icon

Ako ste zistili, že máte trombózu?

xevulax
9. nov 2012

Ahojte maminy. Tie, ktoré ste prekonali trombozu, ako ste zistili, ze ju máte? Ja mám 2 týždne bolestivý opuch za prstami nohy, boli má to pri chôdzi, aj na dotyk. Je tam citit aj niečo ako hrcku. Plus pri chôdzi má príšerne boli lytko. Bola som u ortopeda a nález je negatívny. Ja som sa vsak nkde neudrela, nikde nezakopla a niečo to predsa musí byť. Pri štúdiu mojich potiazi na internete som narazila na trombozu. Moje priznaky na ňu sedi. Preto budem rada ak mi sem napíšete aké ste mali problémy a čo vas dohnalo k lekárovi, ktorý vám trombozu diagnostikoval. dakujem

kikusa007
15. sep 2016

@smalova myslim ze toto tromboza nie je ale kedze nie aom lekar tak urcite treba vysetrenie. Ta sa tvori na najvacsich cievach alebo tepnach v okoli clenku alebo na rukach v okoli ramien. Myslim, ze toto je skor pretazena noha alebo ste zle stupila. Ja som na tom lepsie. Zacala som uzivat pagastan konsky. Noha opucha ale nie tak rapidne. Treba posilnit zily aj pohankou, jablcnym otcom alebo medvedim cesnakom. Kremy ktore mi lekarka napisala na opuch su na nic. Treba upravit stravu aby obsahovala mineraly a vitaminy, ktore spevnuju steny ciev.

katuch30
29. sep 2016

@julyl ahojky,ako si to prosim rozchodila? mne srobovali clenok pred 3tyzdnami a stale to mam spuchnute neskutocne,o tyzden zacinam z rehabiˇitaciou a takto to
vyzera dnes...

karamelka007
29. sep 2016

vacsinou, ak skonci noha na dlhsiu dobu v sadre sa predpisuju inekcie proti tromboze resp. na zriedenie krvi. Maju sa pichat tak dlho(raz denne), pokial je sadra na nohe, inak hrozi tromboza a ak sa nevylieci dozivotne sa beru lieky....

lucinocka
29. sep 2016

@zvedavamt ako odpomoct od trombozy? asi tazko, kedze je to geneticka zalezistost a zmutovany gen :P

julyl
29. sep 2016

@katuch30 dodnes mam problemy. Palec mam vyhnuty dohora mam slachu poskodenu. Nejako sa to nepodarilo no. Do toho sa mi spravila na akoze zdravej nohe ostroha lebo bola noha dlho zatazovana. Po terapiach som sa s tym nejako popasovala ale stale je tam a uz aj na druhej nohe. Momentalne som po lymfodrenazi na cievnom s podkolienkami kompresnymi. Ubohy stav. Vela veci sa da liecit akurat sa dostat k odbornemu lekarovi je umenie. Davajte si pozor na nozky.... tazko je ked boli kazdy jeden krok... hallux na druhej nohe kym to nieje uplne neznesitelne nehrozi operovat . Pravdu poviem bojim sa uz. Banalna operacia a naveky problemy.... a navyse na operovanej nohe mam tu kostku zase narastenu...

katuch30
30. sep 2016

@julyl och to mi je luto:( verim ze sa z toho este pozbierate a budete s nohami na tom lepsie...ja sa trochu tiez obavam ako to cele dopadne,ale robil mi to kamarat odbornik tak snad🙂 inak velmi pekne meno Juliana🙂 napadlo ma az ked sa mi narodila dcera Liana🙂

julyl
1. okt 2016

@katuch30 dakujem 🙂 a tiez prajem zdravicko a nech to mate ok.

opica_skorica
21. okt 2016

@kikusa007 ahoj, v posledných dňoch ma trápili kŕče v lýtku ľavej nohy a tak som pridala magnézium. Kŕče po ňom prešli, ale ľavé lýtko mám stále studené a boľavé, keď chodím alebo aj na dotyk. Opuch nemám, ale obavu, že ide o začiatok trombózy mám, lebo to má aj moja teta. Čo spraviť?

sivamyska1
14. feb 2017

Kocky prosim tie co ste prekonali trombozu v lytku , cvicili ste ? Ja som po porode prekonala , vstrebalo sa a od doktorov som dostala zelenu ze mozem cvicit . Avsak po par dnoch opat bolest v lytku , sla som k lekarke a opat na sono. Trombozu nemam . Takze zase pauza , a zniva som zacala a opat to iste lytko ani poriadne chodit neviem. Tri mesiace som bola na fraxiparine 2x0,8 denne , pocas tehotenstva klasika 0,3 a teraz som necely mesiac na anopyrine

denka01
7. okt 2017

@zuzi0911 ahoj prosim ta aj ked uz davno 4 roky dozadu si pisala o bolesti v nohe chcem sa opytat zistili ti co to bolo? Ja mam 4mesiace take bolesti ako ty a netusim co to moze byt

zuzi0911
7. okt 2017

@denka01 ahoj v podstate mi nezistili nic,,vseyko bolo ok,aj ked na cievnom mi zistili reflux cize krv sa vraca inak nic vazne a to bolesti nesposobilo,,,Napr.neuro mi napisala zapal sediaceho nervu,,,no tieto bolesti sa mi opakuju a viem,ze to ide z krizov nakolko uz aj tie sa mi ozyvsju,,,,

denka01
7. okt 2017

@zuzi0911 dakujem pekne za idpoved. Ja som dnes bola v nemocnici som sa bala trombozy ale tu vylucili nakolko nemam opuchnute nic len bolest. Povedali ze mam si dat urobit testy na reumatologii. Ja mam aj bolesti v hrudnej chrbtici tak neviem ci to moze mat suvis. A noha ta uz prestala boliet alebo stale boli?

zuzi0911
7. okt 2017

@denka01 boli,,niekedy po dlhsej chodzi a podobne,,niekedy mi ju vecer ide urvat co by som ju odrezala najradsej ,,niekedy pocit akoby ani moja nebola,,chrbticu mam aj ja zlu v podstate od krku az po zadok,,,mozno si len zle dostupila alebo bola viac zatazena na nu,,,mna to bolelo v podstate po umyvani okien,,,asi som bola viac na nu zapreta a prudsi pohyb,,neviem

denka01
7. okt 2017

@zuzi0911 praveze mna to zacali boliet od operacie stitnej zlazy najprv len sem tam a teraz su uz tomu 4mesiace a stale boli. Uz kazdy den a cely den raz stehno potom koleno a raz lytko. Nie je to bolest ako taka len akoby nieco vo vnutry mi stlacalo.

zuzi0911
7. okt 2017

@denka01 ano presne,,raz boli stehno potom nieco ine,,je to take tahanie neprijemne,,,sem tam ma to pichne a podobne,,,hovorila si aj dr ci by to nemohlo mat suvis?

denka01
8. okt 2017

@zuzi0911 s dr budem az o 2tyzdne nakolko zijem v zahranici a zo zaciatku som tomu neprikladala vyznam kedze to bolo len sem tam. Ale teraz je to uz kazdo denne. Vcera len v nemocnici som to vravela dr a ten ze urcite to nie je tym, ze bud mam ist na reumatologiu alebo je to svaloveho typu nieco. Mam kamosku ktora mala take iste bolesti len v oboch nohach a mala to 12rokov a nikde nic jej nezistili leen z jedneho dna na druhy jej to preslo. Ale ked pridem tak idem na kompletne vysetrenie cievne, reumatologiu aj na ortopediu tak uvidim ci nieco zistia. Som objednana aj k chiropraktikovi s chrbticou.

zuzi0911
8. okt 2017

@denka01 ono je to naozaj tazko,ja mam tiez vsetko ok a bolesti furt,,jedine ta chrbtica je zla,,,drzim ti palce

denka01
8. okt 2017

@zuzi0911 dakujem napodobne. Ak by mi nieco zistili napisem

zuzi0911
8. okt 2017

@denka01 drz sa,,,

bapsi123
26. jan 2018

@zuzi0911 prosím vás,aj vám niečo zistili? Ako tak čítam,mám podobnú bolesť v nohe,nemám opuchnutú vôbec,mám strach či nejde o trombozu..bola som predvčerom na pohotovosti a vzali z krvi d-dimer 0.16..som 4.mesiac po pôrode...ďakujem za odpoveď 😉

zuzi0911
27. jan 2018

@bapsi123 ahoj.. V podstate to bolo ôk,, asi z chrbtice

denka01
4. feb 2018

@bapsi123 ahoj prosim ta este ta boli ta noha? mna bolela 4mesiace bola na cievnom tam vsetko ok testy na zrazanlivost mi tiez robili kedze bolest zacala po operacii tie boli ok. A teraz ma zacala zase boliet. Mam problem s hrudnou chrbticou tak neviem ci to moze byt z toho alebo co to je.

bapsi123
4. feb 2018

@denka01 boli stále...ja som ešte nebola u lekára.vlastne iba na centrálnom prijme...a tiež mám blok v hrudnej chrbtici a krcna ani nehovorím

bapsi123
4. feb 2018

@denka01 a ja mám tu bolest takú divný..raz ma bolí celá noha,raz lýtko,raz cítim stehno,potom pichne,neskôr ako svalová a dookola

denka01
4. feb 2018

@bapsi123 aj ja mam blok medzi krcnou a hrudnou chrbticou len som nevedela ci to moze byt z toho kedze mi jeden co naprava chebtice povedal ze noha moze boliet ked bolia krize cize dilna cast a mba tam neboli. Inak presne taky bolest mam aj ja ani sa to neda popisat raz bolest v stehne raz v lytku potom v kolene. Skor he to taky neprijemny pocit ako bolest. Chystam sa aj na ortopediu ale az v marci. A skysala som rozne lieky aj masticky nic na to nepomaha. Ak by ti nieco pomohlo prosim daj vediet dakujem

bapsi123
4. feb 2018

@denka01 presne si to pomenovala,že skôr pocit...lebo ja normálne chodím aj behám za deťmi...no mňa bolia strašne aj križe po pôrode...len prvé čo mi napadlo,resp.vybehlo na mňa z Google,bola tromboza..tak som na nervy z toho

denka01
4. feb 2018

Tak tak ked si tu nohu nevsimam tak mi to ani nevadi. Akonahle sa zameriam a vsimam ci boli tak to citim. Tiez vsetko robim len mi to vadi ze neviem z coho to je. Ja som predtym asi po mesiaci ked ma bolela bola na pohotovosti ze ci nemam trombozu ale tu vylucili ze noha ie je ani trocha opuchnuta ze trombozu nemam na 100%. Mne nepomohla ani akupunktura na to len to prestali boliet zo dna na den po 4mesiacoch a tetaz po 3mesiacoch sa to vratilo.

bapsi123
4. feb 2018

@denka01 teda noha je pri tromboze opuchnutá?..zatial ju nemám nejako opuchnutú,teda nevsimla som si to...mne brali aj krv,tak snáď z toho by im to vyslo...ja chcem ísť na rehabilitáciu,tak snáď povedia z čoho to je

kika37
8. mar 2018

Chcem vas poprosit o radu boli ma lava ruka teda nalievaju sa mi cievy aj to stipe ,,boli ma aj cele rameno a doktori nevedia ze z coho ,,bojim sa az nedostanem zrazeninu nakolko to mame v rodine marcela

kika37
8. mar 2018