Ako si pomáhate, keď ste psychicky vyčerpané?
Ako si pomáhate, keď ste psychicky vyčerpané. Ale tak naozaj vyčerpané. Keď nemáte chuť už na nič. Ani na najväčšiu vašu záľubu? Ja sa cítim úplne vyhorená, ale nie z práce, ale skôr z domácnosti, rodiny.... Ťažko sa mi to píše, verte mi, že dlho som váhala, či napísať a čo napísať. Mám pocit, že čokoľvek robím, tak je to na nič a nikam to nevedie. Do toho si s manželom viac nerozumieme ako rozumieme. Neviem, ako sa dostať z tohto začarovaného kolotoča. Najradšej by som niekam zaliezla a dlho nevyliezla.
PS, prosím komentáre typu, buď rada za to, čo máš a pod. mi nepomôžu, to všetko viem. Napriek tomu, že som za to vďačná sa cítim ako sa cítim.
Vzdy si poviem,ze je to len obdobie,doprajem si klud,nicnerobenie aj ked domacnost vtedy strada,ale ak nevypnes,bude to este horsie. A hlavne nehanbit sa poprosit o pomoc. Ci uz muzovi nechat deti a odist niekam sa prejst,na nakupy,vylet s kamoskou,cokolvek,len vyoadnut z toho,co ta nici. Popros rodinu,ak mas na blizku,nech postrazia deti a chodte s muzom do kina,na veceru alebo len tak niekam. Ak si cele dni v kolotoci domacnosti,to ke na zblaznenie. Potrebujes vypnut
idem behat
Cvičim doma činky a s vlastnou vahou baví ma to a vypnem tak 3-4x za týždeň hodinku. Alebo dám si kávu, čítam pri tom knihu čas na seba si nájdem. Musím lebo som zistila, že celé roky som bola na poslednom mieste ja. Boli deti, materská, domácnost, muž, poriadok varenie a ja večer úplne vyšťavena. Potom keď mal syn 2r som išla do práce a postupne som sa začala venovať aj sebe. Paradoxne na materskej som si na seba čas nenašla, teraz pri deťoch a praci áno 👍
Najlepší spôsob ako neupadat do takej situácie je nesnažiť sa byť dokonalá a tak trocha treba byť sebecka. Ak máš potrebu oddýchnuť si tak si oddýchni. Ak chcete niekam vypadnúť tak vypadni.
Bozie slovo, Biblia alebo kazne na youtube 😊
Ja si pustím na plné pecky Beyoncé - Single ladies a len tak tancujem po obývačke😉
Štepán Kozub a Tři tygři
Mne pomaha raz za rok ist na Svk na 5 tyzdnov. Oddychnem si od mm . Mame kazdy den brutalne nabity program vodne parky celo denne vylety vsetko mozne pre deti od rana do vecera. Je to unavne ale mama mà byt kde je raz dva poriadok nie ako v 3podlaznom dome.. brat mi ide na nervy mamin frajer tak ze potom sa mi mm zda super 🤣potom mam zas Svk na rok dost 🤣dojdem domov a ten klud byvania v dome 2 zachody 🤣pokoj od ludi .. vsetko je nejake vacsie chvilku 🤣 ale uz som na Svk pomali nebola 3r vdaka covid opatreniam u nas 🙁😩Takze uz to velmi potrebujem uz zacinam citit vyhorenie ponorku.. a pojdeme s rodinou k moru aj to mi chyba . Takze za mna ti treba zmenu - vylet dovolenku.
odporucam odbornu psychologicku pomoc
Viem o com hovoris. Nechcelo sa mi rano vstat z postele, lebo som vedela co ma caka. Spravit ranajky, vychystat deti, ist do prace, vyzdvihnut deti, navarit obed na dalsi den, byt s detmi, spravit veceru a kupat deti. Ten isty kolotoc kazdy den. Potom som si uvedomila ze uz nevladzem a bud odidem a nevratim sa alebo to idem riesit. V prvom rade som dala najavo manzelovi, ze som to hned od zaciatku posrala- chcela som byt supermama ktora vsetko zvladne sama a takmer nic som od neho nevyzadovala. Muz podnika a byval dlho v praci. Vykricala som vtedy aj to co som nechcela. Ale pomohlo. Odisla som aspon na 3 dni na vylet do talianska a vypla som. Manzel sa venuje detom, chodi skor z prace a pomaha aj v domacnosti. Jednoducho som si uvedomila, ze som si velmi zle nastavila hranice a ked som dala najavo, ze to musi byt inak tak to pochopil. Ale u mna to bol tiez uz hranicny stav. Drzim palce. Ty musis byt pre seba na 1.mieste, odpocin si, venuj sa sebe, chod kadernicke, na nechty alebo kup si nieco pekne, chod do lesa, na bicykel, s kamoskami na kavu… a potom z toho budu mat benefity aj ostatni 🙂
Ano,treba vypnut. Zapajat deti aj manzela do domacich prac. A ak je ochota,tak poriesit neskor aj vztah s manzelom. Aby ste si zase viac rozumeli a bol ti oporou v takychto chvilach.
Odporucam zmenit prostredie, najlepsie ist niekam do prirody alebo aspon niekam kde je pekny vyhlad. Dobra hudba. Mozno trochu vina. A vykecat sa niekomu.

Skus na seba robiť menšie tlaky. Mat na seba menšie nároky. Nemusíš byť každý deň dokonalá matka, manželka, nemusíš mať každý deň vyriadenu domácnosť. Jeden deň sa na všetko vykašli a vyval sa k dobrému seriálu. Alebo chod na víkend k svokre a garantujem ze budeš veľmi šťastná a vďačná za svoj vlastný domov, keď ten víkend skončí 🙂