icon

Ako vybrať kontaktné šošovky pre začiatočníkov?

6. apr 2025

Chcela by som skusit nosit kontaktne sosovky. Aky typ si mam vybrat ako zaciatocnik ? Jednorazove, ci tie na viac pouziti? A dioptriu vybrat taku, aku mam na okuliaroch? Pripadne mate nejake tipy na nejaku znacku/obchod, kde ich kupujete a su dobre?

majonezka
6. apr 2025

Všetko mi poradili a vysvetlili v optike a aj ma naucili si ich vkladat a vyberať

petamich
6. apr 2025

Prve sosovky si urcite nekupuj sama, treba ist do optiky alebo ocnej lekarke, ktora sa tym zaobera, aby si vedela spravnu dioptriu a zakrivenie (pripadne aj ine veci ak mas astigmatizmus atd.), sosovky tym, ze su blizsie k oku mne napr. dava slabsie dioptrie o 0.25. Ked uz budes vediet ake a co, tak potom pokojne kupuj aj online.

tana85
6. apr 2025

@petamich nechcem spochybnovat moju ocnu, pred rokom mi povedala, ze sosovky na blizko sa nedavaju. Mne to pride divne. To naozaj sa nosia len na dialku??

petamich
6. apr 2025

@tana85 ja sice nosim do dialky ale ja napr. pouzivam tieto https://www.alensa.sk/biofinity-6-sosoviek a predavaju tam aj + dioptrie, cize podla mna aj do blizka

vanilkovazmrzka
6. apr 2025

@tana85 sosovky su aj pluskove dioptrie tak akoze preco by sa nenosili na dalekozrakost? 🤷‍♀️

vanilkovazmrzka
6. apr 2025

Presne ako hovori @petamich
Len s tou dioptriou sosovka vs okuliare to tusim kazdy ocny povie inak - ja mam rovnaku dioptriu spsovky aj brile.