Ako si správne vybrať kontaktné šošovky?
Dobrý deň chce sa spýtať ako si vybrať kontaktné šošovky musím ísť k očnej alebo mi stačí predpis čo mám na okuliare
Ako začiatočník si mám kúpi jednorazové alebo 14 dňové alebo mesačne?

@dominik5144 šošovky potrebujes o štvrtku dioptrie nižšie ako máš okuliare nakoľko šošovku máš priamo na oko. Aspoň mne to tak vysvetlila moja očná
@dominik5144 aj ja som mala prvykrat od ocnej. Ale v niektorych optikach vies kupit aj po jednom kuse a skusit si. Cocky maju rozne velkosti a zahnutie. Tak ak ti ocna nedala sla by som touto cestou
@dominik5144 musíš ísť k očnej a potom.si už kupujem z internetu
Ja by som isla k ocnemu a ten zvazi ci si vobec vhodny adept na sosovky. Ja napr nemozem sosovky, lebo mam suche oci. Skusala som aj specialne sosovky, ale nebolo to prijemne po par hodinach. Chod k lekarovi a on ti aj vysvetli co a ako s nimi robit, ktory druh je pre teba najlepsi. Najhorsie bolo dat si to do oka, ale potom super ked vsetko vidis a ziadny ram ti nezavadzia. Len skoda, ze ja ich nemozem.
prvý krát choď do optiky,kde ti vyberú správne dioptrie a naučia ťa si ich nasadzovať a vyberať.
Potom si môžeš kúpiť aj na internete.
Je jedno,či týždňové alebo denné,to už je tvoja voľba.
Očná lekárka. Ja mám šošovky od 15 už 25 rokov. A stále si ich kupujem v ambulancii u dr, cena je rovnaká ako na nete.
Buď k očnej alebo do optiky. Tam ti poradie aké, ukážu, ako ich dávať, vybrať, ktoré ti budú sedieť.
A áno, ja by som na začiatok možno zobrala jednorazové, kým sa naučíš s nimi manipulovať. Ale väčšinu, čo poznám, na to za pár dní prišli. Ja už som na druhý deň dávala akoby nič a to som sa strašne bála dotknúť oka a v optike som bola večnosť, lebo som sa bála. Našťastie mali so mnou veľa trpezlivosti 😂 už tam chodím roky.
tiez odporucam ocnu alebo optiku, kde robia s cockami. Za mna najlepsie investovanych cca 40e. hodinu sa mi opticka v optike venovala, vobec mi to neslo 🙂. v ramci ceny mi dala na tyzden jednodnove cocky a potom este jedny mesacne. Mas pomerne silne dioptrie aj s cylindrami, prvy krat by som s k odbornikovi...

@dominik5144 ja som mala prvý krát od mojej očnej, učila ma ako si ich mám nasadiť. Potom som si už objednávala z internetu výhodné mesačné balenia.