Ako zistím rozdiel medzi depresiou a smútkom?
Ake su hlavne rozdiely medzi obycajnym smutkom (trva mi uz dlhsie) a depresiou?
dalsia co sa chysta na psychiatricku PN?
@anonym_autor ak tebe samej “blikla kontrolka”, že sa s tebou niečo deje, to je veľmi dôležité! Je to dôkaz toho, že si uvedomela. A je to super. Máš možnosť s tým niečo spraviť. Takže začni robit také veci, ktoré si do teraz nerobila. Napr skús niečo vytvoriť, skús ist behať, meditovať, plávať…. Neviem, ako si na tom časovo, skratka začni to robit a opakovať to každý deň. Môže sa stať to, že upadas do nejakých stavov a ak úplne upadnes, cesta spat bude veľmi náročná, ak možná…. Ak začneš teraz niečo robit, možno si nájdeš nové hobby, bude ta to napĺňať a bude tebe samej lepšie. Ak neskúsiš, nikdy sa nedozvies o čo všetko si sa ukrátila v živote. Ja som na takéto detaili prišla vo veku 38rokov. Teraz mám 41 a posunula som sa kilometre dopredu. 20rokov som sa hľadala.
hodis do googlu a do 3 sekund ti vypise rozdiely.
hodis do googlu a do 3 sekund ti vypise rozdiely.
@anonym_d3d984 tu si chodia ludia doslova pre navody, pre pecene holuby rovno do huby

Bežný smútok má konkrétny spúšťač (strata, sklamanie, zmena), prichádza vo vlnách, nie je stále rovnaký, vieš sa aspoň občas potešiť alebo rozptýliť, máš zachované fungovanie – ideš do práce, staráš sa o deti, o seba, o domácnosť, o veci, postupne sa zmierňuje, aj keď trvá mesiace. Depresia vznikne často bez dôvodu, je nepretržitá (väčšinu dňa, väčšinu dní), sprevádza ju strata radosti zo všetkého a výrazné zhoršenie fungovania (práca, vzťahy, hygiena). Cítiš obrovskú únavu bez úľavy, máš poruchy spánku, strácaš chuť do jedla, len ležíš a nemáš chuť ani vstať. Máš pocit beznádeje, viny, prázdnoty a myšlienky, že nemá už zmysel existovať ...