Ako sa zbaviť zápachu nôh?
Ahojte dievčatá. Mám taký problém ze mi strašne smrdia nohy. Či už mám botasky, baleriny alebo neviem čo a či ponožky ........pravidelne si umývam 2x denne. Máte nejaké babske typy alebo niečo? Alebo niečo z lekárne a ako ste to alebo vaši blízky používali....a este 20 ročnú sestru začali pobolievat horné ďasná a má ich červené. Čo nato?
Ďakujem za každú jednu odpoveď 🙂
Ďakujem za každú jednu odpoveď 🙂
@aalzbetkaa na nohy obycajny tekuty puder...par dni si ich potieraj a na 2 tyzdne budes mat pokoj...
Treba vyliecit canestenom, rano a vecer natierat, potom casto umyvat, pemzovat, kazde rano sprej na nohy, osetrovat aj obuv, vyprat a pouzivat spreje na obuv a ja si davam tyzden do mesiaca driclor na potenie
Su aj spreje, aj vselico. Nepotia sa ti nohy velmi? Aj na to su pripravky. Len teraz neviem ci to kupis normalne v drogerke alebo v zdrav. potrebach
Keď som v práci a mám obuté 8 hodín prac.obuv tak sa mi riadne spotia ale inak v botaskach a tak nie.....No poskusam čo ste písali a uvidím ...dúfam ze niečo pomôže ..ďakujem 🙂
Sú špeciálne dezodoranty na nohy, skús tie, neprestanú sa ti potiť nohy ale aspoň to nebude tak nepríjemne zapáchať. A sestra nech ide k zubárovi ;)
@aalzbetkaa skús kúpele v šalvii, obmedzuje potenie. Existujú ponožky s aktívnym striebrom, ktoré eliminujú množenie baktérií, do pracovných topánok super. Zisti, či nemáš nechtovú mykózu, ak áno, treba preliečiť.
Na zápach ako prvá pomoc sú špeciálne spreje, prípadne šalvijový gel od JUST pomáha.
Podobný problém mám aj ja. Je to veeeeľmi nepríjemné, hlavne keď sa treba vyzuť. Ja som odsledovala, že zápach súvisí s tým, či majú topánky koženú stielku alebo nie. Ak sú kožené, je to za použitia rôznych prípravkov proti poteniu ok. Akonáhle sú "umelé", je to zlé. Rovnaký problém vzniká, keď mám silonky alebo silonkové ponožky.
Propolisova tinktura denne potierat aspon 2 tyzdne . Je potrebne nosit tmave ponozky kedze farbi nazlto. Po kure je dlhodobo pokoj a bez smradive obdobie
@aalzbetkaa sprej s aktívnym striebrom a čistiť / prať obuv ...zvyčajne.zapach spôsobujú plesne a iné fajnotky tak pozor na to...
nohy neporadim ale sestra ma najpravdepodobnejsie infekciu v ustach...moj syn to mava casto a pomaha tamtum verde...ale nie srej ale roztok na kloktanie nech s tym vyplachuje cele usta...
@aalzbetkaa Mne zubár poradil pri ťažkostiach ako má sestra používať na kloktanie peroxid vodíka 3%, pozor 3%, nie ten silný na čistenie rán.
https://www.drmax.sk/peroxid-vodika-3/?gclid=EA...
Par prispevkov vyssie radi pani salviu na nohy, j ju zas odporucam na tie dasna. Cajom zo sypanej salvie vyplachovat usta. Je zazracna na infekcie v ustach (dasna, ale aj hnisave mandle a podobne). Mna zachranila pred vyberanim mandli. Dokonca sa mi raz zdalo ze mam nejake cudne drsne dasna. Isla som k zubarovi. Pobedal ze take ukazkove dasna davno nevidel, ze co pouzivam na to. ;D
I ja se tim trapim a me pomohla obycejna rexona proti poceni...kazde rano nohy poctive natrit a jde to...
@aalzbetkaa Ako uz pisali baby, vsimni si, ci na nohach nemas take odsupnute "mapy", tzv. alteticku nohu, hlavne na prstoch. Jedna sa o mykozu. Omrem drahsieho Canestenu zabera aj Fungicidin mast (do 3eur v lekarni bez predpisu).
Sestra - nech skusi pouzit medzizubne kefky, obolest dasien a krvacanie casto sposobuju zapaly v medzizubnych priestoroch. Prve dni dasna nebolestivo krvacaju po pouziti kefiek, lebo su iritovane zapalom. Treba vydrzat, o par dni pravidelneho pouzivania (1x denne) odpuchnu a krvacat nebudu. Bolest tiez zmizne. Idealne je kupit dve velkosti kefiek, mensiu nanuzsie priestory, a jedno balenie so isrsimi stetinami, aby sa dokladne odstranil povlak. Plus nejaku pastu na citlive zuby ;)
@aalzbetkaa teraz bez srandy.. môj nebohý dedko mal na smradľavé nohy iba jednu radu..ocikať si ich.. normálne keď stojíš vo vani..pred xy rokmi mi to prišlo ako riadna haluz,ale pomáha 😉
@ivu80 🙂 akože prebiť smrad.......
@silvi70 Silonky aj ja to tak mám, vyzujem a otras.
nasypať do topánok obyčajnu soda bikarbonu....
pouzi mudru hubu Pythium oligandrum
Ahoj, pozri si už aj existujúcu diskusiu
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/zapach-z-noh/
@aalzbetkaa mužovi zabralo čo našiel na nete...umyť nohy, osušiť,nastriekat penu na holenie (nie gél),riadne ponatierat,nechať pôsobiť,potom potierať a ešte si dať do nejakej misky ústnu vodu listerin (s alkoholom) a v tomto si ich vymacat...na dlhšiu dobu zabralo
@peta18ha
@aalzbetkaa * poutierat ...
@aalzbetkaa ak mmáte potivé nohy treba často meniť obuv a nosiť kvalitné bavlnené ponožky, taktiež odporúčam pedikúru, pretože ak máte napr. suché päty aj to môže zapáchať tá stará koža .taktiež odporúčam pravidelné umývanie a následné zásypy na potivé nohy
@aalzbetkaa ked si tak dlho v topankach, asi je to normalne, ze to je citit. Casto ich vetraj.

Nemáš nejakú infekciu?? Vtedy zvyknú nohy zapachat