icon

Ako vybaviť kúpeľnú liečbu cez zdravotnú poisťovňu?

stelly652
24. jún 2025

Ahojte idem si po radu na internete som to čítal,ale jedna stránka píše tak druha stránka píše zas pravý opak.Kto si už vybavoval cez zdravotnú poisťovňu kúpele?.....Treba s papierom v ruke od neurológa ísť na zdravotnú poisťovňu?....alebo aj od všeobecného lekára bude im stačiť papier....Na zdravotnej poisťovni im bude treba aj vyplniť aj nejaký formulár? je tam aj nejaký poplatok?.....dneska som všetkým doktorom vyvolával ani jeden mi nezdvíhal Neurológia,všeobecný,ortopédia a nikto nič....Kto si už vybavoval liečbu?.....

lukbe
24. jún 2025

Lekári už posielajú návrh na liečenie elektronicky do poisťovne. Odtiaľ vám poslú vyrozumenie, či to schválili a zoznam kúpeľov. Tie si už pacient musí vykomunikovat sám. Ak by si sa spýtala lekára, isto by toto vedel.

kacena4
24. jún 2025

treba k odbornikovi on rozhodne ci máš dg na liecenie, ak ano spravy odbery krvi, poda ziadost on bud elektronicky alebo vypise a da ti do ruky s tym treba ist do poistovne zaeviduju a cca do 2-4 tyzdnov ti poslu vyjadrenie ci a kam môžeš ist dostanes kod a s nim sa zaevidujes v konkretnom liecebnom zariadeni

lukbe
24. jún 2025
@kacena4

treba k odbornikovi on rozhodne ci máš dg na liecenie, ak ano spravy odbery krvi, poda ziadost on bud elektronicky alebo vypise a da ti do ruky s tym treba ist do poistovne zaeviduju a cca do 2-4 tyzdnov ti poslu vyjadrenie ci a kam môžeš ist dostanes kod a s nim sa zaevidujes v konkretnom liecebnom zariadeni

@kacena4 do poisťovne sa už s papierom nechodi.Posiela to tam lekár.

stelly652
autor
24. jún 2025
@kacena4

@kacena4 a vieš mi povedať o skupine a,b,c,d, ja mam miernu skoliózu a trošku krivú panvu to je všetko

kacena4
24. jún 2025
@lukbe

@kacena4 do poisťovne sa už s papierom nechodi.Posiela to tam lekár.

@lukbe no vidis a ja som pred par tyzdnami niesla 3 navrhy osobne... 😘

lukbe
24. jún 2025
@kacena4

@lukbe no vidis a ja som pred par tyzdnami niesla 3 navrhy osobne... 😘

@kacena4 ja už druhý rok nenosím. Na liečení som bola takmer 20krát.

kacena4
24. jún 2025
@stelly652

@kacena4 a vieš mi povedať o skupine a,b,c,d, ja mam miernu skoliózu a trošku krivú panvu to je všetko

@stelly652 neviem co je skupina a b c d. poznam len A a B indikacna skupina. A na skoliozu nemas B znamena ze si platis ubytovanie a stravu co je cca 1000-1500 na 3 tyzdne. a ci ti da na lahku skoliozu neviem. dcera nosi korzet a ona na skoliozu dostala. dolesite je ampulantna liecba nim 2 roky a rehabilitacie v mieste bydliska

kacena4
24. jún 2025
@lukbe

@kacena4 ja už druhý rok nenosím. Na liečení som bola takmer 20krát.

@lukbe no ja chodím tiez pravidelne a nasa pise rucne, aj dceram vypisuju rucne, zavisi to od dr

lukbe
24. jún 2025
@kacena4

@lukbe no ja chodím tiez pravidelne a nasa pise rucne, aj dceram vypisuju rucne, zavisi to od dr

@kacena4 tak zjavne áno. A možno zalezi aj na poisťovni.

viestta
24. jún 2025
@lukbe

@kacena4 tak zjavne áno. A možno zalezi aj na poisťovni.

@lukbe ja som v stredu niesla vypisany navrh na KL do pistovne

lukbe
24. jún 2025
@viestta

@lukbe ja som v stredu niesla vypisany navrh na KL do pistovne

@viestta hmm, nechápem, do všeobecnej? Ja už druhý rok nič nenosím. Dr. to posle elektronicky , všetko vidím v aplikacii, aj schválenie.

viestta
25. jún 2025
@lukbe

@viestta hmm, nechápem, do všeobecnej? Ja už druhý rok nič nenosím. Dr. to posle elektronicky , všetko vidím v aplikacii, aj schválenie.

@lukbe do Unionu. Neviem ci ma doktorka moznost (alebo ochotu?) poslat to elektronicky, nam dala vyplneny papier

lukbe
25. jún 2025
@viestta

@lukbe do Unionu. Neviem ci ma doktorka moznost (alebo ochotu?) poslat to elektronicky, nam dala vyplneny papier

@viestta aha, možno aj to je dôvod, ja som vo vseobecnej a už minulý rok povedala dr., že sa to posiela. Ako som písala, poisťovňa ti pošle schválený návrh a zoznam kúpeľov, z ktorých si môžeš vybrať a konzultovať rovno s nimi.