icon

Ako žijete bez žlčníka?

10. apr 2023

Ahojte žienky moje. Idem sa objednať na operáciu vybratie žlčnika nakoľko mám kamene a aj koliky. Začalo to počas tehu a pokračuje aj po. Niekedy je pokoj mesiac niekedy aj dva krát za týždeň. Pritom mám asi 3 pol cm kamienky (podľa sona). Stále rozmýšľam či dať vybrať či nie. Nemám sa s kým porozprávať nakoľko v okolí to nemá vy ešte nikto. Tak preto tu. Ako žijete bez neho? Musíte sa obmedzovať moc?
Keď ste ho mali pichalo vás v ňom? Bola som na pohotovosti no hodnoty mám mierne zvýšené ale odporúčajú ho vybrať, že to bude len horšie. Aké ste mali prejavy pri žlčnika? Ďakujem 🙃 mne zle trávi.. 🙂

tinulqa
10. apr 2023

@janka_lolo ale to záleží od doktorov ja som tiež mala ist pred rokom našli mi niečo iné musela som dat si to prv di poriadku as potom ma pustili na operaciu a ako vravím záleží aj od doktorov

tinulqa
10. apr 2023

@daniela2202 no neviem kamoške tiež bolo blbé sla naspäť a zistily ešte zanesené zlcove cesty museli prečistiť a v pohode môže tvoj priateľ má ešte niečo kolo toho pokiaľ nespraví vsetke vyšetrenia nemôžte ró hádzať na zlcnik ako vravím ja som 3 týžd po a jem všetko bez problémov dokonca ma prestal boliet zaludok

janka_lolo
10. apr 2023

@tinulqa neviem, ale ako dcéra šla normálne cestou príjmovej ambulancie v nemocnici kde sa šla objednať a bol tam väčšinou ten lekár, ktorý ju predtým rok v lete aj na urgente prijímal čiže poznal celkom dobre ten stav vedel, že dcéra ma traumu z lekárov a hoc komu nedokáže všetko povedať alebo všeobecne s lekárom komunikovať, do toho je kardiologický pacient od malička a stačilo pár milých slov a úprimná otvorená debata s lekárom a dokázali sa dohodnúť, keby mu dcéra povedala, že termín jej nevyhovuje verím tomu, že by jej našiel iný aby bola spokojná ale bežne u nás v nemocnici dostávajú termín na operáciu o 7 - 8 mesiacov
pritom častokrát kardiologické problémy odrádzajú lekárov operovať ale dcéra nemusela nič riešiť, síce si dali spraviť v nemocnici dodatočné kardiologické vyšetrenia, síce tlak asi nebol najlepší ale aj tak ju operovali a všetko v poriadku, 2,5 týždňa od zákroku na synovej svadbe sme s manželom ani netušili kde máme mladšie deti, nehovoriac o tom koľko alkoholu dokázala spolu s mladším synom vypiť, zabávali sa dokonca, prespali 2 hodiny a ráno fungovali opäť na plno keďže trebalo pomáhať a celkovo dcéra má obdobie kedy veľmi málo spí a potom všetko sa na ňu valí ale zatiaľ našťastie OK aj keď uvidíme dokedy

autor
10. apr 2023

@daniela2202 neskúšal ísť na gastro ?

tinulqa
10. apr 2023

@janka_lolo ja som tiež bola za jedným a čuduj sa svete dokt vždy bepametaju pacientov majú ich viac neviem ako u vás ale ja som dostala 3 týžd a je fuč kebyže mi nenašli niečo iné už dávno by bol von len ma zabrsdila iná choroba a čuduj sa svete poznám mladú tiež problémy z srdcom a operovali ju o mesiac tak potom to fakt záleží od dokt

autor
10. apr 2023

Uvidím zajtra idem na chirurgiu a som zvedavá čo mi povedia. Ale ďakujem vám. Bojím sa toho ale už je na čase zaváhala som už po prvom záchvate. Ale už sa mi pridružujú aj iné bolesti zaludka a pálenie záhy. Zle mi Tesco neustále ma pichá v ňom. Dnes som si dala kura na pre a ryžu a pálil ma z toho zaha. Asi B bolo na čase už…síce sa bojím aj potom tráviacich ťažkosti

tinulqa
10. apr 2023

Hlavne chod ja som mala to isté a terás mi fajn a drz dietu nech sa nezačali lebo ta nezoperuje a keď tak budeš mar rez a nemáš sa čoho báť

diablikovci
10. apr 2023

Ja nemám žlčník 11 rokov od vtedy huby nemôžem max 1-2ks Napr šampiónky. A mám malo žlče čiže dosť mám problémy pri tráveni. A sem tam keď zjem 2 ks plnených koláčov tak má pichá v boku. Plyny mám dosť a lieky nepomáhajú.

yanni
10. apr 2023

ak mas taketo problemy, daj si ho vybrat. Moj brat, vtedy 28 rocny, dostal z nicoho nic zachvat. Viezla som ho do nemocnice, hroza, uz aj z vody zvracal. Mal kamene aj piesok, k tomu zlcnik zapaleny.Nik doteraz nevie z coho. Hned isiel na OP, operovali ho laparoskopicky v Nemecku. Uz je tomu vyse 10 rokov a może vsetko. Ziadne problemy, neobmedzuje sa v jedle, sportuje, je uplne zdravy. Vravi, ze ako keby nikdy nic nebolo.

autor
10. apr 2023

@diablikovci ako sa prejavu tie problémy? Dopĺňať žlč? Videla som nejaké tabletky so zlcou

hodiny22
10. apr 2023

Ja som aktuálne 2 mesiace po operácii, a zatiaľ mi je fajn . Lepšie než bolo predtým

autor
10. apr 2023

@tinulqa veď vyhýbam sa nástenku dnes som skúsila ryžu s kuraťom na pare a záha pálila kokos

diablikovci
10. apr 2023

Má veľmi nadúva a v hornej časti brucha som taká nafúknutá a tiež stolica nieje hnedá ale žltá. Brala som isochol cca 7 mesiacov ale prv pomáhalo a potom ako keby si telo zvyklo.

janka_lolo
11. apr 2023

@tinulqa tak to neviem, dcerina kamarátka, minulý týždeň dostala u nás v nemocnici termín na november čiže ono veľmi záleží od nemocnice ako je vyťažená

tinulqa
11. apr 2023

No kura ja som jedla bez koreniaa uvarené len

tinulqa
11. apr 2023

@diablikovci skúste buscopan ja som nikdy v živote nepovedala ze žalúdok zaha pulz môže súvisieť zlcnikom a veru už je preč a MB e je lepšie

tinulqa
11. apr 2023

@janka_lolo skúste urgent zoberú skor

autor
11. apr 2023

No ďakujem bola som sa objednať čaká ma to 12.6 povedala mi že keď ma to zas chytí mám ísť rovno na pohotovost

julka828
11. apr 2023

Ja som dostala jeden zachvat v utorok. Streda bola pokoj vo stvrtok dalsi zachvat ale taky ze som skoro odpadla. Isla som na pohotovost zrobili usg a ze mam sa rozhodnut ci ostavam a vyberu alebo pojdem domov a objednam sa pricom sa caka viac nez dva tyzdne. Rozhodla som sa ostat. Po operacii doktorka povedala ze ho vybrali akurat pred hodinou 12tou ze by mi bol praskol. A co sa tyka fungovania potom pohodicka nepocitujem nejaku zmenu ze mam ho nemam ho. Ziadne obmedzenia proste fungujem ako predtym

autor
11. apr 2023

@julka828 ja som mala záchvat v utorok a aj v piatok v sobotu som išla už bolo mi stále zle. Poslali ma domov. Že sa mám objednať. Ale sestrička povedala že pri ďalšom záchvate nech idem na pohotovost

autor
11. apr 2023

Baby a čo ste užívali na trávenie resp. Čo vám pomáhalo ? Od toho záchvatu ma stále mali záha

julka828
11. apr 2023

No divne ze ta poslali domov na pohotovosti zvyknu riesit hned

autor
11. apr 2023

@julka828 no nemala som vysoké nejaké parametre. Ale ak ho dostanem zas letím na pohotovost a uvidíme

maxpower39
11. apr 2023

@daniela2202 smiem sa spýtať a má problémy aj so stolicou a užíva nejaké lieky

janka_lolo
11. apr 2023

@tinulqa tak to u nás nepomôže, dcéra tam bola často a termín neposunuli keďže to vždy ukludnili

tinulqa
11. apr 2023

@janka_lolo tak potom nepomôžem

janka_lolo
11. apr 2023

@tinulqa tam nejde o pomoc ja som len dávala príklad ohľadom čakacej doby na tento zákrok aká je u nás aktuálne ale keď človek chce dá sa s lekármi aj normálne dohodnúť, určite keby bolo niečo vážne tak by nečakali toľko

akiana
11. apr 2023

Moj muz ho ma vyoperovany, a zije bez problemov. Musim mu vsak supat niektore druhy zeleniny, ked ich davam do jedla, lebo zle travy tu kozu (paprika, paradajky), a nedava surovu cibulu. Inak uplne v pohode vsetko zje.

tinulqa
11. apr 2023

@janka_lolo áno Si tak ja chvalabohu s o. Necakakadlh9

daniela2202
11. apr 2023

@maxpower39 nie nemá, ale na gastre mu zistili veľmi vysoké pozitívne hodnoty na bielkovinu kravského mlieka a sóju, neje a aj tak zle