Ako ste prestali fajčiť?
Co vám pomohlo?
@lucia851 mne velmi pomohlo nepit kavu, lebo s kavou bola automatika ciga. Tak isto alkohol. Ale vobec nie ze dnes len jednu, proste koniec a hotovo, cigy do kosa a hlavne nekupit dalsie. Proste sa zatat a vydrzat.hovorim za seba ja som tyzden nespala. Bola som tuhy fajciar. Aj som bola za cas nervozna. No u mna to bolo aj to ze sme chceli dieta tak motivacia bola este vacsia. A uz su to minimalne 4 roky co nefajcim a htozne mi cigy smrdia. Ja som si kupila aj ten nicorette spray ale nepouzila som ho ani raz.
Moju kamošku vystrašil lekár pri zdravotných problémoch. Mm stačil pohľad na pľúca fajčiara v liehu v nemocnici vo vitríne.
Kamarátka mala zdravotné problémy a čoraz viacej lekárov jej hovorilo, že za to môže fajčenie a vtedy tak precitla, že prečo vlastne si sama ubližuje. A to bol pre ňu taký zlom.
Ked zrusili mentolky kupila som si obyc cigy. Tie mi az tak nechutili, to balenei som mala snad pol roka a tie cigy vyschli a prestali mi chutit uplne uz je to vyse mesiaca snad aj 2 co som si nezapalila Na cigu myslim ale ta chut ma odradza :D
Z jedneho dna na druhy, casom mi to zacalo vadit. Zmenila som pracu a tam nikto nechodil fajcit pocas prace, len po, tak aj to bolo super. Predtym sme chodili cela parta na cigu, bola tam sranda, tak preco prestat? Inak som mimo prace fajcila velmi malo. Uz je to vyse 10rokov co nefajcim
Po dvadsiatich rokoch fajčenia som si dala novoročné predsavzatie.Nefajčím desať rokov,a to som bola silná fajčiarka.Prvý rok som si ukladala peniaze,ktoré by som minula za cigarety do obálky.Na Vianoce som mala peknú sumu.
Tiež tehotenstvo. Už to bude 6 rokov
Zaklad je prestat si kupovat balicek pretoze clovek si castokrat povie, ze si da len jednu, ale potom ked ma cigarety k dispozicii tak to ide hned jedna za druhou.
Prve dva tyzdne boli take kriticke, potom uz v pohode. Ja som obvykle popytal kolegov ci im mozem jednu "ukradnut" aby som nemal motivaciu kupovat cely balik. Takto som si zapalil len z casu nacas az som si prestal pytat. Casom som nechcel ani ked ma kolegovia ponukli.
Kolegom som kupil par krabiciek aby som nebol za vyzierku 🙂 a v sucasnosti uz nefajcim. Ak ideme nahodou posediet do baru tak si zapalim, ale mam to pod kontrolou. Na druhy den vobec nemam chut fajcit.
Kup si cigarety, daj ich kolegovi v praci co fajci a maj to akoby na pridel. Minimalne obmedzis fajcenie a k cigaretam sa chovaj akoby boli kolegove za jeho peniaze. Casom prestanes, ale treba sa zatnut.
@lucia851ahoj,prvé tri dni boli hrozné,vtedy som vyjedala slané tyčinky,potom to bolo už lepšie.pravdupovediac,čakala som horšie absťáky.Teraz ,ked zacítim cigaretový dym,stále mi to vonia,ale nezapálim si ani za svet.Prajem ľahké odvykanie.
Mojou motiváciou bola moja dcéra. Raz ráno, sedeli sme v kuchyni a chytil ma klasický ranný záchvat fajčiarskeho kašľa. Keď to odoznelo, pozrela som na dcéru, ktorá ma s hrôzou v očiach a slzami na krajíčku sledovala. Mala vtedy 4 roky a zľakla sa, že som vážne chorá a že umriem 😔
Fajčila som asi 20 rokov a prestala som zo dňa na deň. Najhoršie boli prvé dva týždne, aj som si počas nich zapálila, jednu maximálne. A mala som šťastie, pretože mi z tej cigarety bolo zakaždým strašne zle. Až mi raz bolo tak zle, že som ju ani nedokázala dofajčiť a rozdýchavala som to asi hodinu na gauči. A odvtedy som si nezapálila. Sú to už tri roky, ale poviem Vám, že neprejde deň alebo dva, kedy by som nemyslela na cigaretu. Vždy, keď pri mne niekto fajčí, tak ho potajme oňuchávam 🤦. Ale nezapálila by som si, lebo viem, že by mi z toho zase bolo zle a to sa mi neoplatí - našťastie, inak by som do toho už dávno bola spadla znovu. Fajčenie a alkohol je podľa mňa strašné svinstvo, preklínam deň, kedy som s tým vôbec začala.
Držím ti palce. Je to strašne náročné. Ale ak naozaj - ale naozaj - chceš, tak sa ti to podarí.
@cocolino234 gratulujem , že ste prestala ,ja som fajčiar , pokúšala som sa prestať fajčiť , vydržalo mi to týždeň . Ale povedať o fajčiarovi, že je žebrak na stavbe , to sú už asi silne slova , nie ? A fajčiari , čistý hnus , to taktiež . Milujem , keď je niekto po prekonaní svojej závislosti taký múdry 🤦♀️ @lucia851 môj otec prestal fajčiť zo dňa na deň . Stavil sa s mojou sestrou, ktorá mimochodom neprestala . Každý človek má inú vôľu , ja si osobne myslím , že pokial má nevystraši môj zdravotný stav , tak to nedám . Uvedomujem si , ako to škodí a vyhodených peňazí . Každopádne držím prsty 😉
@cocolino234 stále si myslím , že si moc múdra …. Takéto debiliny , čo pises , sa skôr minú účinku , ako niekomu pomôžu 🤦♀️
Po prekonaní covidu mi fajčenie začalo robiť zle a potom som ostala tehotná 😄
Silna motivacia - slova od cloveka, ktoreho som si vazila a zial uz tu nie je.
@zuzudrnda ake to boli mudte vety?
@welfaristka mudre

Tehotenstvo ✌🏽