icon

Ako zlepšiť trávenie a zmierniť nadúvanie?

8. máj 2025

Ahojte, v poslednej dobe pociťujem nadúvanie a nepríjemné pocity po jedle – máte niekto tipy prosim alebo osvedčené spôsoby, ako zlepšiť trávenie?

simsalabim
8. máj 2025

Myslim, ze sa neda velmi poradit, pokial nevies, co to sposobuje… nespravne potraviny? Prejedanie? Intolerancie? Ochorenie traviacej sustavy?

isis234
8. máj 2025

Návšteva lekárka. Ak to máš pravidelne po jedle. Lekár povie, ktoré potraviny bude potrebné vylúčiť z jedálnička

katulienkax
8. máj 2025
@isis234

Návšteva lekárka. Ak to máš pravidelne po jedle. Lekár povie, ktoré potraviny bude potrebné vylúčiť z jedálnička

@isis234 hej lekar povie🙈sestra behala po gastro a nezistili nic. Nie je to vzdy take jednoduche. Mne robi zle zelenina a napr jablka.preto taketo zeleniny a jablka jem len vecer kedy uz idem viacmenej lezat k telke a mozem sa s prepacenim vy… prdiet. Ja by som nemohla rano jest ovocie lebo uz na obed by ma strasne zdulo. Nanranajky jem len paradajky a papriku

isis234
8. máj 2025
@katulienkax

@isis234 hej lekar povie🙈sestra behala po gastro a nezistili nic. Nie je to vzdy take jednoduche. Mne robi zle zelenina a napr jablka.preto taketo zeleniny a jablka jem len vecer kedy uz idem viacmenej lezat k telke a mozem sa s prepacenim vy… prdiet. Ja by som nemohla rano jest ovocie lebo uz na obed by ma strasne zdulo. Nanranajky jem len paradajky a papriku

@katulienkax mávala som závrate, zvracanie, boelsť brucha. Na sono bez nálezu. Ale lekárka mim povedala, aby som nekonzumovala kravské mlieko ani výrobky.Už len bezlaktozové kupujem. Jablčka bez jadierok a šupky. ˇŽiadne ovocie zelenina čo má zrniečka. Ani cibulu, cesnak. Bielu múku. Je to OK.
Jablčka nejesť večer ale poobede. Skús na raňajky vajco na tvrdo uverené, syr. Môžeš i detskú šunku. Ovsené vločky + škorica + goji+ kokos+orechy. Dostatok vlákniny jesť. To hovoril i gastrolog v telke.