icon

Ako si pomôcť pri bolesti krížov?

janusik7
22. apr 2012

ahojte zienky, mate nejake triky ako sa zbavit bolesti krizov? Vcera som sa ohla a uz som sa velmi tazko vystrela naspat. Mam podozrenie ze som prechladnuta nakolko som vcera cely vecer sedela pri otvorenom okne v tricku a den predtym som bola na kave na terase a bola mi zima na chrbat. Bolest je neskutocna, nespala som celu noc. 😒 Mate nejaku radu prosim?

Strana
z2
anitka91
25. apr 2016

Velmi dobry na bolesti krizov je Aloe Heat Lotion, je to velmi kvalitny hrejivy krem, je dobry aj pri menstruacnych bolestiach, na spanky pri bolestiach hlavy, sportovych bolestiach atd...nam doma nikdy nesmie chybat. Naozaj odporucam.

iveta1970
24. máj 2016

Žienky mám takýto problém.Moja mama je po dvoch operáciach chrbtice a sem tam pri zmene počasia sa jej kríže ,,rozídu ,, a bolia .Raz som jej kúpila chladivú náplasť a tá jej zabrala .Hrejivé náplaste nemôže a ja si neviem spomenúť na jej názov.Vždy keď idem do lekárne ponúkajú mi len hrejivé náplaste.Bola by som vďačná keby mi niekto poradil názov.Vopred ďakujem.Iva

majamajova
5. sep 2016

no tak to je blba vec hlavne ked mas deti :(( vtedy by som to nazvala pruserom. asi pasy najlepsie, ci? a ked neboli tak opatrne cvicit aby mal chrbat svaly...
http://www.medmedical.sk/BLOG/lumbalgie-alebo-b...

tomikza
16. sep 2016

Ahojte tiež chcem u Vás nájsť nejakú radu. Bol som s priateľkou na bicykloch a ofúklo mi kríže, to nieje u mňa žiadna novinka ale na druhý deň mi bolesť vyrazila z krížov až medzi lopatky. Teraz ma z toho bolí doslova až v hrudníku a mam pocit na zvracanie. Bol som aj na pohotovosti ale pichli mi len injekciu na kríže....bolesť stále neutícha, vedeli by ste mi prosím poradiť? Ďakujem veľmi pekne

mijo53
16. sep 2016

@tomikza je to typický zápal krížov - pot + ofuknutie vetrom, ísť naspäť k lekárovi a vybrať aspoň 10 injekcii alebo infúzii,

petah82
16. sep 2016

Moj manzel chodi k chiropraktikovi. Bolesti a seknutia prestali. Tiez mu poradil chladit gelovym vrecuskom z mraziaku. Zabera. Skusila som aj ja na bolest medzi lopatkami a presla do 10minut.... on povedal, ze teple vrecuska nie!

tomikza
16. sep 2016

@mijo53 Ďakujem za radu, sám od seba by som za doktorkou nešiel...dala mi opäť len injekciu a predpis na Flector a Dorsiflex a že v pondelok sa uvidí. Niekoľko krát som jej povedal, že naozaj trpím a chcem infúziu no vždy to zahovorila. Takže len oddychovať a lieky :'(

mijo53
16. sep 2016

@tomikza opýtaj sa jej, čo jej bráni predpísať ti infúzie, za ktoré si sám platíš, pokiaľ ich berieš ambulantne, iba ak ležíš na neurológii, tak ti ich preplacajú

majamajova
8. okt 2016

no urcite bedrove pasy .. alebo termofor
http://www.medmedical.sk/ortopedicke-pomocky/kr...

marika1230
11. nov 2016

Som seknuta V krížoch už druhý deň bola som 2xna injekcie almiral,A milgama n zatiaľ žiadna zmena bolesti ukrutne aj V kľude mi tam niečo,, pracuje,,A pohyb ani nehovorím,,,
Ktorá injekcia vám pomohla A bolesť aj seknutie zmizlo,Jaa to už neviem vydržať chystám sa na pohotovosť, len by som chcela niečo čo už by pomohlooo
Flector Ep tiež nepomaha,..je pravda že S krizami mám stále problémy no taký stav som.ešte nemala ako teraz, pomáhal dosziflex A almiral tablety

tomikza
11. nov 2016

@mijo53 tak nakoniec až pred týždňom mi zistili, že mám posunutý stavec o 5 mm ☹

tomikza
12. jan 2017

Ahojte, nedávno som sem písal, že ma veľmi bolia kríže...prešiel som všelijakými vyšetreniami a záver bol zvláštny: Mám o 1 stavec navyše a 2 stavce sú o 4 a 5 mm posunuté :( Som aktívny športovec ale toto ma neskutočne kvôli bolestiam obmädzuje :( Môžte mi nejak poradiť čo by som mal robiť? Chrbát cvičím a postupne zaťažujem ale aj tak to pár dní skoro necítim a potom príde taká bolesť, že ma to na 2-3 a viac dní odpíše :(

dorottka
12. jan 2017

@tomikza SM system, ale pravidelne, idealne denne 10 minut - najprv sa to nauc pod vedenim fyzioterapeuta. Mne to hrozne pomohlo, plus kamos mal obrovske problemy s platnickami, bolesti, vysunute pol centimetra atd. Pomalicky s tym zacal a coraz viac vladal postupne, po roku siel na kontrole MRI a pytali sa ho, ze kde bol na operacii, vratilo sa mu to do povodneho stavu 🙂 odvtedy na to neda dopustit.

dorottka
12. jan 2017

@tomikza inak pytaj si od obvodnej papier na rehabilitaciu, mas narok ist dvakrat do roka, tam by ta mali z najhorsieho dat dokopy a naucit ta cvicit. Predpokladam, ze ti standardne predpisu masaze, elektro a mozno aj vodoliecbu plus aspon 5 cviceni s fyzioterapeutom - preco to nevyuzit?

lubomira1965
22. jan 2017

je to normalne ked ma nechce moj neurolog poslat na MR , a to som uz na pn ke 4 mesiace , iba ma dopuje liekmi a injekciami

nataliik
17. mar 2017

Lubomira1965:áno ja som chodila 3mesiace po doktoroch s bolesťami kedy som nemohla poriadne chodiť a nik mi neveril, všetci ma poslali domov s tým že mi nič nie je a vymýšľam si. Treba si nájsť iného lekára alebo ísť do nemocnice. Až tam po týždni s výsledkom MRI mi konečne uverili a lutovali ma.Bolo to veľmi vážne. Vtedy som už ani nevstala z postele.

dorottka
17. mar 2017

@lubomira1965 neni to normalne a zmen lekara. Nie vsetci su zial 'stvoreni' rovnako, tak ako vsade, najdu sa dobri a aj taki neschopaci, ze v ambulancii by mali nanajvys vytierat podlahu

lubomira1965
23. mar 2017

nataliik si ma nepotešila

nataliik
23. mar 2017

@lubomira1965 :ale tak netreba hneď rátať s najhorším, moje ochorenie je veľmi zriedkavé a spôsobila mi to sestrička,keď zle vydenzifikovala pri podaní injekcie. Určite ale odporúčam cvičiť SM systém, veľmi pomáha. Treba si ale nájsť kvalitného fyzioterapeuta. Tety na rehabilitaciach to veľmi nevedia. Hlavne si pohladajte iného lekára, hoci v inom okrese. Tiež tak chodím. Dúfam, že skoro problém vyriešite, zdravie je najdôležitejšie.

nataliik
23. mar 2017

Ešte pre info, ja som pn už 9mesiacov. V nemocnici som v pohode absolvovala 3MRI, teraz keď sa problém vracia som tiež ťažko zháňala ďalšiu ziadanku na MRI,hoci lekári vedia , že to bolo vážne a potvrdiť /vyvrátiť recidíva sa dá iba na MRI.

lubomira1965
23. mar 2017

pisala som ti spravu

lubomira1965
23. mar 2017

@nataliik
@nataliik , pisala som spravu

veve7777
Autor odpoveď zmazal
keira
7. aug 2023

@ninamichalcova ahoj ,ako si dopadla?