré, teraz neviem názov.

Na to krém skin cap (večer) a rozex
https://www.megaknihy.sk/nezaradene/2781344-ski...

Ráno namiesto toho spf, ja mám la roche posay, bez rozex, lebo ten sa neznáša s makeupom.

Veľké zlepšenie, fakt, táto kombinácia.
Potom testy na potravinové alergie, slnko to zhoršuje, čiže SPF ráno, aj keď si doma.
Od októbra laserové ošetrenie, 3-5 x. Ale ja som už nebola aj tri - štyri roky.

anonym_c7c65f
5. aug 2025

Mne pomohlo denne (365 dni v roku 🤣) opalovaci krem SPF 50, ja pouzivam Bioderma Aquafluide.

marryliese
5. aug 2025

Zmenila by som lekárku, ja som mala 2x extremne zapálenú pleť, vyzerala som akoby ma niekto oblial kyselinou, kožná mi tiež diagnostikovala rosaceu, dala namiešať v lekárni krém plus som pouzivala skinoren a oba razy som do dvoch týždňov mala krásnu pleť, odvtedy nepoužívam nič len čistú vodu ráno. Ak nič nepomáha skúste inú doktorku.

ivka818
5. aug 2025

@ketinkamk ak máš takýto problem riesila by som to vnútorné kremy ti nepomôžu. Pamätaj ze cela imunita je tvorena v črevách. Objednaj si probiotika od značky dr. ohhira su sice drahšie ale kvalitne pomohli viacero ľuďom ak sa im na tvári vyskytli vyrážky, ekzem atď. Skus tuto cestu nič za to nedáš