Ako zastaviť krvácanie po vytrhnutí zuba?
Ahojte, prosím o radu lebo som naozaj zúfalá. Od malička mám vždy problémy so zubami. Vždy keď mi zub vytrhnu vždy tam je zápal alebo nejaký problem. Pred týždňom v nedeľu som si dala vytrhnúť zub (tento piatok odlietam na dovolenku) hovorím si že to bude dosť času na uzdravenie, teraz je šiesty deň a stále mi to krváca. Keď sedím alebo som vzpriamene tak nie len keď si ľahnem , ležím, spím. Bolesti nemám, mierny opuch ešte áno. Tento týždeň som bola v utorok , stredu a štvrtok u zubára. Vždy tam bol iný zubar. Dvaja zubári z troch povedali že sa to dobre hoji, jeden že sa mu to nezdá. Včera som si kúpila ascoritun. Mám taký obrovský strach že do piatku to nevyriesim a nikde nepôjdem, veľmi som sa tešila..keďže ma majú prepustiť z Prace to je take svietielko na konci tunela..fakt netuším čo mám robiť, zubári hovoria že rana je ok, ale z toho tlaku v lietadle keď mi to začne krvácať alebo tam..aby za dva týždne sa mi nevedela rana zahojiť..a keď mi to vytrhli museli mi to zašiť lebo krvácanie bolo obrovské..neberiem lieky na riedenie krvi ani nič podobne..prosím keby ste mali nejakú radu, domácu alebo hocijakú..🙄😪😪
@kosatka33 myslis že si to viem kúpiť v lekárni a len priložiť na to? Lebo do tej rany nechcem moc zasahovať , lebo zrazenina tam je, len neviem či mám nejaký problém s krvou..
Skús sa na to opýtať zubára. Používa sa to na zastavenie krvácania a mne to dal hneď po vytrhnutí do rany.
skus si nasadit aj vit C.
ak nemas bolesti a opuch je len meirny, nebude to nejaky zavazny problem, eln sa ti neudrzi krvna zrazenina. uvolnuje sa, ci je nedostatocna, preto ti to stale krvaca. moze byt ze ti chybaju nejake vitaminy, preto s ti to stalo.
Ascorutin sa moze kratkodobo aj 3x2tbl.
@majamat hej dávam si ten ascorutin 3x2 od včera..lekár hovoril že zrazenina tam je ale že sa tvoria nejaké mini zrazeniny či čo proste ja neviem či mám niečo sn krvou..
Nemáš od zubarky tie tampóny čo sa vkladaju do ust po vytrhnutí? Mne ich dala aj na domov keby bolo treba ..
@lucialucy43 nie nie 😬
Ahoj ja som mala podobný priprad , isla som na pohotovosť kde mi pani zubárka vložila nejakú vložku za 25€ aby to nekrvacalo a problém bol vyriešený 😀

Použi Surgispon. Mne to dal zubár do rany po extrakcii 8čky.