Ako zmierniť bolesť v krížoch?
Ahojte chcem sa spýtať. Už dlhší čas možno nejaké 3mes ma bolia kríže. Jeden čas som spala na dosť mäkkom matraci a asi som nejak zle spala a začali ma bolieť miestami som mala také že to akoby nachvíľu prestalo že som mala kľud a potom znova začalo boli ma to viac tak nižšie pri zadku bolievalo ma to v strede alebo na ľavej a pravej strane pred nedávnom mi to už akoby prestavalo len som sa na posteli nejak zle otočila zabolelo ma to na ľavej strane s od vtedy ma to znova bolí a už aj silnejšie keď chodím tak ma to nebolí iba keď sa zohýbam alebo otáčam na posteli alebo sa staviam s postele tak sa ledva vystriem ledva si dám ponožky. Ja už mám strach že to bude niečo vážnejšie prosím nemal niekto z vás podobnú skúsenosť? neviete čo by to mohlo byť? Poprípade čo vám nato pomohlo alebo čo ste si nato dávali že by troska bolesť ustúpila? Samozrejme doktorovi pôjdem len do teraz som to nejak neriešila lebo som si vždy povedala že to prejde keďže vždy ma to kedy tedy prešlo no ale už začínam mať strach mám malého 2 ročného syna takže nemôžem sa nechať takto. Ďakujem vám vopred za rady 🙏😊
tam nižšie v križoch zvykne bolieť sakroiliakárny klb alebo šľachy veľkého svalu môžu byť prechladené či skrátené… o ischiase sa ani radšej nezmieňovať, ale to je zápal nervu, veľmi bolestivé…
@biba_18 Ja už neviem som z toho hotová boli ma to teraz viac na ľavej strane…Mám takú konopnú mastičku tá mi trošičku pomôže ale len na chvíľu. Mám 22 rokov nikdy som nemala takéto niečo že by ma bolela chrbtica do teraz som nevedela čo je to bolesť mohla som ležať aj na zemi. Ale ďakujem veľmi pekne 🙏😊❤️
Môžeš mať kľudne aj nejaký zápal, isto by som išla k doktorovi, nech si skontroluje crp, či nemáš zápal v tele. Nenechávaj to len tak, lebo môžu prísť až také bolesti, že prestaneš chodiť ako som to mala ja pred 3 rokmi a to skutočne neprajem nikomu, lebo to sú nenormálne bolesti
Môžeš mať kľudne aj nejaký zápal, isto by som išla k doktorovi, nech si skontroluje crp, či nemáš zápal v tele. Nenechávaj to len tak, lebo môžu prísť až také bolesti, že prestaneš chodiť ako som to mala ja pred 3 rokmi a to skutočne neprajem nikomu, lebo to sú nenormálne bolesti
@liwka303 Pane bože to muselo byt strašne teraz sa budem báť ešte viac.
a čo na to pomáha? pokiaľ to nie je ischias tak napr. ketonal v kombinácii s niečim na uvolnenie svalstva, jemné polohovanie končatín, suché teplo a podkladať pri sedení kríže…
pokiaľ je to ischias (bolesť je silnejšia, vystreľujúca do jednej končatiny až do prstov, problémy s močením) tak lieky proti zápalu, chladenie miesta ale aj suché teplo, tu treba najprv odstraniť zápal…
ja som mala cez leto prechladené kríže, trvalo mi to 3 týždne kým som sa z toho dostala a bola som doma, žiadne chodenie do práce…
@trushme20 moze to byt uplne hocico, od uplneho nic, az po vaznejsi problem. Z takehoto opisu ta nikto nevysetri. Nemas nadvahu? Cvicis pravidielne? Skusila si aspon masaz? Alebo co si vlastne robila preto, aby to ustupilo.
obvodný aj gynda. just to be safe 🍀

tam nižšie v križoch zvykne bolieť sakroiliakárny klb alebo šľachy veľkého svalu môžu byť prechladené či skrátené… o ischiase sa ani radšej nezmieňovať, ale to je zápal nervu, veľmi bolestivé…