Ako začať liečbu závislosti od alkoholu?
Ahojte, uvedomila som si že mám problémy s alkoholom a chcela by som nastúpiť na liečbu ale neviem kam a ako. Viete poradiť prosím? Potrebujem psychológa, alebo adiktologa? Som z Bratislavy. Ak máte tipy alebo rady ako začať, budem veľmi rada. Ďakujem.
@anonym_autor presne ako píše drazil liečenie je najlepšie . Ja som tiež abstinujúca alkoholička . Bola som vo Veľkom Záluží. Predtým rok na ambulantnej liečbe . Podľa mňa predlžovanie trápenia. Úplne prvý krok si už urobila . Tá sloboda bez alkoholu to sa nedá slovami vyjadriť.
@anonym_autor Osobne poznám ľudí, ktorým stačila ambulantná liečba v CPLDZ na Hraničnej (neprestali chodiť do práce) a abstinujú desaťročia.
no a v akom si zhruba stadiu? Ako prebiehaju rana u teba? Ako prezivas ked nepijes - mas PAWS?
Sanatórium At určite. Zemlicka,alebo Zemlickova.
.

@anonym_autor vygugli anonymni alkoholici, mavaju skupiny vsade mozne po Slovensku, stretnutia su myslim, ze zadarmo.
@anonym_30030a nielen AA sa venujú skupinovej terapii, je to skôr americký systém niekomu inému skôr pomôže máš systém.. v BA fungujú iba typy.
A áno odporúčam začať priamo u psychiatra ktorý sa venuje závislostiam.