Ako si uľaviť pri seknutí chrbtice doma?
Kýchla som si a seklo ma. Ako som sa naklonila pri kýchaní, vyrovnať som sa už nevedela. Po štyroch som sa plazila do postele. Neviem sa ani otočiť ani sedieť a postaviť sa už vôbec. Volala som lekárke, dnes už končí ale pondelok ak mi nebude lepšie mám prísť, zatiaľ si dať niečo na bolesť a robiť uvoľňovacie cvičenia (irónia, keďže sa ani pohnúť neviem, nie ešte robiť cvičenie). Som sama doma, našla som si polohu v ktorej mi je dobre a tam to končí. Neviem ísť ani pre tabletku ani pre nič. Volala som mužovi príde hneď ako môže.
Dá sa s tým niečo spraviť doma? V práci ma zdrbali, že dnes neprídem, ak neprídem ani zajtra tak fuha..
Môjmu takto praskla platnička. Volali sme RPZ a brali ho do nemocnice
Keď príde muž volajte rýchlu.
mne presne takto sa vysunula platnicka (praskla) , kýchla som si a teda neucinkovali ziadne tablety, injekcie. takze isla som do nemocnice a tam mi par dni dávali kadeco, infuzky, atd... a bohuzial u mna to skoncilo operáciou, kedze nalez nebol dobry. ale musia ti urobit MRI alebo CT... nestaci iba nieco pichnut od bolesti, mas s tym bohuzial zle skusenosti.
Mne povedala obvodná, že nemám čakať na jej ordinačné hodiny, ale ísť rovno na urgent, aby mi dali injekciu. Pri ďalšom raze som už išla hneď rovno tam a bolo to dobré rozhodnutie.
na co cakat muza? vsak si zavolaj rychlu aj hned.. inak zvykne teplo pomahat,ale ty nevies co ti je... Treba ist na urgent, a nevyckavat, zbytocne. A prakticka ti s tym nic nepomoze.
Volaj 155 necakaj na muza...on ta do auta nedostane takto
@gabika8855 ano, ja som nevedela prejst do auta, to su platnicky v driekovej, mna musela rovnako zobrat zachranka - manzel by ma teda neodviezol... kamos isiel v SUV v nakladnom priestore...
volaj si rychlu a na to co ti hovoria v praci sa vykasli, zdravie je prvorade, co by si im tam seknuta ako pomohla?? 🤦🏽♀️🤦🏽♀️
a teda pocitaj, ze do roboty najblizsie tyzdne nepojdes. nebude sa dat - aj , ked ti lieky uvolnia a budes sa citit lepsie, aby si si nepohorsila nedoliecenim a tým, ze nezistis co ti reálne - ako je reálne na tom platnicka, MRI akutne ti urobia iba ak budes hospotalizovaná, inak si pockas tyzdne..
Ako vyssie radia, volaj si sanitku ak sa nevies ani pohnut, inak si nepomozes.
Ahoj, so seknutiami mam skusenosti na knihu 😥
Doma mozes:
- suche teplo
- hrejivu mast (konsky balzam a pod., pozor, farbi oblecko. Livsanne ma hrejivu mast, kt. je biela a nefarbi, no nie v kazdej lekarni maju)
- guajacuran 3x denne 2 tabletky (je volnopredajny)
- magnezium (napr. magnerot), tiez 3x 2 tbl.
- chranit pred prievanom
- flector / novalgin (tie su na predpis)
-fajn je aj Milgamma N, ale ta je dost draha a ma zmysel len ak ju beries dlhodobo (cca.25€ / 20 tbl.)
Ak nepomoze, volaj 155, ja som si ich zial kvoli tomu istemu v priebehu rokov volala uz 3x, raz ma neboli ani po infuzke schopni posadit, museli ma odniest z postele do sanitky poleziacky na dakej plachte ci co to bolo... Druhykrat som vonku lezala 75 min kym prisli, neschopna sa posadit ci postavit, ani manzel s okoloiducim panom ma nevedeli do auta dostat...
Mam silnu S skoliozu, velmi obmedzenu pohyblivost (s vystretymi kolenami mi chyba 50 cm, aby som sa v predklone dotkla zeme), vysunute 2 platnicky, no neurolog tvrdi, ze nalez nie je na OP 🤷 ...nedavno mi zistili este aj osteoporozu 🤦
Ked uz budes chodzeschopna, odporucam:
- objednat sa k neurologovi + nech Ta posle na MR
- nechat si predpisat driekovu bandaz (vies kupit aj v zdravot.potrebach, cca.40 €, ja mam naj skusenosti s Thuasne - taka cierna)
- naucit sa Skolu chrbta
- naucit sa a cvicit SM system (fakt odporucam aspon zakladny kurz pod vedenim skuseneho terapeuta, ktory Ta nauci cvicit spravne).
Ak uz k neuro chodis a problemy mas castejsie, pytaj sa na pravidelnu liecbu (ja som mala 2-rocny priemer liekov na bolesti a uvolnenie chrbta vyse 100 tabl. mesacne... Potom mi lekarka nasadila liecbu, vzdy vecer 1 tbl. Amitryptylin a odvtedy je to fakt lepsie, i ked obcas ma sekne i tak, ale uz je to tak 3-4x rocne iba).
Este je moznost infuzii, ak mas v okoli take, ze aj domov chodia. Mne tak prisli 5x po sebe, denne po 1 infuzii dat a to tiez pomohlo.
Ach ženy pre tie, ktoré nepochopili, že prečo ma čakať na muža a tak volať rýchlu také malé vysvetlenie.
Muž má kľúč do bytu sa dostane... Pusti zdravot ako... Ak si teraz zavolá rýchlu kto ich pusti dnu? Keď ona sa nehýbe.
Dala som si dorettu, bolesť nemám keď ležím v jednej polohe ale hýbať sa ešte neviem. Nie som citlivá ale reálne som sa rozplakala od bolesti.
Preto sa pýtam koľko to trvá, keďže od vedúceho som dostala správu, že nech nevymýšľam lebo zajtra somnou počíta. Stalo sa to aj jemu, vyležal to za pár hodín a bol v poriadku...
Ďakujem za rady, k neurológovi chodím so skoliozou
Prepac, ale toto naozaj nie je na to, aby si isla zajtra do prace, v ziadnom pripade...a mne to trvalo dlho..
Tak vedúci je asi nejaký nad človek keď seknutie vylezi za pár hodín.
A ako veduci vie, ze sa mu stalo presne to iste? 😅 zajtra moze odpracovat on a ja by som si vybavila pn byt tebou, aj ku mne sa takto chovali v praci a taketo trapne reci veducej som teda netolerovala
@matullienka veduci je skor blby a nema tusenie ako sa da takymto pristupom poskodit zdravie na cely zivot...
Mňa seklo pred par rokmi, týždeň som nevedela normálne chodiť, brala som infúzie. Keď vedúci to vylezal za jeden deň, tak je asi Rambo alebo si vymýšľa bludy 🙈
podla mna si to ten veduci pomylim s takym niecim ako je zalezany krk zo spanku a podobne, kedy sa to realne moze cez den rozhybat aj same 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️ toto co popisuje autorka znie uplne inak (horsie)
veduci nema toto, mna tiez sekne bezne, mam to uz taku rutinu, a prejde ma to.. ale to je nieco ine ako niekoho sekne tak, ze sa nemoze pohnut.
urcite zajtra nechod do prace. idealne ak by si sla v pondelok k lekarovi a sla by si aspon na tyzdnovu PN-ku. Neviem ako pracujes, ale aj keby si pracovala len v kancelarii a cely den mohla sediet na zadku, realne si to neviem predstavit, lebo sediet so seknutymi krizami je teda dost zle. Aby Ta neseklo potom zase.
Jedina situacia, kedy by som uvazovala o praci, by bolo, ze by si robila z domu, ja som tak raz robila, ale to som bola na posteli a v pololahu, s pc na kolenach.
No naposledy som mala tie krize v takom stave, ze som marodovala tri tyzdne, z toho prve dva som sa fakt ledva suchtala po byte.
Do prace s dochadzanim by som na Tvojom mieste ani neuvazovala ist, sekne Ta niekde vo vlaku / autobuse alebo v praci a kto tam s Tebou bude co robit? To nie je nadcha, ze dam si liecik, sprejik do nosa a idem.
Tie krize realne potrebuju uvolnit a zrelaxovat a to chce svoj cas.
Tak moja skúsenosť,..
Došiel muž, skúšali sme ísť autom. Nedalo sa mi. Volali sme záchranku, ktorá odmietla (!) prísť. Vraj môj stav nie je život ohrozujúci, mám si dať lieky, suché teplo a oddychovať, zajtra mi bude už lepšie budem môcť prísť aj autom, nie sú taxi služba.
akoze sorry. nie je to zivot ohrozujuci stav, ale mne napriklad tak praskla platnicka, ze som mala rozsiahlu extruziu 26x17 mm do miechy a bola som urgentne operovaná, utlak bol na nervy a od vtedy si necitim poriadne jednu nohu, takze ohrozujuci stav nie... a teda mne napr lieky nezabrali, az silne opiaty a aj to na druhy den...co ma tolko dopovali.
@oriesocek to muselo byť strašné, je mi to ľúto.. Ja momentálne len ležím, vtedy to nebolí ale hýbať sa ešte neviem. Dúfam, že zajtra sa mi aspoň na toľko uľaví aby som do toho auta vedela sadnúť.. Neskutočný prístup..
Volaj si sanitku ešte raz, povedz im že si v jednej polohe a nedostanes sa ani na wc ani sa nenapijes ani nič. Musia ťa zobrať
Skús to ešte raz. Môj ex tak kýchol na Vianoce a hneď ho seklo na zem. Keď sa ani po polhodine nevedel pohnúť, volala som sanitku. Ležal v chodbe na zemi na bruchu, len som ho prikryla paplónom, keďže tam bola dlažba. Záchranári toho mali viac, bol štedrý večer, ale prišli a medzitým mi 2x volali, ako sa má a dali mi nejaké inštrukcie.
K tvojmu šéfovi - minule som žehlila, kýchla a bloklo mi krk, že som nevedela dvihnúť ruku. Bolo to v sobotu, nedeľu som preležala a v pondelok sa ako tak dogúľala do práce s náplasťami. Nie je seknutie ako seknutie. Keď sa nevieš celý deň pohnúť, určite nepôjdeš zajtra do práce. Prajem ti skoré uzdravenie 😉
No toto iste sa mi teraz stalo na dovolenke. Od bolesti som az odpadla a hned ma ladovali infuzkami a painkillermi. Preslo hadam po 2 tyzdnoch,len na HO som bola,kdeze do prace. Takze si to vyries u lekqra. Ak mas nedajboh manuqlnu pracu,tak zostanes odstavena na PN urcite
Dobre ráno ženy, čo sa týka bolesti tie už nemám. Napriek tomu musím zájsť na pohotovosť, keď si sadnem alebo postavím tak sa mi začne točiť hlava, zahmlievať pred očami, je mi na vracanie, trasiem sa a mám pocit, že mi aj tŕpne telo.. Veľmi sa bojím

Keď príde muž tak volať rýchlu... Dajú injekciu.. Pomôže...