Ako zistiť, či ide o kliešťa?
Dobrý deň,
V nedelu som bol v lese a dnes som si všimol toto na svojej nohe. Neviete mi pomôcť bližšie identifikovať či ide o kliešťa?
Ďakujem.

mali by tomu trcat aj nozicky. mozno foto z boku? ma to nejake nozicky? ak nie, tak asi len nieco zapalene, alebo poskodene znamienko...
mali by tomu trcat aj nozicky. mozno foto z boku? ma to nejake nozicky? ak nie, tak asi len nieco zapalene, alebo poskodene znamienko...
@anonym_9a76d3 z boku to vyzera uplne rovnako..
@anonym_autor Nie je to kliest, nema nozicky. Koza by sa mala kontrolovat raz rocne, je vhodne ist tam. Netreba vym.listok...
@anonym_9a76d3 z boku to vyzera uplne rovnako..
@anonym_autor mne tak skoncilo znamienko, ktore som si nechtiac zaskrabla zrejme. ani som si to nevsimla. len som si vsimla zrejme na druhy den takyto velmi podobny utvar. a bola to vlastne uz zaschnuta krvna zrazenina - chrasta na mieste, kde bolo predtym drobne znamienko. nesla som s tym, zatial je to OK. je to uz davno.
@anonym_autor mne tak skoncilo znamienko, ktore som si nechtiac zaskrabla zrejme. ani som si to nevsimla. len som si vsimla zrejme na druhy den takyto velmi podobny utvar. a bola to vlastne uz zaschnuta krvna zrazenina - chrasta na mieste, kde bolo predtym drobne znamienko. nesla som s tym, zatial je to OK. je to uz davno.
@anonym_9a76d3 super, myslím si že som na tom úplne rovnako. Ďakujem veľmi pekne. ☺️

to nie je kliešť