icon

Ako sa zotaviť z hernie disku TH9/10?

magarac
1. feb 2025

Ahojte! Po návšteve u chiropraktika som skončil s herniou disku TH9/10. Podarilo sa niekomu dať dokopy platničku v hrudnej chrbtici? Overené cviky, pohyby atd. Bojujem už 1,5 roka a nejako sa nedarí. Skúsil som už snáď všetko. Prosím iba fakt radu od ľudí s vlastnými skúsenosťami. Ten kto to nemal, nevie o čom hovorím. Je to iné ako krcna alebo hrudná chrbtica.

strawberry0797
1. feb 2025

Ano, chiropraktik ta vacsinou len dorazi (cest vynimkam, ak existuju). Vyskocene platnicky opravuje fyzioterapia v kombinacii s SM cvicenim. Treba cvicit pravidelne a dlhodobo. Skus vyhladat SM system vo svojom okoli.

yanaat
1. feb 2025

Nebol to nahodou ten potetovany, ktoreho je plny internet? Herniu sa da upravit, treba volit metodiky na neurofyziologickom podklade. Najdi si dobreho fyzioterapeuta

lubkovaandrejka
1. feb 2025

@magarac ja mam herniu disku th6/7. Kludne napis,to je nadlho.

moler333
1. feb 2025

@magarac som fyzioterapeut a veľmi ma mrzí, že ste mali takúto skúsenosť. Dúfam, že ste pána chiropraktika právne napadli (alebo sa aspoň chystáte). Každopádne, dôležitá je v tomto prípade návšteva lekára a fyzioterapeuta. Veľa šťastia! 🙂

zuzubb007
1. feb 2025

Ja sa čudujem, že dakto ide ku chiroptaktikovi, samozrejme, že ak nemáš MRko by som k žiadnemu nešla, lebo zničí chrbticu, ale to už teraz vieš, treba sa doktorov pýtať nie šamanov

magarac
autor
1. feb 2025

@strawberry0797 veľmi mi ubližoval SM systém.

magarac
autor
1. feb 2025

@yanaat nie nebol. Z Breclavy pán Hubeny

magarac
autor
1. feb 2025

@moler333 lekárov mám za sebou. Už som iba infiltráciu neskúsil . Chcel by som sa s tým popasovať cvičením, ako zasahovať takto. Pana som chcel udať a napísal mi, že aj tak neuspejem, lebo som v pohode odišiel po svojich. No chrapun

muchotrafka298
1. feb 2025

@magarac SM system nie je vhodny pre kazdeho na cvicenie, pri niektorych diagnozach nie je doporucovany vobec. Za mna je to najviac precenovane cvicenie, ktore poznam.

yanaat
1. feb 2025

@muchotrafka298 suhlasim

yanaat
1. feb 2025

@magarac takych treba udavat…problem je ten, ze studovany fyzioterapeut ak chce robit privatne, ma hadzane polena pod nohy od roznych institucii, nemoze robit na zivnost, len na licenciu….a potom sa najdu kadejaki”chiropraktici, liecitelia, pohybovi terapeuti”, ktori su byvali napr murari a maju absolvovane rychlokurzy, vedia kecat a robit si reklamu, zbmnohych ludi spravia kaliky, no nemaju nad sebou ziadnu komoru a su takmer nepostihnutelni

rozculena
1. feb 2025

ježiši kriste!
A ľudia si stále nedajú povedať.......

sandri2009
22. nov 2025

Vyskusajte McKenzie cviky. To su super cviky na herniu disku. Len treba zajst k fyzioterapeutovi.