Ako správne postupovať po liečbe svrabu?
tak nocna mora , vcera mi potvrdili svrab , mesiac sa skrabem a lekarka , ze alergia a vcera kozna , ze svrab ,:( som z toho mimo uplne , uz sme sa natreli kremom aj partner , hoci ten je zatial ok , ale chcem sa opytat , ked ste sa natreli , vymenili postelne a vsetko oblecenie co ste mali posledne tri dni ste prali , potom ste nasledne ako casto menili postelne? kazdy den tiez? druhu davku mame o 7 dni , tak dovtedy?
zial sprej na vycistenie sedacky pride az v piatok , dovtedy som len povysavala a dala nanu plachtu , neviem co este robit , dakujem za kazdu pomoc a radu.
@egonsk ano pisala som tu , slak ma ide trafit , ze mesiac zabity bez liecenia..:( bola by som ludejsia keby to vystriekam sprejom ale nezohnala som , len online, a priatel nic zatial , teda neprajem mu to , ale kurnik, ze chodila som akoby nic mesiac kade teda , plus doma bez opatreni a teraz neviem co skor cistit , na nervy som , a dakujem pekne, si mily
Pozri tu 🙂 tipy a triky od dermatologicky https://www.instagram.com/p/C3TICKttqNe/?igsh=M...
A tu
https://www.instagram.com/p/CiLNB1YN8Ew/?igsh=M...
Drzim palce, nech sa toho rychlo zbavis 🍀
Ja som menila postelne pradlo kazdy den cely tyzden potom tak kazde 2-3dni
aj vsetky veci isli hned do prania
@anavixy dakujem moc ,popozeram
@malinovka333 tak po jednom obleceni si vsetko prala? Ja uz z toho blaznim uprimne , a to je len 4.den. stacila vam jedna kura?
Ano vecer som dala vsetko oprat a cez den obliecky a plachty.stacila jedna kura
@malinovka333 ďakujem, a kedy si sa zacala cítiť lepsie? Lebo mňa stale všetko svrbi a natierala som sa v utorok vecer.
Zdravím!sprej sa dá kúpiť aj v niektorých lekárňach ,my sme kúpili v Benu lekárni,žiaľ my mame s rodinou zlu skúsenosť zo svrabom natierali sme sa 12 krát s infektoscabom a stále sa to vracalo všetko sme prali žehlili každý deň!a naposledy sme sa natierali za čiarkou mája a ešte nám doktorka vypísala invermektin tablety na parazity zatiaľ sme na tom dobre a dúfam že to tak ostane,bojovali sme s tým osem mesiacov a dva mesiace sme liečili alergiu,kožu úž mame zničenú s tých kremov
Precitaj si na nete o čajovnikovom oleji ale 100%tný. Nakvapkaj si ho do sprchoveho gélu.
Pomôže ti proti svrbeniu aspoň ten olej. Ostatne veci neviem poradiť
dakujem pekne , pre `'pobavenie ' nebol to nakonioec svrab ... po 2 tyzdnoch po kure a vsetkom cisteni sa to nezlepsovala som sla na kontrolu a teda dali antialergika a je to ok , teda neviem na co som alergicka ale pomahaju tablety ..ale ti doktori ako by snad mohli vediet diagnostikovat chorobu , co nervov ma to stalo.
Ta toto už je fest sila...ale vlastne dobre no, bud rada a chod na testy
...ja som lezala so synom na infekčnom. Tam bol jeden chlapček, ale tak to mal zapálené, cele predlaktia s výrážkami ako pravé kiahne, mu to mačali v hypermangane, o to horšie to vyzeralo. Dr bezradna, mi vravela ze toľko ci jemu odberov, výterov robili, že proste svrab s nejakou zanesenou batériou. Ale chudáčik bol, tak tam nariekať. Sme mali spolocnu kupelnu a nechytila som. To zase nie je také ľahké chytiť. Je to citlivé na vlhko, sucho a musela by si fakt uterák držať, spat pri niekomk ..tak to ja len tak, že niekedy fakt Ti kožní netušia. Mne tiež 3 nevedeli, až jedna stará Dr povedala, že mám mononukleozu. Svrbenie rúk bolo. A prešlo. Test na mono robili až o mesiac a veru bolo tam.
@adrianap83 ano aj sa teším, ale ten pocit , ze to mam a stres okolo toho , a vravela som im od začiatku, ze partner nema nic , vyter mi ani nechcela vziat , vraj to nie je presne, ze niekedy je len pár kúskov na kozi a nemusi sa zadarit to trafiť..ale tak hadam rany a vyrazky by mali vedieť identifikovať, tak som sa mohla mazať a neprestat..a teraz teda začína druha "sranda" s testami.
Hmm tak asi pri takých veciach treba trvať na výtere aj na dvoch , troch. To je také poučenie, aj pre nás tu ostatných. Zvláštne, že ho nechcela urobiť, keď si jej toto všetko hovorila. Tomu chlapčekovi brali vzorky asi 5 dní, pravda, že bol v nemocnici. No ale ak príde jedna slušná, čistá žena, nie z osady! Tak by mohli trochu veriť a podla toho konať.
Držím palce, nech skoro prídu na to, čo Ti dráždi pokožku!
Pikoška , potvrdena alergia na mlieko, preto to bolo stále zle kedze gro môjho jedálnička bolo z mliečnych pripravkov :/
Dobrý chcem sa spýtať dostali sme svrab
Boli sme u koznej predpísala nám krém a že len 1x sa s tým natrieť všetko vydezinfikovať a dať von na 72h paplóny návliečky hračky oblečenie
A po 72hodinach celé vybrať .
Spravila som všetko ako kázala len teraz neviem keď vyperem oblečenie a všetky deky tak čo ďalej len mám dezinfikovať? Prosím poraďte mi som z toho už zúfalá ďakujem
@denisaaaa no mne vravela , ze týždeň po natreti mam stale vsetko dezinfikovať, prať, meniť..ja som to dodržala, ale nakoniec som svrab nemala
Veď to do teraz robím ale keď vyperem veci a dám do skrine aj ostatné návliečky čo mám a budem orat tie čo máme na seba tak môžem naspäť dostať alebo ja už vážne neviem čo mám robiť bojím sa
Lebo od dneska rána som všetko zacala prať

to si ty s tou temou obsahujucou fotky poskriabanych ruk a noh? Prajem skore uzdravenie... pranie a dezinfikovanie bude teraz aspon 2 tyzdne idealne v maximalnej miere. Na ZVS chalani s tym lezali na infekcnom minimalne 2 tyzdne vzdy. A postelne im tusim menili najprv tyzden denne, potom obden. Otazne je ci to nebolo prehnane 😉