Ako získať zdravotnú dokumentáciu pri zmene psychiatra?
Na poslednej kontrole som bola 12/24 a po tom som sa rozhodla že zmením lekára. V januári 2025 som si našla nového a som tam objednaná na marec. Kázal mi odhlásiť sa u starého a doniesť od neho zdravotnú dokumentaciu... Akú máte s týmto skúsenosť, dal vám predchádzajúci zdravotnú dokumentáciu ak ste o to požiadali?
@janickadr Takže stačí zavolať tomu čo som chodila predtým že tam už nebudem chodiť, že budem chodiť inde? Ak mám nejaké psychologické správy tie mám novému doniesť?
ahoj, ja som menila kvôli bydlisku, neprenáša sa to, ale ak máš doma správy ako napr. ja som mala tak ich prines kludne kópie…
Doniest poslednu spravu, ked mas psychol.spravy, tak samozrejme doniest kopie, aby vedel co najviac.
Je zbytočné pýtať od psychiatra, alebo iného odborného lekára zdravotnú dokumentáciu, keďže psychiater pri každej kontrole vám dá presnú kópiu toho čo si aj on založil do vlastných záznamov, takže tie kópie musíš mať v zdravotnej karte u všeobecného, alebo doma. Tak urobiť z toho kópie, a doniesť psychiatrovi. Opodstatnenie pýtania zdravotnej dokumentácie má jedine pri zmene zubára.

Dokumentacia od odborneho lekara sa "neprenasa", snaci novemu povedat pravdu a zhrnut. co bolo, co sa dialo a co a ako liecilo...