Ako zabrániť chrápaniu?
Prosím poraďte mi. Môj muž jazdí na kamióne, celý týždeň spí sám v aute a keď príde na víkend domov, má už svoje zaužívané zvyky, ako zalahne tak zaspí a chrape tak, že ho musia počuť aj susedia o tri
vchody dalej..niečo medzi tyranosaurom a motorovou pílou..ja som taká nevyspata..ešte keď zaspím skôr ako on dobre,ale keď si ideme ľahnúť naraz on vždy zaspí prvý..pomoc, nemáte niečo overené čo zaberá?
To prirovnanie😂😂😂😂😂
Jedine stuple do usi alebo oddelene spalne.
@luckajanko chrápanie je spánková porucha dýchania. Treba riešiť u lekára. Najprv pľúcna ambulancia, tam mu zistia stupeň spánkovej poruchy a podľa toho odporučia ďalšie kroky, napríklad spánkové centrum. Riešili sme to tento rok.
@luckajanko mne pomohlo rozviesť sa ;D ale nie...nebol to dôvod, ale to ticho si užívam do dnes kazdu jednu noc. Bolo to zúfalstvo a naozaj NIČ nepomohlo. Dokonca to riešil aj na krcnom. Nie je fajčiar? Nemá nadváhu?
V našom prípade nepomohlo ani spať v inej izbe, lebo ako píšeš... Počuli ho asi na celej ulici.
@luckajanko a ešte dodám...dodnes občas priložím môjmu mužovi ruku na hruď či dýcha... Stále si užívam, ako tichucko spí až sa občas vystrasim, či žije 😆
Na toto som neprišla za 15rokov.. moj muž mal ako puberťák zlomený nos, má ho krivý a je alergik takže chrape fakt strašne.. keď boli deti malé radšej mal izbu sám, nedokazala som pri ňom 30x do noci zaspávať.. teraz máme znova spálňu spolu a stále.som si nezvykla.. on to riešil s dr a pomohlo by mu aby si dal operovať nosné prepážky.. ale do toho sa mu nechce a ja to chápem..
Vždy keď je to neznesiteľne tak ho jemne zobudím aby sa otočil.. to trocha pomôže a ja zaspím.. štuple do uší odmietam, ja sa bojím že nejaké dieťa by potrebovalo pomoc a nepočula by som ho..
@jana_eyre_2 môjmu ex nepomohla ani operácia nosnej prepazky. Tiež to bola naša posledná nádej, a absolútne žiadna zmena , len obrovská bolest
@maximilie 😣 to verím že muselo riadne bolieť.. preto sme to ani nejako pridlho nerozoberali, keď sme si o tom precitali..
@maximilie ako píšeš, fajčiar s nadváhou plus so strachom z lekárov 🤦. Štuple do usi odmietam práve kvôli deťom,máme tri, keby niektoré v noci niečo potrebovalo aby som ho pocula lebo on by ho nepočul určite. 🤷
Objednat sa do spankoveho centra, kde ho zdiagnostikuju a odporucia dalsi postup. Moj muz dostal dychaci pristroj proti chrapaniu, ktory pouziva kazdu noc a odvtedy sa opat vyspime dobre obaja a spolu v jednej posteli. A hradi to poistovna, naozaj odporucam. Zbytocne trpiet a rozdelovat sa do 2 spalni, ked sa to naozaj vo vacsine pripadov da riesit.
my sme kúpili v lekárni taký sprej do hrdla pár dní to pomáhalo a potom zas, možno vám to pomôže
Ahojte,
tomuto som neverila, kym sme neskusili..
https://e-zdravotnickepotreby.sk/pomocka-proti-...
Manzel chrapal tak, ze mi sused pisal sms, ako mozem velka neho spat. A to byvame v dome a sused bol v inom dome!!! 😀
Hned, ked si to manzel prvykrat dal, tak som sa celu noc k nemu naklanala, ci vobec dycha, lebo odvtedy je v noci klud 🙂
Aj moj tak, aj cnes do rana vydaval zvuky jak medved v ruji. Nepomaha ani ked spi v obyvacke, proste sa steny trasu. Nadvaha, vecer vino, alergik cele zle. Doktorovi ho uz 8 rokov dokopat neviem. Dnes uz az migrenu mam od nespania. V novom roku musi zacat riesit, takto sa fakt uz zit neda. Nevyspals som sa ux ani nepamatam.
@luckajanko moj spi kazdy den doma,ale museli sme si oddelit spalne,lebo ja som spavala dokopy mozno 2 hodiny a uz som bola psychicky na dne. Nikdy by som nedopustila oddelene spalne,ale bohuzial inak sa nedalo. Ked to bude lepsie s koronou,chce ist do spankoveho centra. On m aj ine veci vykrikuje zo sna,stale sa mrvi,ma spankove apnoe,takze to musi zacat riesit,lebo takto sa zit neda.
@benit presne ako u nas,nadvaha sice nepije,ale dost fajci,takze to dychanie ma hrozne. Ja som sa jedneho dna zrutila z nevyspatia a vtedy pochopil,ze asi je to vazne a spaval na gauci.
Dovtedy sa len nahneval,ked som somrala,ze som sa nevyspala. Musi sa nieco stat,aby to pochopili,ze maju problem a musia ho riesit. Potom sme prerobili izbu a ma svoju spalnu.
no, ono sa kvoli apnoe nevyspi a neoddychne ani ten muz. Mojmu v centre zmerali, ze v noci ma apnoe cca 40 x😲 a to je stihly, ziadna nadvaha. S pristrojom je rano oddychnuty, berieme ho aj na cesty. Len aj chlap musi chciet s tym nieco spravit a ist na tu diagnostiku.
Moj je astmatik, nepije nefajčí,ale nadvaha.
Ja počujem jeho stazene dychanie, nejake zuzenie cesty, apnoe, cirkularka je pri nom jemná a ticha.
Cmukanie, drganie a aj kopanie pätou od nervov.
Mal uz 2x merac - na prste a lekar v spánkovom labaku to vyhodnotil ako zatial ok ! Ze netreba vyšetrenie na monitoring a spanie u nich .
Ale nie pre mňa a susedov....
Par tyzdnov som si vsimla ze je to trochu lepsie. Dokedy ???

Stuple do usi 🙂