icon

Ako skombinovať nákup okuliarov z Eyerimu s optikou?

7. mar 2025

Ahojte, musim si dat premerat zrak, ale ramy chcem z eyerimu, co sa mi oplati spravit? Objednat len ramy, ist do optiky, dat si zmerat zraz a tam si dat vlozit podla vysledlu skla? Alebo ist do optiky, dat si zmerat zrak a objednat skla z eyerimu? Aj meranie zraku, aj objednanie k ocnej stoji 20eur.. rozmyslam, ako to spravit..

tina1549
7. mar 2025

zisti si aj rozdiel ceny skiel a podľa toho sa rozhodni :D určite optika a eyerim budú mať rôzne ceny aj na sklá - inak akože neviem ako inak chceš poradiť

deti95060810
7. mar 2025

v optike ak si nedáš spraviť aj okuliare tak za premeranie zraku sa platí...

lila246
7. mar 2025

a si si 100percent ista ze ram objednany cez internet ti pristane? niekedy staci fakt pol cm rozdiel v okuliaroch a uz okuliare nepristanu clvoeku...no na druhej strane to ma kopec ludi v pazi (ze sa im okuliare nehodia)tak v tom pripade smelo do toho :D no na tovjom mieste si vyberiem mensiu optiku, necham si tam premerat zrak a kupim si u nich okuliare...nedava zmysel aby ti v optike zdarma premerali zrak ked ty nasledne minies 1xx€ niekde inde

vanilkovazmrzka
7. mar 2025

Ved eyerim je optika
Spravia ti tam aj vysetrenie len sa musis objednat

anavixy
7. mar 2025

A preco nemozes ist k ocnemu co ma zmluvu s poistovnou a nechat si odmerat zrak zdarma? Potom s papierom od lekara bud ides do optiky alebo zadas udaje na eyerime a objednas odtial. Ci zasa som prespala dobu a nieco sa zmenilo v tejto moznosti?

deti95060810
7. mar 2025

@anavixy ak chceš len premerať zrak tak očný lekár ťa pošle do optiky...

nikiki29
7. mar 2025

Ja si neviem predstaviť ako by si sklá z internetu objednala. Keď si rám v optike vyskúšaš, optometrista si značí na sklo kde presne máš zreničky. Keďže nie každej sedí rovnaký rám úplne rovnako 🤔
Ja mám tiež rám z eyerim, ale sklá nie.

anavixy
7. mar 2025

@deti95060810 to vazne? Zaujimave, to som netusila.
@nikiki29 Vsetky tieto udaje zadavas aj v online optike, vsetko z receptu od lekara/optometristu. Alebo je tam navod ako si to odmerat, ak tuto mieru nepoznas.

nikiki29
7. mar 2025

@anavixy môže byť, nemám skúsenosť… ale zadávaš len vzdialenosť zreníc, však? Je jedno ako vysoko máš nasadené okuliare? Lebo rôzne široký nos pustí hlavne celoplastové rámy rôzne vysoko 🤔 len uvažujem…

autor
7. mar 2025

@vanilkovazmrzka v nitre nie su

autor
7. mar 2025

@lila246 som, chcem ram, ktory ma aj kamoska🙂

autor
7. mar 2025

@deti95060810 a v kazdej optike sa plati, ze?

vanilkovazmrzka
7. mar 2025

@deti95060810 ak si chces dat premerat zrak, pojdes k ocnemu lekarovi na beznu prehliadku a spravi ti vsetky vysetrenia vratane premerania zraku

vanilkovazmrzka
7. mar 2025

Autorka normalne sa objednaj k ocnemu lekarovi, ak uz okuliare nosis, ta prehliadka je v tvojom zaujme a v ramci prevencie. Vypise ti klasicky papier na nove okuliare so vsetkymi potrebnymi udajmi a miesto do fyzickej optiky si tie udaje vyklikas v eshope, a este tusim aj eyerim dava zlavu na skla, ak mas predpis od lekara

terezka1947
8. mar 2025

Len treba zvážiť dve veci....online si tak presne oči nezamera človek,pretoze tam ide aj o inklinaciu rámu o prirodzene držanie hlavy- a to ma každý iné. Najmä asfericke skla si teda neviem predstaviť takto "sám" zameriavať.
A druhá vec,kto vám tie okuliare bude potom upravovať?
Pretože nijaká optika nie je povinná upravovať rám,kt.nie je u nich kúpený,prečo by mali prevziať riziko poškodenia?