icon

Ako zabrániť chrápaniu?

luckajanko
21. dec 2020

Prosím poraďte mi. Môj muž jazdí na kamióne, celý týždeň spí sám v aute a keď príde na víkend domov, má už svoje zaužívané zvyky, ako zalahne tak zaspí a chrape tak, že ho musia počuť aj susedia o tri
vchody dalej..niečo medzi tyranosaurom a motorovou pílou..ja som taká nevyspata..ešte keď zaspím skôr ako on dobre,ale keď si ideme ľahnúť naraz on vždy zaspí prvý..pomoc, nemáte niečo overené čo zaberá?

majkeel
21. dec 2020

Stuple do usi 🙂

osky
21. dec 2020

To prirovnanie😂😂😂😂😂
Jedine stuple do usi alebo oddelene spalne.

ivkazba
21. dec 2020

@luckajanko chrápanie je spánková porucha dýchania. Treba riešiť u lekára. Najprv pľúcna ambulancia, tam mu zistia stupeň spánkovej poruchy a podľa toho odporučia ďalšie kroky, napríklad spánkové centrum. Riešili sme to tento rok.

maximilie
21. dec 2020

@luckajanko mne pomohlo rozviesť sa ;D ale nie...nebol to dôvod, ale to ticho si užívam do dnes kazdu jednu noc. Bolo to zúfalstvo a naozaj NIČ nepomohlo. Dokonca to riešil aj na krcnom. Nie je fajčiar? Nemá nadváhu?
V našom prípade nepomohlo ani spať v inej izbe, lebo ako píšeš... Počuli ho asi na celej ulici.

maximilie
21. dec 2020

@luckajanko a ešte dodám...dodnes občas priložím môjmu mužovi ruku na hruď či dýcha... Stále si užívam, ako tichucko spí až sa občas vystrasim, či žije 😆

jana_eyre_2
21. dec 2020

Na toto som neprišla za 15rokov.. moj muž mal ako puberťák zlomený nos, má ho krivý a je alergik takže chrape fakt strašne.. keď boli deti malé radšej mal izbu sám, nedokazala som pri ňom 30x do noci zaspávať.. teraz máme znova spálňu spolu a stále.som si nezvykla.. on to riešil s dr a pomohlo by mu aby si dal operovať nosné prepážky.. ale do toho sa mu nechce a ja to chápem..

Vždy keď je to neznesiteľne tak ho jemne zobudím aby sa otočil.. to trocha pomôže a ja zaspím.. štuple do uší odmietam, ja sa bojím že nejaké dieťa by potrebovalo pomoc a nepočula by som ho..

maximilie
21. dec 2020

@jana_eyre_2 môjmu ex nepomohla ani operácia nosnej prepazky. Tiež to bola naša posledná nádej, a absolútne žiadna zmena , len obrovská bolest

jana_eyre_2
21. dec 2020

@maximilie 😣 to verím že muselo riadne bolieť.. preto sme to ani nejako pridlho nerozoberali, keď sme si o tom precitali..

luckajanko
autor
21. dec 2020

@maximilie ako píšeš, fajčiar s nadváhou plus so strachom z lekárov 🤦. Štuple do usi odmietam práve kvôli deťom,máme tri, keby niektoré v noci niečo potrebovalo aby som ho pocula lebo on by ho nepočul určite. 🤷

hariet
21. dec 2020

Objednat sa do spankoveho centra, kde ho zdiagnostikuju a odporucia dalsi postup. Moj muz dostal dychaci pristroj proti chrapaniu, ktory pouziva kazdu noc a odvtedy sa opat vyspime dobre obaja a spolu v jednej posteli. A hradi to poistovna, naozaj odporucam. Zbytocne trpiet a rozdelovat sa do 2 spalni, ked sa to naozaj vo vacsine pripadov da riesit.

reni666
21. dec 2020

my sme kúpili v lekárni taký sprej do hrdla pár dní to pomáhalo a potom zas, možno vám to pomôže

hmmm71
21. dec 2020

Ahojte,
tomuto som neverila, kym sme neskusili..
https://e-zdravotnickepotreby.sk/pomocka-proti-...

Manzel chrapal tak, ze mi sused pisal sms, ako mozem velka neho spat. A to byvame v dome a sused bol v inom dome!!! 😀
Hned, ked si to manzel prvykrat dal, tak som sa celu noc k nemu naklanala, ci vobec dycha, lebo odvtedy je v noci klud 🙂

benit
21. dec 2020

Aj moj tak, aj cnes do rana vydaval zvuky jak medved v ruji. Nepomaha ani ked spi v obyvacke, proste sa steny trasu. Nadvaha, vecer vino, alergik cele zle. Doktorovi ho uz 8 rokov dokopat neviem. Dnes uz az migrenu mam od nespania. V novom roku musi zacat riesit, takto sa fakt uz zit neda. Nevyspals som sa ux ani nepamatam.

marca12
21. dec 2020

@luckajanko moj spi kazdy den doma,ale museli sme si oddelit spalne,lebo ja som spavala dokopy mozno 2 hodiny a uz som bola psychicky na dne. Nikdy by som nedopustila oddelene spalne,ale bohuzial inak sa nedalo. Ked to bude lepsie s koronou,chce ist do spankoveho centra. On m aj ine veci vykrikuje zo sna,stale sa mrvi,ma spankove apnoe,takze to musi zacat riesit,lebo takto sa zit neda.

marca12
21. dec 2020

@benit presne ako u nas,nadvaha sice nepije,ale dost fajci,takze to dychanie ma hrozne. Ja som sa jedneho dna zrutila z nevyspatia a vtedy pochopil,ze asi je to vazne a spaval na gauci.
Dovtedy sa len nahneval,ked som somrala,ze som sa nevyspala. Musi sa nieco stat,aby to pochopili,ze maju problem a musia ho riesit. Potom sme prerobili izbu a ma svoju spalnu.

benit
21. dec 2020

@marca12 moj nepije, ze pije. Vecer si da 2 pohare a uz ide. Presne tak, robi si srandu, ze on sa vyspal. Svokra mu priprcava,lebo ona tiez pili cely zivot.

hariet
21. dec 2020

no, ono sa kvoli apnoe nevyspi a neoddychne ani ten muz. Mojmu v centre zmerali, ze v noci ma apnoe cca 40 x😲 a to je stihly, ziadna nadvaha. S pristrojom je rano oddychnuty, berieme ho aj na cesty. Len aj chlap musi chciet s tym nieco spravit a ist na tu diagnostiku.

maximilie
21. dec 2020

@hariet čo je to za prístroj a ako funguje?

hariet
21. dec 2020

@maximilie moj ma od phillips DreamStation CPAP pro a funguje to tak, ze vhana do nosa vzduch a tak nehrozi vynechanie nadychu.

cacianka
23. dec 2020

Moj je astmatik, nepije nefajčí,ale nadvaha.
Ja počujem jeho stazene dychanie, nejake zuzenie cesty, apnoe, cirkularka je pri nom jemná a ticha.
Cmukanie, drganie a aj kopanie pätou od nervov.
Mal uz 2x merac - na prste a lekar v spánkovom labaku to vyhodnotil ako zatial ok ! Ze netreba vyšetrenie na monitoring a spanie u nich .
Ale nie pre mňa a susedov....
Par tyzdnov som si vsimla ze je to trochu lepsie. Dokedy ???